16 C
București
22 mai 2024

Alain Delon, in varsta de 88 de ani, a fost plasat sub tutela judiciara consolidata

Alain Delon, legendarul actor francez în vârstă de 88 de ani, a fost plasat sub tutelă judiciară consolidată. Aflați detalii despre starea sa de sănătate, disputa dintre copiii săi și cariera sa cinematografică impresionantă.

Citeste si ...

Legendarul actor francez Alain Delon, in varsta de 88 de ani, a fost plasat sub tutela judiciara consolidata de catre justitia franceza. Aceasta decizie inseamna ca starul nu mai are libertatea totala de a-si gestiona bunurile si deciziile pe care le-ar putea lua, iar tutorele desemnat va controla cheltuielile si aspectele medicale care il privesc.

Starea de sanatate a actorului a intrat in declin dupa un accident vascular cerebral in 2019

Delon fusese deja plasat sub protectie juridica in ianuarie, cand un reprezentant legal a fost desemnat pentru ingrijirea sa medicala. Joi, aceasta masura a fost transformata intr-o tutela consolidata, avand in vedere declinul starii de sanatate a actorului dupa accidentul vascular cerebral suferit in 2019.

Potrivit site-ului service-public.fr, sub tutela consolidata:

  • Tutorele gestioneaza contul bancar al persoanei protejate
  • Tutorele controleaza cheltuielile persoanei protejate
  • Tutorele ia decizii privind aspectele medicale care privesc persoana protejata

Razboi fratricid intre cei trei copii ai starului

De la inceputul lunii ianuarie, cei trei copii ai lui Alain Delon duc un razboi fratricid, prin intermediul presei si al instantelor de judecata, fiecare jurand sa il protejeze pe legendarul lor tata:

  1. Anthony Delon (59 ani) si Alain-Fabien Delon (29 ani) considera ca actorul este manipulat de sora lor, Anouchka. Ei sustin ca aceasta le-ar fi ascuns starea de sanatate a tatalui lor si ar dori sa il transfere in Elvetia.
  2. Anouchka Delon (33 ani) i-a dat in judecata pe cei doi frati ai sai pentru incalcarea vietii private, dupa difuzarea inregistrarii unei conversatii dintre ea si tatal ei. Procesul urmeaza sa aiba loc in aprilie 2025 la Paris.
Alain Delon, in varsta de 88 de ani, a fost plasat sub tutela judiciara consolidata
Alain Delon, in varsta de 88 de ani, a fost plasat sub tutela judiciara consolidata 4

O cariera cinematografica impresionanta

Alain Delon a devenit cunoscut publicului larg prin filmul „In plin soare” (1960), regizat de René Clément. S-a remarcat apoi in productii cinematografice precum:

FilmAnRegizor
Rocco si fratii sai1960Luchino Visconti
Ghepardul1963Luchino Visconti
Piscina1969Jacques Deray

Actorul francez a avut o cariera impresionanta, fiind considerat unul dintre cele mai importante staruri ale cinematografiei europene din a doua jumatate a secolului XX.

„Alain Delon este o legenda a cinematografiei, un simbol al elegantei si al charisma-ei masculine. Situatia sa actuala este trista, dar speram ca va fi bine ingrijit si protejat in aceasta perioada dificila.” – a declarat un critic de film.

Plasarea sub tutela judiciara consolidata a lui Alain Delon marcheaza un moment trist in viata legendarului actor, care nu mai poate lua decizii de unul singur. In acelasi timp, disputa dintre copiii sai privind ingrijirea si protectia sa adauga o nota si mai dramatica acestei situatii.

Citeste si...
O Structura Enigmatica in Forma de L descoperita langa Piramidele din Giza!

Ramane de vazut cum va evolua starea de sanatate a lui Delon si cum va fi gestionata tutela sa in perioada urmatoare. Pana atunci, ne raman amintirile unei cariere cinematografice exceptionale si speranta ca marele actor va fi tratat cu demnitatea si respectul pe care le merita.

Tu ce parere ai despre situatia in care se afla Alain Delon? Crezi ca tutela judiciara consolidata este cea mai buna solutie pentru el in acest moment? Lasa-ne un comentariu mai jos!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole