Actualizarea interiorului casei nu inseamna neaparat sa va angajati in renovari scumpe si indelungate. Exista o multitudine de tehnici simple, rapide si ieftine pe care le puteti aplica pentru a improspata atmosfera si a aduce un suflu nou in decorul locuintei dumneavoastra.
1. Asezati un covor
Un covor singur poate transforma complet o camera. Alegeti o panza mare cu un ornament sau in nuante interesante. Un astfel de accesoriu nu numai ca va deveni un accent, dar va ajuta si la ascunderea defectelor din pardoseala , daca exista. Acordati atentie ultimelor tendinte : covoare cu modele etnice sau in relief, cu forme complexe. Puteti gasi zeci de modele actuale pe pietele de desfacere.
2. Amenajati o zona de relaxare
O alta modalitate de a schimba perceptia interiorului fara o remodelare globala este crearea unei noi zone. De exemplu, nu este dificil sa organizati un loc de relaxare . Pentru a face acest lucru, aveti nevoie doar de o canapea joasa, ca in fotografie, sau de un scaun confortabil. Completati coltul confortabil cu textile, o masa si o lampa de podea. Daca doriti, utilizati decor sau o planta intr-un ghiveci. Camera va dobandi o noua functie si va fi perceputa complet diferit.
3. Actualizati textilele
Inlocuirea textilelor va crea o senzatie de spatiu actualizat. Decorati canapeaua cu perne noi, adaugati o patura confortabila, schimbati perdelele sau lenjeria de pat in dormitor. In plus, textilele vechi, uzate sau pur si simplu murdare fac camera inconfortabila si neglijenta. Prin urmare, in orice caz, este util sa le schimbati periodic.
4. Vopsirea mobilierului
Revopsirea mobilierului ajuta la actualizarea acoperirilor vechi si, in general, la improspatarea camerei. Daca aveti o masa, scaune sau un taburet care a capatat un „aspect obosit” sau care s-a saturat de aspectul sau, luati niste vopsea, o pensula si incepeti sa il transformati. Șlefuiti si degresati suprafetele, uscati-le si vopsiti-le in culoarea care va place.
5. Adauga vintage
Vintage ramane o tendinta perena in designul interior. Cu ajutorul restaurarii sau reproiectarii, obiectelor retro li se da o noua viata si sunt integrate organic in designul modern. In acelasi timp, vintage-ul nu trebuie sa fie deloc scump: multe obiecte de epoca sunt vandute la un pret minim pe panourile de anunturi, iar unele sunt chiar oferite gratuit.
6. Vopsirea tavanului
Daca nu doriti sa faceti o renovare majora, dar sunteti gata sa experimentati, puteti recurge la o tehnica indrazneata – si pictati tavanul . Dar tineti cont de faptul ca se poate face daca tavanul este destul de plat. In caz contrar, riscati sa evidentiati defectele existente. O modalitate simpla este de a vopsi tavanul intr-o singura culoare. Este mai dificil si mai interesant sa il faci fantezist si sa desenezi modele, ca in fotografie.
7. Creati un perete de accent
Un perete de accent va transforma instantaneu o camera, facandu-o mai luminoasa si mai interesanta. Puteti revopsi suprafata sau puteti agata tapet – o puteti face in cateva zile. Daca nu vreti sa recurgeti la nicio lucrare de reparatii, agatati tablouri sau postere: nu doar 1-2, ci o intreaga galerie murala .
8. Asezati mobilierul tapitat luminos
Mobilierul tapitat poate servi ca un accent luminos. Daca cumpararea de mobilier nou nu face parte din planurile tale, poti retapita pe cel vechi . Mai ales daca ea este deja „imbatranita” – in acelasi timp, reimprospatati produsele. Puteti face singur retapitarea: exista multe cursuri de master pe Internet care va vor ajuta sa faceti fata acestei sarcini.
9. Adaugati plante de interior
Plantele de interior sunt o tehnica preferata printre decoratori pentru actualizarea interiorului. In primul rand, animalele de companie verzi insufletesc camera, facand-o mai proaspata si mai luminoasa. In al doilea rand, cu ajutorul lor puteti distrage atentia de la erorile vechii reparatii. De exemplu, acoperiti deteriorarea tapetului sau a vopselei cu o planta suspendata. Sau creati un accent pe o alta zona cu o floare stralucitoare intr-un ghiveci neobisnuit.