Daca sunteti in cautarea unei retete usoare si rapide care sa impresioneze intreaga familie, pastele Alfredo cu pui si carnati sunt alegerea perfecta. Aceasta combinatie unica de arome si texturi creeaza un preparat delicios, gata in mai putin de 15 minute. „Pastele sunt intotdeauna o optiune excelenta pentru o masa rapida si reconfortanta”, spune renumitul chef Italian Giada De Laurentiis.
Ingrediente si cantitati
- 3 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 124 g de carnati rumeniti
- 2 bucati de piept de pui
- 1 lingura de amestec de condimente cajun
- 480 ml de smantana pentru gatit
- 400 g de paste penne
- 110 g de parmezan
- 10 g de patrunjel tocat (optional)
Mod de preparare
Pastele Alfredo cu pui si carnati sunt surprinzator de usor de preparat, chiar si pentru bucatarii incepatori. Primul pas este sa puneti uleiul de masline intr-o tigaie si sa lasati usturoiul tocat sa se rumeneasca usor la foc mediu. Aroma usturoiului va adauga o nota delicioasa preparatului final.
Urmatorul pas este sa adaugati carnatii in tigaie si sa ii amestecati bine cu usturoiul. Lasati-i sa se rumeneasca usor, eliberand arome bogate. Apoi, adaugati bucatile de piept de pui si amestecul de condimente cajun. Amestecati bine toate ingredientele pentru a le combina perfect.
Dupa ce puiul s-a rumenit usor, este timpul sa adaugati smantana pentru gatit. Amestecati din nou si lasati compozitia sa fiarba la foc mic. La acest moment, puteti sa adaugati si pastele penne fierte in prealabil. Asigurati-va ca pastele sunt bine scurse inainte de a le adauga in tigaie.
Pentru a da preparatului o aroma si mai intensa, presarati parmezan ras si patrunjel tocat proaspat. Amestecati totul bine si lasati pastele la foc pana cand parmezanul se topeste si se integreaza perfect in sos. Acum, minunatele paste Alfredo cu pui si carnati sunt gata de savurat!
Informatii despre reteta
Portii | Timp total preparare | Calorii / portie | Grasimi / portie | Carbohidrati / portie | Proteine / portie |
---|---|---|---|---|---|
4 | 15 minute | 680 | 37 g | 54 g | 33 g |
Sfaturi si trucuri pentru paste Alfredo perfecte
Pentru a obtine cele mai bune rezultate cand preparati pastele Alfredo cu pui si carnati, exista cateva sfaturi si trucuri pe care le puteti urma. In primul rand, asigurati-va ca folositi paste de calitate, precum cele italienesti facute din grau dur. Acestea au o textura mai buna si retin mai bine sosul.
Un alt sfat este sa fierbeti pastele „al dente”, adica sa ramana usor tari in mijloc. Acest lucru va permite pastelor sa isi pastreze textura si sa nu devina prea moi cand le amestecati cu sosul. De asemenea, rezervati putina apa de la fierberea pastelor pentru a dilua sosul daca devine prea dens.
Pentru un plus de savoare, puteti praji carnatii inainte de a-i adauga in tigaie. Acest pas va intensifica aromele si va adauga o nota usor crocanta preparatului final. Nu uitati sa condimentati bine puiul cu amestecul de condimente cajun pentru o explozie de arome in fiecare imbucatura.
Daca doriti un sos Alfredo mai sanatos, puteti inlocui o parte din smantana cu lapte sau iaurt grecesc. Acest truc va reduce continutul de grasimi fara a sacrifica prea mult gustul cremos al sosului. Puteti, de asemenea, sa adaugati legume precum mazarea, broccoli sau rosii cherry pentru o nota proaspata si un plus de nutrienti.
Beneficii pentru sanatate si avertismente
Pastele Alfredo cu pui si carnati pot fi un preparat delicios si reconfortant, dar este important sa le consumati cu moderatie ca parte a unei diete echilibrate. Puiul reprezinta o sursa excelenta de proteine slabe, esentiale pentru mentinerea si construirea muschilor. De asemenea, contine vitamine si minerale precum vitamina B6, seleniu si fosfor.
Carnatii adauga preparatului o aroma bogata, dar pot fi si o sursa de grasimi saturate si sodiu. Optati pentru carnati mai slabi sau faceti-va propria versiune de carnati din carne de pui sau curcan pentru a reduce continutul de grasimi. Parmezanul este o sursa buna de calciu, important pentru sanatatea oaselor, dar are si un continut ridicat de grasimi saturate.
Pastele din grau integrale pot aduce un plus de fibre si nutrienti preparatului, insa chiar si pastele albe pot fi integrate intr-o dieta sanatoasa atat timp cat portiile sunt controlate. Smantana este bogata in calorii si grasimi, asa ca folositi-o cu moderatie sau inlocuiti-o partial cu alternative mai putin calorice.
In general, pastele Alfredo cu pui si carnati pot fi savurate ocazional ca parte a unei diete variate si echilibrate. Daca aveti probleme de sanatate specifice sau urmati o dieta restrictiva, este recomandabil sa consultati un medic sau un nutritionist inainte de a include acest preparat in meniul dumneavoastra.
Intrebari frecvente despre pastele Alfredo cu pui si carnati
Pot sa folosesc smantana vegetala in loc de cea obisnuita?
Da, puteti inlocui smantana obisnuita cu smantana vegetala pe baza de cocos, migdale sau soia pentru a face preparatul lacto-vegetarian sau in cazul in care aveti intoleranta la lactoza. Retineti ca aroma si textura finala pot fi usor diferite.
Ce alte tipuri de paste pot fi folosite in aceasta reteta?
Desi reteta originala foloseste paste penne, puteti experimenta cu diferite forme si marimi de paste, cum ar fi spaghete, fettuccine, farfalle sau fusilli. Alegeti pastele preferate sau ceea ce aveti la indemana in camara.
Cum pot sa pastrez pastele Alfredo pentru a doua zi?
Daca aveti resturi, lasati pastele sa se raceasca complet si apoi transferati-le intr-un recipient etans si pastrati-le la frigider timp de pana la 3-4 zile. Cand doriti sa le reincalziti, adaugati putin lapte sau supa de pui si amestecati bine pentru a readuce sosul la consistenta dorita.
Pot sa congelez pastele Alfredo cu pui si carnati?
Desi este posibil sa congelati pastele Alfredo, textura sosului si a pastelor poate suferi in timpul procesului de congelare si decongelare. Este recomandabil sa savurati preparatul proaspat sau sa pastrati resturile la frigider pentru maximum 3-4 zile pentru cea mai buna calitate.
Preparati aceste delicioase paste Alfredo cu pui si carnati pentru familia si prietenii dumneavoastra si savurati o masa reconfortanta si plina de arome in orice moment al zilei. Cu ingrediente simple si pasi usor de urmat, aceasta reteta este perfecta chiar si pentru bucatarii incepatori. Nu uitati sa impartasiti aceasta reteta minunata cu cei dragi si sa va bucurati impreuna de magia pastelor Alfredo!
Sursa imagini: Facebook
Subiecte abordate in articol: paste alfredo, pui, carnati, reteta rapida