16 C
București
22 mai 2024

O Structura Enigmatica in Forma de L descoperita langa Piramidele din Giza!

Arheologi japonezi au făcut o descoperire fascinantă lângă Piramidele din Giza - o structură subterană misterioasă în formă de L. Află mai multe despre această descoperire uluitoare și teoriile legate de scopul său.

Citeste si ...

O echipa de arheologi japonezi a facut o descoperire uluitoare in necropola de vest din Giza – o structura subterana misterioasa in forma de L. Aceasta descoperire neasteptata, publicata recent in jurnalul Archaeological Prospection, a starnit speculatii cu privire la natura si scopul acestei structuri antice.

O adevarata provocare pentru arheologi

Utilizand tehnologii avansate precum tomografia cu rezistenta electrica si radarul de penetrare a solului, arheologii au identificat o anomalie la aproximativ 2 metri adancime. Aceasta anomalie rezistenta seamana cu o structura subterana in forma de L, cu o lungime de cel putin 10 metri.

Conform studiului, structura pare sa fi fost umpluta cu nisip dupa constructie. Profesorul Motoyuki Sato de la Universitatea Tohoku din Japonia, coordonatorul studiului, a subliniat ca forma precisa a structurii indica faptul ca nu este rezultatul unui fenomen natural.

„Aceasta structura nu este rezultatul unui fenomen natural, argumentand ca forma sa este prea precisa pentru a fi explicata in acest mod.” – Motoyuki Sato

Ipoteze si speculatii privind scopul structurii

Inca nu se stie exact ce reprezinta aceasta structura enigmatica, dar arheologii nu se grabesc sa traga concluzii. Peter Der Manuelian, profesor de egiptologie la Universitatea Harvard, a remarcat:

„Nu sunt sigur inca ce reprezinta aceasta anomalie, dar cu siguranta ca merita explorata.”

Cateva ipoteze avansate de experti:

  1. Camera funerara secreta: Unii sugereaza ca ar putea fi o camera funerara nedescoperita pana acum, legata de mormintele regale sau ale oficialilor de rang inalt din necropola de vest.
  2. Templu sau altar subteran: Alti experti cred ca ar putea fi o structura religioasa subterana, cum ar fi un templu sau un altar dedicat cultului mortilor.
  3. Depozit sau adapost: Exista, de asemenea, teorii ca ar putea fi un depozit secret sau un adapost construit pentru a proteja lucruri de valoare.
O Structura Enigmatica in Forma de L descoperita langa Piramidele din Giza!
O Structura Enigmatica in Forma de L descoperita langa Piramidele din Giza! 4
Ipoteze avansateDescriere
Camera funerara secretaO camera funerara nedescoperita pana acum, legata de mormintele regale sau ale oficialilor de rang inalt.
Templu sau altar subteranO structura religioasa subterana, cum ar fi un templu sau un altar dedicat cultului mortilor.
Depozit sau adapostUn depozit secret sau un adapost construit pentru a proteja lucruri de valoare.

Cercetari suplimentare pentru a elucida misterul

Pentru a determina natura exacta a acestei structuri enigmatice, arheologii planuiesc sa efectueze sapaturi suplimentare in zona respectiva. Profesorul Sato a precizat ca sunt in desfasurare eforturi pentru a obtine permisiunea necesara si finantarea pentru aceste sapaturi.

„Sapaturile pentru a determina natura acestei structuri sunt in desfasurare. Suntem in proces de a obtine permisiunea si finantarea necesare pentru a continua cercetarile.” – Motoyuki Sato

Descoperirea acestei structuri misterioase in forma de L in apropierea piramidelor din Giza a starnit un val de entuziasm in randul arheologilor si pasionatilor de istorie antica. Multi spera ca aceasta sa aduca noi informatii pretioase despre cultura si obiceiurile vechilor egipteni.

Citeste si...
Peste 300.000 de pelerini asteptati la Șumuleu Ciuc pentru Rusaliile Catolice

Desi natura exacta a structurii ramane un mister deocamdata, descoperirea in sine este o dovada a potentialului archeologic inca neexplorat al sitului Giza. Cercetarile viitoare ar putea dezvalui secrete fascinante despre mostenirea culturala a acestei regiuni bogate in istorie.

Urmariti stirile pentru actualizari privind progresul sapaturilor si noile descoperiri legate de aceasta enigmatica structura in forma de L. Impartasiti aceasta stire cu prietenii si familia voastra interesati de arheologie si istoria antica!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole