Acasă Life Style Confesiunile unei mame casnice: Adevarul crud despre viata la cratita

Confesiunile unei mame casnice: Adevarul crud despre viata la cratita

0
Confesiunile unei mame casnice: Adevarul crud despre viata la cratita
Confesiunile unei mame casnice: Adevarul crud despre viata la cratita

Salutare, dragilor! Sunt Ioana si azi o sa va servesc o portie zdravana de realitate nedigerata despre viata de mama casnica. Stati jos, luati o gura de tarie si pregatiti-va pentru o calatorie in lumea fascinanta a femeilor care si-au dedicat existenta cresterii plozilor si mentinerii casei intr-o stare de semi-curatenie.

Sa incepem cu faptul ca toata treaba asta e o mare farsa. Da, ati auzit bine. Noi, mamele casnice, suntem niste actori intr-o piesa de teatru absurd care se joaca non-stop. Jucam rolul femeii devotate si multumite, in timp ce in interior urlam de frustrare si plictiseala. E ca si cum am fi personajele principale dintr-un reality show pe care nimeni nu-l urmareste.

Actritele principale in aceasta comedie neagra

Haideti sa va prezint distributia. Avem trei „eroine” in povestea noastra, fiecare mai „fericita” decat cealalta in rolul de mama casnica:

Prima doamna: Rebeca, regina improvizatiei

Rebeca are o fetita de un an si ceva. Sotul e plecat cu treburi (cica), dar mai degraba e fugar international. Copilul sta mai mult pe la bunici, in timp ce Regina noastra se preface ca jongleaza cu studiile, munca si cresterea progeniturii.

Practic, micuta e crescuta de bunici, in timp ce Rebeca posteaza selfie-uri dramatice pe Instagram cu hashtag-ul #mamaeroina. Intre timp, gaseste timp sa fumeze narghilea si sa-si scuture suncile prin cluburi. Bravo, fata, asta inseamna sa fii mama devotata!

A doua actrita: Diana, specialista in autoiluzionare

Diana are un copil de 4 ani si un fost sot care plateste pensie alimentara cat pentru un salariu de manager. Copilul e la tata in fiecare weekend, dar evident ca Diana e „mama single” full-time in ochii lumii.

In loc sa munceasca, Diana e experta in „dezvoltare personala”. Azi e sculptorita, maine designer de interior, poimaine psiholog. Bineinteles ca niciuna din astea nu produce vreun venit, dar asta n-o impiedica sa se laude pe Facebook cu „cariera” ei.

Vedeta principala: Alina, regina dramei existentiale

Alina are doi copii de 8 si 12 ani si un sot care e un adevarat erou necunoscut. Femeia asta e campioana olimpica la autocompatimire. Oscileaza intre depresie si melancolie ca un pendul defect.

Se plange non-stop ca viata de mama ii ucide potentialul (care probabil e ascuns atat de bine ca nici ea nu-l gaseste). Intre timp, si-a transformat fiica mai mare in bona neplatita pentru cel mic. Sotul, saracul, vine de la munca si face curat, gateste, spala.

Alina, eroina noastra, isi petrece zilele balacindu-se in propriul hau existential, uitandu-se la seriale si jucand Candy Crush. Dar pe Instagram e mamica perfecta si gospodina desavarsita. Hipocrizia e la ea acasa, ce mai!

Realitatea din spatele cortinei

Acum ca v-am prezentat protagonistele, haideti sa aruncam o privire in culisele acestui spectacol tragicomic.

Adevarul e ca toate aceste femei au timp berechet si bani suficienti. Da, viata are provocarile ei, dar hai sa fim seriosi – nu e ca si cum ar fi muncitori in mina sau chirurgi de urgenta.

Problema reala e ca s-au instalat confortabil in rolul de victime si nu vor sa-l mai paraseasca. E mult mai usor sa te plangi si sa ceri compasiune decat sa-ti asumi responsabilitatea pentru propria viata.

Ironia situatiei e ca exact asta si-au dorit. Ani de zile am ascultat cum visau sa gaseasca un tip „de treaba” si sa stea acasa cu copiii. Ei bine, universul le-a indeplinit dorinta. Și ghici ce? Tot nu-s multumite.

Diagnosticul: Sindromul „Viata mea s-a terminat la 30 de ani”

Știti care e tragedia reala aici? Aceste femei si-au limitat intreaga existenta la triunghiul „sot-copil-casa”. Și-au atins obiectivele la 30 de ani si acum nu mai stiu ce sa faca cu restul vietii.

E ca si cum ai juca un joc video, ajungi la ultimul nivel la jumatatea jocului si apoi te plangi ca e plictisitor sa stai si sa te uiti la ecranul de final pentru urmatorii 50 de ani.

Problema fundamentala e lipsa unui scop si a unei directii in viata. Și-au construit toata identitatea in jurul rolului de mama si sotie, ignorand complet dezvoltarea personala si profesionala.

Acum se trezesc la 35-40 de ani realizand ca au ratat o gramada de oportunitati si ca viata le-a trecut pe langa in timp ce ele schimbau scutece si gateau sarmale.

Solutia? Asumarea responsabilitatii

Daca esti una dintre aceste femei (sau poate un barbat intr-o situatie similara), am vesti proaste si bune pentru tine:

Vestea proasta: Nimeni nu va veni sa te salveze. Superman nu exista, printul pe cal alb e ocupat, iar zana maseluta are program redus anul asta.

Vestea buna: Ai puterea sa-ti schimbi viata chiar acum. Da, chiar in acest moment.

In loc sa te plangi pe Facebook ca viata e nedreapta, fa ceva concret pentru a o imbunatati:

  • Inscrie-te la un curs (unul serios, nu pseudo-terapii energetice)
  • Gaseste-ti un job, oricat de modest
  • Incepe un hobby care sa-ti stimuleze creierul
  • Fa voluntariat si ajuta pe altii mai putin norocosi
  • Citeste carti care sa-ti largeasca orizonturile

Ideea e simpla: iesi din zona de confort si incepe sa traiesti cu adevarat.

Concluzia: Trezirea la realitate

Știu ca e dureros sa auzi aceste lucruri. E mult mai comod sa traiesti in bula ta de autoamagire si sa dai vina pe altii pentru nefericirea ta.

Dar hai sa fim sinceri – nimeni nu te-a fortat sa faci copii la 20 de ani. Nimeni nu te-a obligat sa renunti la cariera. Ai facut niste alegeri si acum trebuie sa traiesti cu consecintele lor.

Vestea buna e ca nu e niciodata prea tarziu sa-ti schimbi viata. Dar schimbarea trebuie sa vina de la tine. Nimeni altcineva nu o poate face in locul tau.

Asa ca, draga mama casnica frustrata, opreste-te din scrollat pe Instagram, pune telefonul jos si intreaba-te: „Ce pot face CHIAR ACUM pentru a-mi imbunatati viata?”

Raspunsul s-ar putea sa te surprinda. Și poate vei descoperi ca viata de dupa 30 de ani poate fi mai interesanta si mai implinita decat ti-ai imaginat vreodata.

P.S. Daca acest articol te-a ofensat, probabil ca ai nevoie sa-l citesti de inca 10 ori. Uneori, adevarul doare. Dar e singurul lucru care te poate elibera din propria ta inchisoare mentala.

Hai, curaj si spor la viata! Universul e plin de oportunitati. Tot ce trebuie sa faci e sa deschizi ochii si sa le vezi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Exit mobile version