26.6 C
București
25 iunie 2024

Noaptea Privighetorilor 2024: Experiente Unice in Natura din Buzau, Bucuresti si Cluj

Citeste si ...

Natura iese din cadrele ei obisnuite si ii intampina pe romani intr-un mod inedit. Noaptea Privighetorilor revine, in 2024, pentru a celebra cea de-a 11-a editie, intr-un concept complet nou care imbina experientele in aer liber cu concerte muzicale si expozitii de fotografie.

Evenimentul organizat de Societatea Ornitologica Romana, la care au acces toti doritorii, isi va intinde aripile in cele mai frumoase locuri din Buzau, Bucuresti si Cluj-Napoca. Experiente autentice in natura vor aduce mai aproape privighetoarea, una dintre cele mai pretioase specii de pasari din Romania.

Muzica si Natura la Buzau, pe 1 Iunie

Cea de-a unsprezecea editie a Noptii Privighetorilor incepe pe 1 iunie, in Parcul Crang din Buzau. Programul boomat cu activitati captivante include tururi ornitologice ghidate de specialisti si voluntari, ateliere educationale in aer liber pentru copiii de toate varstele si expozitii de fotografie dedicate pasarilor si naturii.

Evenimentul va culmina cu un concert instrumental de muzica clasica, sub cerul liber, pentru a crea o experienta senzoriala completa ce imbina armoniile naturii cu cele muzicale. Acesta marcheaza, totodata, aniversarea a 100 de ani de la prima transmisiune radio in direct din natura, realizata de BBC in mai 1924, cand ascultatorii au avut ocazia sa auda un duet intre violoncelista Beatrice Harrison si privighetori.

Experiente de Neuitat in Parcuri din Bucuresti si Cluj

Magia Noptii Privighetorilor va cuprinde si Capitala, pe 9 iunie, in campusul Universitatii de Știinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. De asemenea, in aceeasi data, evenimentul va avea loc si in Parcul Etnografic National „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

„Noaptea Privighetorilor este un eveniment care atrage copii si parinti, iubitori ai naturii si muzicii, sau pur si simplu curiosi si dornici de noi experiente. Aceasta combinatie de activitati educative in aer liber, cu un concert muzical instrumental, continua sa adune numerosi participanti in jurul nostru, chiar si dupa atatia ani. De aceea, dorim sa maximizam aceasta intalnire si sa crestem numarul celor care protejeaza pasarile si natura”, a declarat Teodora Domsa, coordonatoarea proiectului.

Citeste si...
Kevin Spacey este falit: actorul a admis ca a trebuit sa-si vanda casa pentru a-si achita datoriile
Noaptea privighetorilor 2024: experiente unice in natura din buzau, bucuresti si cluj
Noaptea privighetorilor 2024: experiente unice in natura din buzau, bucuresti si cluj

Natura si Oameni Mai Conectati

Experientele unice propuse de Noaptea Privighetorilor au rolul de a aduce oamenii mai aproape de natura si de propriul eu interior. „Speram ca participantii sa plece de la evenimentul nostru mai conectati cu natura si cu ei insisi. Sa constientizeze efectele benefice ale relaxarii si petrecerii timpului in aer liber, alaturi de cei dragi, si ca nu e nevoie sa calatoreasca departe pentru a accesa natura”, a adaugat Teodora Domsa.

Orasele noastre au rezerve de oxigen si bunastare in parcurile si gradinile lor, iar datoria noastra este sa luptam pentru ele, sa le pastram cat mai naturale si accesibile posibil, si chiar sa le crestem numarul si suprafata. Natura urbana castiga un rol primordial la nivel mondial in asigurarea bunastarii fizice si, mai ales, psihologice a locuitoriilor de la oras.

Asadar, daca iubesti natura, muzica sau pur si simplu vrei sa incerci ceva nou, intalneste-te cu privighetorile in Buzau, Bucuresti sau Cluj, pe 1 si 9 iunie. Bucura-te de experiente autentice si creeaza amintiri de neuitat!

Distribuie acest articol pentru a incuraja prietenii si familia sa descopere frumusetile naturii. Comenteaza ce loc din cele trei orase ti-ar placea sa vizitezi in acest an si de ce.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: natura, muzica, experiente, evenimente

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole