24.9 C
București
24 iulie 2024

6 reguli surprinzatoare din scolile din Coreea de Sud

Elevii din Coreea de Sud trebuie să respecte reguli foarte stricte la școală, altfel riscă să fie pedepsiți. Unele dintre aceste reguli par de-a dreptul absurde pentru cultura noastră.

Citeste si ...

Cultura asiatica este semnificativ diferita de cea europeana: ceea ce este normal pentru noi, este interzis pentru ei. In scolile coreene exista reguli care ni se vor parea foarte ciudate…

Profesorilor si elevilor le este interzis sa bea cafea la scoala

In 2013, Coreea de Sud a introdus o lege care interzice vanzarea de bauturi care contin cofeina in scoli. Daca anterior elevii mergeau pe furis in cancelarie si cumparau cafea acolo, acum automatele vor fi indepartate si din acest loc.

Codul vestimentar strict

Nicio fusta scurta, machiaj strident si manichiura provocatoare, par vopsit si altele! Fiecare scoala are o carta care specifica reguli privind aspectul elevilor si, in timp ce unele institutii de invatamant sunt indulgente fata de machiajul usor si lacul de unghii, in altele este interzisa, de exemplu, ondularea chimica.

Toate scolile au propria lor uniforma scolara, pe care elevii sunt obligati sa o poarte la ore. Desi in unele institutii poti purta haine in stil casual, acesta este, de asemenea, strict reglementat, multe articole vestimentare, simboluri si accesorii fiind interzise. Nu invidiem elevii coreeni…

Incaltamintea de schimb obligatorie

6 reguli surprinzatoare din scolile din Coreea de Sud
6 reguli surprinzatoare din scolile din coreea de sud

Coreenii isi scot pantofii nu numai acasa, ci si cand vin la scoala. Acolo, desigur, nu umbla desculti, ci poarta papuci sau pantofi. In vestiar au cutii speciale unde isi lasa pantofii de strada si merg la lectii, iar dupa ore in aceleasi cutii isi lasa pantofii de schimb, pe care de obicei ii iau la sfarsitul saptamanii scolare pentru a fi spalati si curatati.

Elevilor le este interzis sa iasa in oras, sa formeze cupluri

Cel putin in incinta scolii: sunt pedepsiti daca sunt vazuti imbratisandu-se sau sarutandu-se pe coridor, mergand de mana dupa ore. De aceea, multe institutii de invatamant separa clasele pe criterii de gen – pentru fete si baieti. Nicio iubire scolareasca, eh!

6 reguli surprinzatoare din scolile din Coreea de Sud
6 reguli surprinzatoare din scolile din coreea de sud

Nu poti merge in alte clase

Chiar daca cel mai bun prieten al tau invata in paralel, nu il poti vedea decat dupa scoala, pentru ca nu ai voie sa intri in alte clase. Fiti prieteni, dar nu in timpul zilei scolare.

Citeste si...
Descifrand tainele universului: O lectura aprofundata a poeziei "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii" de Lucian Blaga

Nu ai voie sa porti telefonul cu tine

6 reguli surprinzatoare din scolile din Coreea de Sud
6 reguli surprinzatoare din scolile din coreea de sud

Daca profesorul vede ca scrii un mesaj in timpul lectiei, vei fi pedepsit, dispozitivul iti va fi confiscat si returnat doar parintilor. Multi predau telefoanele spre pastrare la inceputul lectiilor si le iau inapoi dupa. Fara scuze si smartphone-uri, doar comunicare live!

Concluzie

S-ar putea sa ti se para ca multe dintre aceste reguli sunt dure, dar elevii coreeni le respecta cu stoicism. Ei stiu ca nu merg la scoala pentru a se distra, ci pentru a obtine o educatie buna, a promova examene cu note mari si a intra la o universitate buna. De aceea, totul este justificat, chiar si in ochii copiilor si adolescentilor.

Sursa imagini: Social Media

Subiecte abordate in articol: reguli coreene, scoli din coreea de sud, cultura asiatica, elevi coreeni, codul vestimentar, incaltaminte de schimb, relatii interzise

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole