22.8 C
București
18 iunie 2024

One United Properties a pre-vandut 80% din unitatile primei faze a One Lake District, cu o valoare de dezvoltare de peste 138 milioane de euro

Citeste si ...

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (BVB: ONE) anunta o performanta impresionanta in pre-vanzarile proiectului rezidential de mari dimensiuni One Lake District, situat pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti. La un an de la lansarea vanzarilor, 80% din cele peste 620 de apartamente si locuri de parcare aferente din prima faza au fost pre-vandute.

Aceasta prima etapa a complexului One Lake District are o valoare bruta de dezvoltare de peste 138 milioane de euro, iar finalizarea este estimata pentru trimestrul al doilea din 2025. In paralel, dezvoltatorul a deschis vanzarile pentru faza a doua, care cuprinde peste 860 de unitati locative si locurile de parcare aferente, cu termen de finalizare in trimestrul 3 din 2026. Valoarea de dezvoltare a fazei secunde depaseste 150 milioane de euro.

De la zona industriala la cartier urban vibrant

One Lake District are potentialul de a transforma o fosta zona industriala, amplasamentul unei fabrici de caramida, intr-un centru dinamic de sinergii, schimburi si interconexiuni urbane. Proiectul va crea o noua comunitate care se va bucura de diverse facilitati comerciale, de agrement si educationale.

Pentru a spori calitatea vietii si confortul noilor rezidenti, precum si al localnicilor, One United Properties a achizitionat patru loturi suplimentare de teren, in suprafata totala de 19.185 mp, pentru a investi in dezvoltarea eficienta a cailor de acces, infrastructurii si serviciilor. Astfel, suprafata totala a terenului care va gazdui One Lake District si serviciile aferente ajunge la 100.458 mp.

Conectat direct la autostrada A3, complexul va actiona ca o legatura intre zona autostrazii si lacul Plumbuita, transformand aceste zone din infrastructura utilitara in catalizator pentru regenerarea urbana. Dezvoltatorul va investi aproape 1 milion de euro in amenajarea accesului si infrastructurii necesare.

One united properties a pre-vandut 80% din unitatile primei faze a one lake district, cu o valoare de dezvoltare de peste 138 milioane de euro
One united properties a pre-vandut 80% din unitatile primei faze a one lake district, cu o valoare de dezvoltare de peste 138 milioane de euro

Propunere pentru un stil de viata sustenabil

Beatrice Dumitrascu, CEO al Diviziei Rezidentiale One United Properties, afirma:

„One Lake District este un proiect in evolutie ce redefineste zona industriala a fostei fabrici de caramida intr-un front la apa urban cu acces la lacul Plumbuita. Succesul acestei dezvoltari se datoreaza propunerii noastre de locuire sustenabila pentru segmentele mediu si upper-mediu, precum si conceptului integrat.”

Pe langa zonele rezidentiale si de servicii, ansamblul va include doua cladiri cu 3-4 etaje destinate amenajarii unei scoli, gradinita, cresa, after-school si servicii administrative. Spatiile comerciale vor aduce numeroase servicii pentru viitorii locuitori, optiuni de luat masa de calitate si zone de relaxare ce vor deservi intregul cartier, nu doar rezidentii.

Citeste si...
Lantul romanesc de simigerii Luca se extinde in Polonia, deschizand prima covrigarie din Varsovia

Integrarea sustenabilitatii, esteticii si incluziunii

One United Properties are o abordare integrata in dezvoltarea One Lake District, implicand un proces colaborativ de co-creare cu cetatenii, comunitatea de afaceri si institutii din zona pentru a spori cadrul cultural, social si natural existent. Proiectul este un spatiu urban sustenabil, estetic si incluziv, aliniat principiilor New European Bauhaus si obiectivelor programului „100 Climate Neutral and Smart Cities”.

In acest sens, One Lake District va beneficia de un sistem geotermal, operat in parteneriat cu Veolia Romania, pentru a asigura energie regenerabila tuturor rezidentilor. Prin implementarea acestei solutii tehnologice ce foloseste energia termica a Pamantului ca sursa pentru incalzirea, ventilatia si racirea cladirilor, se vor evita anual aproximativ 2.000 de tone de emisii de CO2, echivalentul emisiilor a 2.000 de masini pe an, comparativ cu sistemele traditionale. Investitia in sistemul geotermal se ridica la 6,4 milioane de euro pentru primele doua faze ale dezvoltarii.

Un nou cartier urban conectat cu orasul

One Lake District ofera un mix de functiuni si spatii deschise capabile sa creeze oportunitati de intalnire si socializare pentru intreaga comunitate, promovand accesul la o gama de facilitati de agrement inexistente in prezent in zona si sprijinind mobilitatea urbana. Proiectul vizeaza consolidarea legaturii intre oras si lantul de lacuri din zona Tei-Plumbuita, devenind un nou centru de atractie.

Dezvoltarea ampla One Lake District reprezinta un exemplu de regenerare urbana inteligenta si sustenabila, cu potentialul de a transforma o fosta zona industriala intr-un cartier urban vibrant si incluziv. Succesul pre-vanzarilor demonstreaza interesul romanilor pentru proiecte imobiliare ce imbina calitatea vietii cu grija pentru mediu.

Distribuie acest articol sau lasa un comentariu cu parerea ta despre noile tendinte in dezvoltarile imobiliare urbane din Romania!

Sursa imaginii: Captura de ecran

Subiecte abordate in articol: regenerare urbana sustenabila imobiliare lakedistrict one united properties

*Sursa: Comunicat de presa One United Properties

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

One united properties a pre-vandut 80% din unitatile primei faze a one lake district, cu o valoare de dezvoltare de peste 138 milioane de euro