22.8 C
București
19 iunie 2024

85% dintre alimentele de la Kaufland sunt de provenienta locala: Ce produse sunt respinse de retaileri

Citeste si ...

Reprezentantul Kaufland, Valer Hancas, a dezvaluit ca peste 85% din articolele alimentare listate in magazinele lor sunt de provenienta locala din Romania. Cu toate acestea, unele produse pot fi refuzate pentru listare din diverse motive, inclusiv ambalaje necorespunzatoare, termene de valabilitate scurte sau lipsa cererii pentru anumite game de gramaje.

In efortul de a construi un sortiment optim pentru clienti, retailerii sunt nevoiti uneori sa delisteze articole care nu se vand inainte de expirare, ceea ce ar necesita reduceri excesive de pret. Totusi, Kaufland comunica constant cu furnizorii pe aceasta tema si incearca sa gaseasca solutii pentru a lista produsele atunci cand este posibil.

Un proces riguros de selectare a produselor

Potrivit lui Valer Hancas, listarea unui produs la Kaufland implica trimiterea unei oferte complete la sediul central, inclusiv mostre. Echipa de achizitii analizeaza oferta si ofera feedback furnizorului, indiferent de rezultat. Daca se aproba listarea, furnizorul trebuie sa furnizeze documentele si certificatele necesare.

In ceea ce priveste decizia de a lista anumite game de produse, Hancas a explicat:

„Construim sortimentul pentru a raspunde cat mai bine nevoilor clientilor nostri, care pot varia in functie de regiune, dimensiunea orasului sau nivelul de trai. Spatiul fizic de expunere si comercializare disponibil in magazin este limitat, prin urmare, nu poate include intotdeauna portofoliul complet al furnizorului. De aceea, facem o selectie atenta a produselor, prioritare fiind cele care se aliniaza cel mai bine nevoilor si preferintelor clientilor nostri.”

Negocierea contractelor, un proces bilateral

85% dintre alimentele de la Kaufland sunt de provenienta locala: Ce produse sunt respinse de retaileri
85% dintre alimentele de la kaufland sunt de provenienta locala: ce produse sunt respinse de retaileri

In ceea ce priveste puterea de negociere a producatorilor locali, Hancas a subliniat ca fiecare contract este rezultatul unei negocieri bilaterale intre furnizor si retailer. „Niciun brand nu ajunge intamplator pe rafturile Kaufland,” a adaugat el.

In incheiere, desi Kaufland se concentreaza pe consolidarea parteneriatelor locale, existenta unor produse proaspete, de calitate si aliniate la preferintele clientilor este esentiala pentru retailer. Adaptarea sortimentului la cerintele pietei ramane o prioritate, insa producatorii sunt incurajati sa adreseze orice probleme pentru a gasi solutii viabile.

Pe viitor, retailerii vor continua sa joace un rol cheie in sustinerea economiei locale prin colaborarea cu furnizorii romani. Cu eforturi sustinute pentru a imbunatati calitatea produselor si procesele de aprovizionare, consumatorii ar putea beneficia de o experienta de cumparare imbunatatita.

Citeste si...
Boom-ul proprietatilor de lux din Silicon Valley in era inteligentei artificiale

Ia in considerare lasarea unui comentariu sau distribuirea acestui articol pentru a contribui la discutiile in curs despre rolul retailerilor in promovarea producatorilor locali.

Sursa imaginii: Dreamstime.com

Subiecte abordate in articol: retaileri, Kaufland, produse locale, aprovizionare, consumatori

Informatiile din acest articol se bazeaza pe declaratiile facute de Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania, intr-un interviu acordat publicatiei HotNews.ro.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

85% dintre alimentele de la Kaufland sunt de provenienta locala: Ce produse sunt respinse de retaileri