28.5 C
București
9 septembrie 2024

Cele mai stranii delicatese din Thailanda: Șocul culinar al turistilor

Descoperă delicatesele uimitoare și exotice ale piețelor thailandeze, de la ouă negre și scorpioni prăjiți până la tarantule și crocodili. Un adevărat șoc culinar pentru turiștii curioși să descopere tradițiile gastronomice thailandeze.

Citeste si ...

Varietatea de delicatese neobisnuite prezentate pe tarabele vanzatorilor locali provoaca un adevarat soc cultural in randul turistilor. Aici puteti da peste tot felul de delicii, de la lacuste prajite pana la viermi de matase. Dar asta este doar inceputul!

Pe pietele thailandeze veti gasi de asemenea kebab de crocodil si supa de lilieci – tot ce va poate surprinde papilele gustative. Pentru localnici, acestea sunt preparate obisnuite, dar pentru vizitatorii tarii reprezinta o adevarata calatorie in lumea minunilor gastronomice.

Oua de gaina si rate

Cele mai stranii delicatese de pe pietele din Thailanda: Șocul culinar al turistilor
Cele mai stranii delicatese de pe pietele din thailanda: șocul culinar al turistilor

Ouale de gaina si rate din Thailanda – roz pe exterior, negre pe interior. Acest lucru le confera o infatisare neobisnuita si chiar stranie. Ele sunt preparate prin cufundarea lor timp de 10 zile intr-o solutie formata din argila, cenusa, ceai, var si sare. In consecinta, galbenusul se inegreste, iar coaja capata o nuanta roz datorita colorantului adaugat.

Aceasta reteta originala a fost imprumutata de la chinezi. Ei marinau ouale cu ierburi si condimente, apoi le inveleau in panusi de orez si le depozitau in pamant timp de cateva luni. Unii curajosi care au incercat acest preparat sustin ca are un gust delicat, in timp ce altii il gasesc pur si simplu dezgustator.

Scorpioni

Cele mai stranii delicatese de pe pietele din Thailanda: Șocul culinar al turistilor
Cele mai stranii delicatese de pe pietele din thailanda: șocul culinar al turistilor

O alta mancare indrazneata care ii face pe turisti sa tresara este reprezentata de scorpioni. Atunci cand sunt procesati in ulei fierbinte, otrava este distrusa, dar este mai bine sa eviti partea posterioara.

Corpul lor are un gust asemanator cu cel al semintelor prajite de floarea-soarelui, iar carnea din clesti seamana cu cea de crab. Rezidentii locali sunt convinsi ca mancarea acestei delicatese creste puterea masculina.

Tarantule

Cele mai stranii delicatese de pe pietele din Thailanda: Șocul culinar al turistilor
Cele mai stranii delicatese de pe pietele din thailanda: șocul culinar al turistilor

Pentru cei care sufera de arachnofobia, ar fi mai bine sa sara peste aceasta parte a informatiilor. Tarantulele prajite sunt o alta delicatesa culinara exotica care poate captura imaginatia unui calator. Preparatorii experti indeparteaza glandele cu otrava ale tarantulelor, apoi le marineaza si le prajesc in ulei incins.

Citeste si...
Cele Mai Tari Aventuri pentru Vacante cu Copiii in Romania: 5 Parcuri Tematice de Poveste

Unii dintre cei care indraznesc sa guste din paianjen remarca ca este savuros si aminteste de aripile picante de pui, in timp ce altii il compara cu batogul uscat.

In piete se pot gasi cele mai mari specimene de tarantule, ajungand la o greutate de aproximativ 4 kg. Cam o mancare completa, nu-i asa?

Crocodili

Cele mai stranii delicatese de pe pietele din Thailanda: Șocul culinar al turistilor
Cele mai stranii delicatese de pe pietele din thailanda: șocul culinar al turistilor

In pietele thailandeze, vederea gurii unor crocodili umpluti cu legume devine un lucru obisnuit, iar kebaburile facute din aceasta reptila rapitoare sunt oferite peste tot.

