23.8 C
București
17 iunie 2024

Nvidia anunta o divizare a actiunilor – momentul potrivit pentru a cumpara?

Nvidia își divizează acțiunile într-un demers de a le face mai accesibile. Descoperă ce înseamnă acest pas pentru perspectivele companiei și dacă este o oportunitate de investiție de neratat.

Citeste si ...

Investitorii au asteptat de luni de zile ca uriasul tehnologic Nvidia sa anunte o divizare a actiunilor, dupa ce titlurile companiei au atins pragul de 1.000 de dolari pe unitate in ultimii ani. Și intr-adevar, actiunile Nvidia au depasit 1.000 de dolari in sedinta de tranzactionare de dupa raportul financiar trimestrial si anuntul privind divizarea actiunilor. In urma divizarii, actiunile producatorului de chip-uri se vor tranzactiona la un nivel mult mai scazut.

Aceasta miscare nu va modifica insa valoarea de piata de 2,3 trilioane de dolari a Nvidia. O divizare a actiunilor implica emiterea mai multor actiuni catre actualii actionari, ceea ce va duce la tranzactionarea unui numar mai mare de actiuni la un pret mai redus. Actionarii actuali vor detine aceeasi valoare in dolari a actiunilor ca si inainte de divizare. Scaderea pretului va face actiunile accesibile unui segment mai larg de investitori, iar Nvidia a mentionat chiar acest lucru ca motivatie pentru decizia luata.

Asadar, acum ca Nvidia a facut pasul asteptat de multi investitori, este momentul potrivit pentru a cumpara actiuni?

De ce sunt interesati investitorii de divizarile actiunilor?

Este important de retinut ca nu este o idee buna sa cumperi o actiune doar pentru ca compania a lansat o divizare – este pur si simplu o operatiune mecanica. Divizarea in sine nu va impinge pretul actiunii mai sus sau mai jos. Atunci de ce sunt investitorii atat de interesati daca o companie va diviza sau nu actiunile?

In multe cazuri, aceasta miscare sugereaza ca o companie este optimista in legatura cu viitorul sau si crede ca actiunile sale au potentialul de a creste din nou. In general, compania a avut rezultate bune din punct de vedere al profitabilitatii in ultimii ani, ceea ce a determinat deja cresterile de pret la care am asistat. Acum, prin divizarea actiunilor, compania sugereaza ca aceste cresteri nu s-au incheiat si ca, de la noul pret mai redus, actiunile ar putea sa creasca din nou si chiar sa revina la nivelul de dinaintea divizarii.

Citeste si...
Controalele de frontiera post-Brexit vor costa 550 de milioane de euro pe an companiile britanice

Sa luam in considerare operatiunea Nvidia, o divizare de 10 la 1, cu intrare in vigoare pe 7 iunie. Aceasta inseamna ca, daca detineti o actiune Nvidia astazi, dupa divizare veti detine 10, dar valoarea detinerii dvs. va ramane aceeasi. Și daca cumparati actiuni Nvidia dupa divizare, daca inainte de divizare se tranzactionau la 1.000 de dolari, dupa divizare vor costa 100 de dolari pe unitate.

Aceasta manevra va usura investitiile pentru investitorii care nu au acces la actiuni fractionale sau pentru cei care prefera sa cumpere actiuni intregi. Și pragul de 1.000 de dolari reprezinta o bariera psihologica pentru unii investitori, care ar ezita automat sa cumpere chiar si atunci cand evaluarea este rezonabila. Divizarea actiunilor Nvidia va elimina acest obstacol si le va deschide calea pentru a investi in acest gigant tehnologic.

Cine ar putea profita de pe urma divizarii actiunilor Nvidia?

Nvidia anunta o divizare a actiunilor - momentul potrivit pentru a cumpara?
Nvidia divide actiunile: timpul potrivit sa investesti?

Investitorii mai putin avuti sau cei care prefera sa cumpere actiuni intregi vor beneficia cel mai mult de pe urma divizarii actiunilor Nvidia. Inainte de divizare, la un pret de 1.000 de dolari pe actiune, ar fi trebuit sa investeasca cel putin 1.000 de dolari pentru a detine o singura actiune. Dupa divizare, cu un pret estimat de 100 de dolari pe actiune, pot deveni actionari cu o investitie mai mica.

De asemenea, unii investitori ar putea fi descurajati sa cumpere actiuni atat de scumpe, considerand ca o crestere suplimentara ar fi putin probabila. Divizarea actiunilor elimina aceasta bariera psihologica si poate atrage noi investitori care cred in potentialul de crestere al Nvidia.

Totusi, este important de retinut ca divizarea actiunilor nu schimba fundamental valoarea companiei sau perspectivele sale de crestere. Investitorii ar trebui sa se concentreze pe fundamentele solide ale Nvidia, precum si pe potentialul sau in domenii de varf precum inteligenta artificiala si computatia de inalta performanta.

Perspectivele de crestere ale Nvidia

In ciuda preocuparilor legate de incetinirea pietei pentru chip-urile necesare in mineritul de criptomonede, perspectivele de crestere ale Nvidia raman solide. Compania a raportat recent rezultate financiare record pentru trimestrul incheiat la 30 aprilie 2024, cu venituri de 13,6 miliarde de dolari si un profit net de 3,4 miliarde de dolari.

Citeste si...
Amazon Investeste 12 Miliarde de Dolari in Infrastructura Cloud si AI in Singapore

Cererea puternica pentru chip-urile Nvidia utilizate in inteligenta artificiala (AI), centre de date si jocuri video a compensat scaderea vanzarilor de chip-uri pentru minerit. Nvidia este lider in furnizarea de acceleratoare hardware pentru AI, un sector care se asteapta sa creasca exponential in anii urmatori.

De asemenea, compania a anuntat recent achizitia startup-ului britanic Graphcore, specializat in procesoare dedicate pentru AI, pentru suma de 7 miliarde de dolari. Aceasta tranzactie consolideaza si mai mult pozitia Nvidia in domeniul AI si ii ofera acces la o noua generatie de chip-uri performante.

Investitorii ar trebui sa monitorizeze indeaproape evolutiile din sectorul AI si centrele de date, deoarece acestea vor fi motoarele principale ale cresterii Nvidia in viitor. Chiar si dupa divizarea actiunilor, Nvidia ramane o investitie atractiva pentru investitorii care cred in potentialul pe termen lung al inteligentei artificiale si al computatiilor de inalta performanta.

In concluzie, divizarea actiunilor Nvidia este un eveniment pozitiv care va face actiunile mai accesibile pentru un numar mai mare de investitori. Cu toate acestea, decizia de a investi in Nvidia ar trebui sa se bazeze pe fundamentele solide ale companiei si pe perspectivele sale de crestere in sectoare de varf precum AI si centrele de date. Investitorii ar trebui sa analizeze cu atentie riscurile si oportunitatile inainte de a lua o decizie de investitie.

Sursa: Yahoo Finance

Sursa imagini: Unsplash

Subiecte abordate in articol: divizare actiuni, Nvidia, investitii bursa, inteligenta artificiala

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Nvidia anunta o divizare a actiunilor - momentul potrivit pentru a cumpara?