23.8 C
București
17 iunie 2024

OMV Petrom devine liderul pietei de mobilitate electrica din Romania dupa achizitia Renovatio

Citeste si ...

OMV Petrom, cel mai mare producator de titi si gaze din Romania, a finalizat achizitia Renovatio Asset Management, proprietarul celui mai extins parc de incarcare pentru vehicule electrice din tara. Odata cu aceasta preluare, compania devine cel mai important jucator de pe piata mobilitatii electrice locale.

Ambitii indraznete pentru reteaua de statii de incarcare

Prin tranzactia recent incheiata, gigantul energetic a pus mana pe o retea formata din peste 400 de puncte de incarcare pentru vehicule electrice. Insa, acest numar este doar inceputul. OMV Petrom tinteste ambitia sa ajunga la 1.000 de statii de incarcare in Romania, Bulgaria, Serbia si Republica Moldova pana la finalul acestui an.

Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de rafinare si marketing, a subliniat ca „prin finalizarea acestei achizitii, OMV Petrom devine cel mai mare jucator in domeniul mobilitatii electrice din Romania„. El a adaugat ca „ambitia noastra este sa ramanem prima optiune pentru clientii nostri si sa ne consolidam pozitia de lider in Romania pe segmentul de mobilitate„.

Oportunitati pe piata auto si cresterea actiunilor

OMV Petrom devine liderul pietei de mobilitate electrica din Romania dupa achizitia Renovatio
Omv petrom devine liderul pietei de mobilitate electrica din romania dupa achizitia renovatio

Compania se pregateste sa profite de expansiunea piettei auto electrice din Romania. OMV Petrom are o capitalizare bursiera de 43,8 miliarde de lei, iar actiunile sale s-au apreciat cu 22% de la inceputul anului 2024, o performanta superioara indicelui principal BET (14,3%).

OMV Petrom este pe drumul cel bun pentru a-si atinge tintele financiare in 2024. In primul trimestru, compania a obtinut un sfert din profitul net bugetat pentru intregul an, rezultate in linie cu asteptarile investitorilor.

Conducerea OMV Petrom a promis ca va distribui o runda de dividende speciale in toamna acestui an, bucurand astfel actionarii dupa recentele performante excelente.

Prin mutarea strategica de a prelua Renovatio, OMV Petrom mizeaza pe viitorul mobilitatii electrice si isi consolideaza pozitia de lider in sectorul energetic romanesc. Urmariti evolutiile ulterioare ale companiei pe aceasta piata dinamica si profitabila.

Distribuiti acest articol si lasati un comentariu pentru a afla mai multe despre planurile OMV Petrom pe segmentul vehiculelor electrice.

Citeste si...
Adoptarea inteligentei artificiale ar putea aduce 14-16 miliarde de euro in plus in economia Romaniei

Sursa imaginii: [OMV]

Subiecte abordate in articol: mobilitate electrica vehicule electrice OMV Petrom achizitie Renovatio statii de incarcare

Baza articolului este anuntul oficial facut de OMV Petrom la Bursa de Valori Bucuresti privind finalizarea achizitiei Renovatio.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

OMV Petrom devine liderul pietei de mobilitate electrica din Romania dupa achizitia Renovatio