28.5 C
București
19 iunie 2024

Autoritatea americana SEC aproba al doilea ETF pe criptomonede: Ether

Citeste si ...

Autoritatea de Reglementare Financiara Americana (SEC) a facut istorie din nou in spatiul cripto, aproband joi, 23 mai, pe piata spot, ETF-ul (fondurile de tranzactionare la bursa) pe Ether, a doua cea mai valoroasa criptomoneda dupa Bitcoin. Aceasta decizie vine la cateva luni dupa ce SEC a aprobat primul ETF pe Bitcoin, deschizand calea pentru investitorii de retail sa achizitioneze usor criptomonede prin fonduri tranzactionate public.

Decizia SEC privind ETF-ul pe Ether a surprins piata, deoarece participantii se asteptau la un raspuns negativ din partea autoritatii de reglementare. Dupa mai multe amanari, termenul limita pentru decizia finala de aprobare a fost 23 mai, cand SEC a dat unda verde fondurilor precum VanEck, ARK Investments/21Shares si BlackRock sa ofere clientilor posibilitatea de a investi in Ethereum prin intermediul acestor instrumente financiare.

ETF-ul pe Ether se va tranzactiona pe bursele Nasdaq, CBOE si NYSE, desi data exacta la care va fi disponibil ramane de anuntat. La momentul redactarii acestui articol, un ether (ETH) valoreaza 3.670 de dolari, iar capitalizarea de piata a Ethereum este de 441,6 miliarde de dolari.

Istorie repetata in spatiul cripto

Aprobarea ETF-ului pe Ether de catre SEC marcheaza o repetare a istoriei in spatiul criptomonedelor. Autoritatea de reglementare a facut un pas similar pe 10 ianuarie, cand a aprobat primul ETF pe Bitcoin, criptomoneda lider de piata. Aceste decizii semnaleaza o acceptare crescanda a criptomonedelor de catre autoritatile de reglementare si ofera investitorilor de retail o cale mai simpla pentru a investi in aceste active digitale.

Desi criptomonedele raman volatile si riscante, aprobarea ETF-urilor de catre SEC poate contribui la o mai mare stabilitate si incredere in acest spatiu emergent. Cu toate acestea, investitorii ar trebui sa ramana prudenti si sa efectueze propriile cercetari inainte de a investi in astfel de instrumente.

Perspective de viitor

Autoritatea americana sec aproba al doilea etf pe criptomonede: ether
Autoritatea americana sec aproba al doilea etf pe criptomonede: ether

Acceptarea de catre SEC a ETF-urilor pe criptomonede reprezinta un pas important in adoptarea mainstream a acestor active digitale. Pe masura ce reglementarile devin mai clare, se preconizeaza ca vor exista mai multe oportunitati de investitii in spatiul cripto, atat pentru investitorii institutionali, cat si pentru cei de retail.

Citeste si...
Ion Țiriac revine pe prima pozitie in topul celor mai bogati romani: "Voi fi cel mai bogat om din cimitir"

In viitor, ne putem astepta ca SEC sa evalueze si alte cereri de ETF-uri pe criptomonede, inclusiv altcoin-uri populare precum Solana, Cardano sau Polkadot. Aceasta evolutie ar putea deschide si mai multe oportunitati pentru investitorii dornici sa se expuna la aceasta clasa de active emergente.

Impartaseste acest articol cu prietenii si lasa un comentariu cu opinia ta despre aprobarea ETF-ului pe Ether de catre SEC!

Sursa imaginii: [Captura de ecran]

Subiecte abordate in articol: criptomonede, ETF, SEC, Ether, reglementare

Continutul se bazeaza pe informatiile furnizate de Reuters si Ziarul Financiar, surse credibile de stiri despre pietele financiare si criptomonede.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Autoritatea americana sec aproba al doilea etf pe criptomonede: ether