28.5 C
București
19 iunie 2024

Corporatia Xiaomi atinge profituri record de 829 milioane de euro in primul trimestru al anului 2024

Producătorul de dispozitive mobile Xiaomi a raportat profit trimestrial record de 829 mil. euro în T1 2024, o creștere uluitoare de 100% față de anul trecut. Secretul succesului? Aflați în articol!

Citeste si ...

Xiaomi, renumitul producator chinez de smartphone-uri si dispozitive smart, a raportat cel mai mare profit trimestrial din istorie – 829 de milioane de euro in primele trei luni ale anului 2024. Aceste cifre uimitoare marcheaza o crestere anuala de 100,8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile trimestriale ale gigantului tehnologic au inregistrat o ascensiune de doua cifre pentru al doilea trimestru consecutiv, atingand 9,6 miliarde de euro. Performanta excelenta a Xiaomi demonstreaza puterea de inovatie si strategia reusita de expansiune pe multiple piete globale.

Revenire spectaculoasa pe segmentul smartphone-urilor

In centrul acestui succes se afla sectorul smartphone-urilor, care a consemnat o crestere uluitoare de 32,9% fata de primul trimestru al anului 2023, generand venituri de 5,9 miliarde de euro. Aceasta a fost sustinuta de o cerere puternica pentru modelele premium, a caror pondere a atins 21,7% din totalul livrarilor, o crestere de 1,4% comparativ cu anul precedent.

Livrarile totale de smartphone-uri Xiaomi s-au ridicat la 40,6 milioane de unitati intre ianuarie si martie 2024, o crestere impresionanta de 33,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta performanta solida a cimentat pozitia Xiaomi in top 3 global pentru al 15-lea trimestru consecutiv, in timp ce compania s-a clasat in primele 3 pozitii in 56 de tari si regiuni, si in top 5 in alte 67 de tari si regiuni.

Diversificarea afacerii duce la rezultate record

Corporatia xiaomi atinge profituri record de 829 milioane de euro in primul trimestru al anului 2024
Corporatia xiaomi atinge profituri record de 829 milioane de euro in primul trimestru al anului 2024

Pe langa succesul in domeniul smartphone-urilor, Xiaomi a obtinut venituri record de 2,6 miliarde de euro din produsele sale IoT (Internet of Things) si lifestyle, o crestere de 21% fata de anul precedent. Chiar si serviciile de internet ale companiei au crescut cu 14,5%, ajungand la 1 miliard de euro.

Un moment remarcabil pentru Xiaomi a fost lansarea automobilului electric SU7 pe 28 martie 2024. Acest pas ambitios marcheaza intrarea companiei pe piata vehiculelor electrice, cu un obiectiv de peste 100.000 de livrari in 2024.

Xiaomi continua sa redeseneze peisajul tehnologic global, demonstrand o capacitate impresionanta de adaptare si inovatie. Cu aceste rezultate financiare record, compania isi consolideaza pozitia de lider in industria high-tech si promite sa revolutioneze si alte sectoare in viitorul apropiat. Ramane de vazut ce noi produse si servicii revolutionare vor fi lansate de Xiaomi in urmatoarele trimestre.

Sursa imagini: Pixabay | Subiecte abordate in articol: Xiaomi, rezultate financiare, profit, smartphone-uri, produse IoT

Citeste si...
Tesla se indeparteaza de productia avansata pentru a se concentra pe masinile autonome. Afla motivele surprinzatoare

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Corporatia xiaomi atinge profituri record de 829 milioane de euro in primul trimestru al anului 2024