23.8 C
București
17 iunie 2024

Preturile Metalelor Pretioase Continua Sa Atinga Noi Varfuri in 2024

Piața metalelor prețioase consemnează creșteri semnificative în 2024, cu aur, argint și platină atingând noi recorduri. Află de ce analiștii sunt optimiști că această tendință va continua și care sunt factorii determinanți.

Citeste si ...

Piata metalelor pretioase a consemnat o crestere semnificativa in acest an, cu aur, argint si platina atingand noi recorduri. Conform analistilor, aceasta tendinta ar putea continua in lunile urmatoare, determinata de diverse factori economici si geopolitici. Investitorii indragiti metalele pretioase ca active de refugiu sigur in perioade de incertitudine financiara.

Aurul Atinge Noi Culmi Istorice, Urmand Argintul si Platina

Miercuri, 15 mai, pretul aurului a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele peste trei saptamani, stabilindu-se la aproximativ 2.382 dolari/uncie. Aceasta crestere a fost alimentata de datele mai slabe decat se astepta privind inflatia din SUA in luna aprilie, ceea ce a sporit sansele unor noi reduceri ale dobanzilor din partea Rezervei Federale.

Argintul, cunoscut si ca „varul mai sarac” al aurului, nu a ramas in urma, atingand un maxim de peste trei ani de 29,73 dolari pe uncie in aceeasi zi. Platina, de asemenea, s-a apreciat semnificativ, preturile futures pentru livrare in iulie urcand cu peste 2,4% si atingand pragul de 1.077 dolari pe uncie.

Analistii Prevad Noi Recorduri Pentru Metale

Conform expertilor de la Saxo Bank, aurul ar putea testa in curand nivelul de 2.400 de dolari pe uncie, in timp ce argintul ar putea urca pana la 30 de dolari, iar platina are potentialul de a ajunge la 1.130 de dolari.

Preturile Metalelor Pretioase Continua Sa Atinga Noi Varfuri in 2024
Preturile metalelor pretioase continua sa atinga noi varfuri in 2024

Mai mult, strategul tehnic sef de la ROTH Capital Partners, JC O’Hara, a afirmat:

„Pretul aurului pare acum sa se miste mai sus si sa depaseasca ultimele maxime inregistrate in aprilie. Putem stabili un pret tinta de crestere tehnica la 2.600 de dolari.”

In ceea ce priveste argintul, O’Hara a adaugat:

„Daca preturile pot depasi 30 de dolari, vor avea putina rezistenta pana in zona de 35-37 de dolari.”

Factori ce Influenteaza Cresterea Metalelor Pretioase:

  1. Incertitudinea economica globala: In perioade de turbulente financiare, metalele pretioase precum aurul si argintul sunt considerate active de refugiu sigur de catre investitori.
  2. Evolutia ratelor dobanzilor: Exista o relatie inversa intre preturile metalelor pretioase si ratele dobanzilor. Insa, in ciuda ratelor ridicate ale dobanzilor in prezent, cererea pentru metale a ramas ridicata.
  3. Tensiunile geopolitice: Conflictele internationale si instabilitatea politica cresc atractivitatea metalelor pretioase ca investitii sigure.
  4. Cererea industriala: Platina si argintul au o cerere semnificativa in diverse industrii, inclusiv auto si electronica, sustinand preturile lor.
Citeste si...
Diferentele dintre copywriting si redactarea de continut

Unii Analisti Sunt Mai Rezervati

Cu toate acestea, nu toti analistii se asteapta la o crestere excesiva a metalelor pretioase. Ewa Manthey de la ING considera ca pretul aurului ar putea scadea in trimestrul II din 2024, ajungand la o medie de aproximativ 2.250 de dolari pe uncie.

ING a estimat anterior ca aurul ar putea atinge un varf mediu de 2.300 de dolari in ultimul trimestru al acestui an.

Previziuni ING Preturi AurPret (USD/uncie)
Trim. II 2024 (medie)2.250
2024 (medie anuala)2.218
Varf Trim. IV 20242.300

Piata metalelor pretioase a demonstrat o rezilienta remarcabila in fata provocarilor economice din ultimul an. Desi unii analisti raman precauti, majoritatea se asteapta ca aur, argint si platina sa continue cresterea in lunile urmatoare, profitand de factorii favorizanti.

Investitorii privesc cu interes evolutiile din acest sector volatil, dar stabil in vremuri de turbulente. Urmariti informatiile actualizate si impartasiti-ne parerea dvs. in sectiunea de comentarii!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Preturile Metalelor Pretioase Continua Sa Atinga Noi Varfuri in 2024