22.8 C
București
19 iunie 2024

Range Rover, pentru prima data produs in afara Marii Britanii: Se va fabrica in India

Pentru prima dată în istoria sa, modelele de lux Range Rover și Range Rover Sport vor fi fabricate în afara Marii Britanii.

Citeste si ...

Jaguar-Land Rover (JLR) a anuntat ca modelele Range Rover si Range Rover Sport vor fi asamblate in India, marcand astfel prima data cand aceste modele sunt produse in afara Marii Britanii. Acest pas are ca scop reducerea timpilor de asteptare pentru clientii din India si raspunde cererii crescande din aceasta piata.

Productia in India: Un nou capitol pentru Range Rover

Pana acum, toate modelele Range Rover erau fabricate exclusiv in uzina din Solihull, Marea Britanie, pe care compania o considera „casa globala a Range Rover”. Cu toate acestea, incepand cu 2024, anumite versiuni ale acestor SUV-uri de lux vor fi asamblate din kituri CKD (Complete Knock Down) in uzina din Pune, India.

Pune: Hub-ul productiei JLR in India

Uzina din Pune, situata aproape de Mumbai, este detinuta de compania mama a JLR, Tata Motors. Din 2011, aceasta a devenit centrul de productie pentru zece alte modele JLR destinate pietei indiene, incepand cu Land Rover Freelander. In prezent, in Pune sunt produse modelele Range Rover Evoque si Velar, Jaguar F-Pace si Land Rover Discovery Sport.

Declaratiile oficialilor JLR

Lennard Hoornik, Chief Commercial Officer la JLR, a subliniat importanta acestui pas: „India a cunoscut o crestere economica constanta si remarcabila in ultimii ani si se asteapta sa continue aceasta traiectorie in viitorul apropiat. In timp ce Range Rover va fi acum ‘Made in India’ pentru clientii din aceasta piata, designul sau britanic exemplar ramane distinctiv si va continua sa defineasca gratia estetica si sofisticarea tehnologica sinonime cu brandul Range Rover.”

Modelele si preturile

Range Rover-ul produs in India va fi disponibil in doua versiuni: Autobiography si HSE. Ambele vor avea un sasiu cu ampatament lung si vor fi echipate cu motorizari de 3.0 litri. Versiunea Autobiography, cu motor pe benzina, va dezvolta 393 CP, in timp ce HSE, cu motor diesel, va genera 346 CP. Preturile vor incepe de la ₹236 Lakh (aproximativ 284.090 USD) pentru HSE si vor ajunge la ₹260 Lakh (aproximativ 312.981 USD) pentru Autobiography.

Citeste si...
Tesla se indeparteaza de productia avansata pentru a se concentra pe masinile autonome. Afla motivele surprinzatoare

Range Rover Sport, produs local, va fi disponibil in varianta Dynamic SE, avand aceleasi motorizari si fiind mai accesibil ca pret, cu un cost de ₹140 Lakh (aproximativ 168.551 USD).

Perspective economice si de piata

Mutarea productiei in India reflecta nu doar adaptarea JLR la conditiile de piata, ci si recunoasterea importantei economiei indiene in crestere. Geraldine Ingham, Managing Director al Range Rover, a mentionat ca vanzarile brandului in India au crescut cu 160% in 2024, indicand un viitor promitator pentru modelele produse local.

Impactul economic si reducerea timpilor de asteptare

Decizia de a muta o parte din productie in India va reduce semnificativ timpii de asteptare pentru clientii locali, un aspect esential pe o piata in expansiune rapida. Aceasta strategie va permite JLR sa raspunda mai eficient cererii si sa ofere produse adaptate specific nevoilor clientilor indieni.

Evenimente de lansare si perspective de viitor

Primele unitati produse in India ale modelelor Range Rover si Range Rover Sport vor fi prezentate la noul Range Rover House India, situat in Alibaug, un oras de coasta. Livrarile pentru Range Rover vor incepe pe 24 mai, iar cele pentru Range Rover Sport pe 16 august.

„Este o etapa importanta pentru Range Rover, care continua sa-si extinda prezenta globala pastrand in acelasi timp traditiile si calitatea britanica”, a adaugat Hoornik.

Range rover, pentru prima data produs in afara marii britanii: se va fabrica in india
Range rover, pentru prima data produs in afara marii britanii: se va fabrica in india

Decizia de a produce Range Rover si Range Rover Sport in India reprezinta un moment de cotitura pentru JLR, aducand beneficii economice semnificative si adaptandu-se la cerintele unei piete emergente. Aceasta miscare va permite companiei sa raspunda mai eficient cererii locale si sa consolideze prezenta brandului in India.

Perspectiva de viitor sugereaza ca productia locala va continua sa creasca, odata cu cresterea cererii si dezvoltarea economica a Indiei.

Distribuie acest articol si lasa-ne un comentariu despre ce parere ai despre noua directie a Range Rover!

Sursa imaginii: Pixabay

Subiecte abordate in articol: Range Rover, productie, India, JLR

Citeste si...
H&M depaseste pragul de 1 miliard de lei in vanzari si isi dubleaza profitul in Romania

Sursa de date: Anunt oficial Jaguar-Land Rover, interviuri si declaratii ale oficialilor companiei

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Range rover, pentru prima data produs in afara marii britanii: se va fabrica in india