34 C
București
18 iunie 2024

Arm vizeaza o cota de piata de peste 50% pe piata PC-urilor in urmatorii 5 ani

Citeste si ...

Arm Holdings, celebrul furnizor de cipuri pentru dispozitive mobile, isi propune o tinta ambitioasa pentru urmatorii cinci ani – castigarea unei cote de piata de peste 50% pe piata Windows PC-urilor. Potrivit declaratiilor CEO-ului Rene Haas, aceasta miscare vine in contextul pregatirilor Microsoft si a partenerilor sai de hardware pentru lansarea unei noi game de computere alimentate de tehnologia Arm.

Anuntul aduce o noua provocare pentru Intel, liderul traditional al industriei de cipuri pentru PC-uri. Cu integrarea procesoarelor Arm in sistemul de operare Windows, piata ar putea suferi o reordonare semnificativa in cazul unui succes al acestei initiative.

Cererea in crestere pentru cipurile Arm pe piata PC-urilor

Ascensiunea tehnologiei Arm in sectorul PC-urilor a primit un impuls considerabil dupa ce Microsoft a dezvaluit planurile ambitioase de a lansa o noua generatie de PC-uri echipate cu caracteristici de inteligenta artificiala (AI), in incercarea de a concura cu gigantii tech precum Alphabet (Google) si Apple.

Cotatiile actiunilor Arm la bursa din SUA au crescut cu 2,6% in tranzactiile din prepiata de luni, evidentiind interesul investitorilor pentru aceasta oportunitate de piata.

O piata dominata pana acum de Intel

Pana in prezent, cipurile Intel au dominat piata PC-urilor timp de decenii, insa daca strategia Arm va avea succes, aceasta ar putea reconfigura intreaga industrie.

„Cota de piata a Arm pe Windows – Cred cu adevarat ca in urmatorii cinci ani aceasta ar putea fi mai buna de 50%,” a declarat Rene Haas in interviul acordat Reuters.

Eforturile Microsoft pentru a adopta cipurile Arm

Pentru a se asigura ca tehnologia alternativa la solutiile Advanced Micro Devices (AMD) si Intel este imbratisata de consumatori, Microsoft a dezvoltat o suita complexa de instrumente software pentru dezvoltatori. Scopul este de a facilita productia de programe compatibile cu cipurile Arm.

„Ei (Microsoft) au mers mult dincolo de ceea ce aveau in trecut in materie de instrumente pentru dezvoltatori si au accelerat progresele in ultimii doi ani,” a precizat Haas. „Sunt foarte, foarte angajati din punct de vedere al componentei software.”

Pe urmele succesului Apple cu cipurile interne

Microsoft si partenerii sai de hardware urmeaza calea deschisa de Apple, care a inregistrat un succes remarcabil dupa introducerea propriilor sale cipuri Arm, denumite „M Series”. Aceste procesoare ofera o durata excelenta de viata a bateriei si performante ridicate.

Citeste si...
Guvernul Viktor Orbán ameninta piata libera: Achizitii importante si nationalizari in Ungaria

Compania Qualcomm a proiectat primul cip Arm menit sa familiarizeze consumatorii si companiile cu noua generatie de masini Windows compatibile cu Arm. Cu toate acestea, Haas a subliniat ca si alti furnizori importanti vor urma exemplul Qualcomm in viitorul apropiat.

Arm vizeaza o cota de piata de peste 50% pe piata PC-urilor in urmatorii 5 ani
Arm vizeaza o cota de piata de peste 50% pe piata pc-urilor in urmatorii 5 ani

Microsoft are deja un portofoliu consistent de producatori de dispozitive precum Asus si Dell Technologies care s-au angajat sa comercializeze masini bazate pe arhitectura Arm.

Intrarea Arm pe piata PC-urilor cu Windows reprezinta o oportunitate istorica pentru companie si un potential revolutionar pentru intreaga industrie. Daca Arm reuseste sa-si indeplineasca obiectivul ambitios de a castiga peste 50% din cota de piata in urmatorii cinci ani, ar putea marca o schimbare de paradigma, detronand Intel de pe pozitia dominanta detinuta timp de decenii.

Cheia succesului va consta in colaborarea stransa cu Microsoft si furnizorii de hardware pentru a asigura o tranzitie lina catre noua platforma si pentru a convinge consumatorii de beneficiile cipurilor Arm. Evolutia viitoare a acestei initiative ar putea reconfigura peisajul industriei de PC-uri, oferind consumatorilor mai multa putere de procesare, autonomie mai mare a bateriei si performante superioare.

Urmariti aceasta poveste incitanta si distribuiti articolul pentru a ramane la curent cu ultimele evolutii in lumea tehnologica!

Sursa imaginii: Social Media —

Subiecte abordate in articol: cipuri Arm Windows PC-uri Microsoft inteligenta artificiala

Articolul se bazeaza pe declaratiile CEO-ului Arm, Rene Haas, oferite in cadrul unui interviu acordat agentiei de presa Reuters.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Arm vizeaza o cota de piata de peste 50% pe piata PC-urilor in urmatorii 5 ani