Carnea de crocodil este considerata ecologica si contine o substanta care poate curata corpul de toxine, infectii si paraziti. Cercetarile au aratat ca cartilajul de crocodil are proprietati anticancerigene. Iubitorii de carne de crocodil sustin ca fileul sau aminteste de carnea frageda indiana combinata cu gustul de peste.

Peste putrezit

Cele mai stranii delicatese de pe pietele din Thailanda: Șocul culinar al turistilor
Cele mai stranii delicatese de pe pietele din thailanda: șocul culinar al turistilor

Se spune ca mirosul neplacut al pestelui putrezit poate fi facut si mai memorabil prin simpla preparare a unei sosuri din el. Reteta pentru aceasta sosuri este incredibil de simpla: pestele este sarat si lasat la soare timp de o saptamana intreaga. Apoi, masa rezultata este filtrata si imbuteliata. Acest produs, numit „nam-pla”, este comercializat in piete si este des folosit ca si condiment in restaurante.

Cu toate acestea, aveti grija, deoarece aceste sticle de sos s-ar putea afla printre alte marfuri din piete sau chiar sa decoreze mesele din restaurante.

Crapii prajiti

Cele mai stranii delicatese de pe pietele din Thailanda: Șocul culinar al turistilor
Cele mai stranii delicatese de pe pietele din thailanda: șocul culinar al turistilor

S-ar parea ca ce ar putea fi neobisnuit in crapii prajiti? Cu toate acestea, thailandezii sunt intotdeauna gata sa surprinda. Bucatarul indeparteaza cu atentie intestinele din crapii prinsi din acvariu.

Apoi doar corpul este cufundat in ulei fierbinte, iar capul este tinut cu o cleste. Cand felul este gata pentru a fi servit, crapul isi deschide gura si clipeste! Aceasta imagine poate provoca disconfort unor persoane.

Bila de vita

Cele mai stranii delicatese de pe pietele din Thailanda: Șocul culinar al turistilor
Cele mai stranii delicatese de pe pietele din thailanda: șocul culinar al turistilor

Bila de vita este o mancare care seamana cu un bor tulbure si are un gust foarte amar. Doar cei mai indrazneti gurmanzi sunt gata sa o incerce. Thailandezii sustin ca are un efect benefic asupra digestiei si a sanatatii generale.

Citeste si...
Cele mai frumoase parcuri si gradini din Barcelona

Interesant este ca, in vecina Laos, bila de urs este foarte cautata, dar oamenii de stiinta nu i-au confirmat proprietatile benefice.

Cuiburi de pasari

Cele mai stranii delicatese de pe pietele din Thailanda: Șocul culinar al turistilor
Cele mai stranii delicatese de pe pietele din thailanda: șocul culinar al turistilor

Astazi, cuiburile de pasari sunt crescute in ferme, dar anterior erau obtinute din pesteri si grote. Aceasta delicatesa thailandeza neobisnuita este confectionata din cuiburile pasarilor zburatoare locale – salanganele.

Pasarile isi creeaza locuintele din saliva, mai degraba decat din crengute, rezultand un cuib care seamana cu o stupina semisferica. O supa este preparata din acest material, care capata o consistenta gelatinoasa; uneori este suplimentata cu un ou crud si planta ginkgo biloba.

Desi multe dintre aceste preparate par surprinzatoare, ele fac parte din cultura si traditiile culinare seculare ale Thailandei. Desi pentru unii turisti pot parea bizare, aceste delicatese reprezinta o perspectiva fascinanta asupra diversitatii gastronomice mondiale.

Ati incercat aceste delicatese? Impartasiti-va impresiile in comentarii! Distribuiti acest articol pentru a aduce la cunostinta traditiile culinare exotice din Thailanda!

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: delicatese straine preparate exotice gastronomie thailandeza obiceiuri alimentare

Informatiile prezentate in acest articol se bazeaza pe cercetarile jurnalistice si cunostintele avansate ale autorului in domeniul gastronomiei exotice.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole