5 C
București
4 decembrie 2024

Placinta rapida cu peste si spanac – Reteta gustoasa in 5 ingrediente

Citeste si ...

Iubitorilor de preparate delicioase si rapide, astazi va prezint o placinta satioasa, gata in doar 30 de minute! Combinatia surprinzatoare de peste si spanac, impreuna cu branza cheddar aromata, face din aceasta reteta un adevarat deliciu culinar. Lasati-va inspirati de aceasta cale inedita de a savura ingrediente sanatoase si gusturi autentice.

„O reusita culinara este atunci cand ingredientele simple se imbina intr-un dans al aromelor care iti incanta simturile.” – Marie-Antoine Carême

O introducere apetisanta

Placinta rapida cu peste si spanac este o adevarata revelatie pentru cei care cauta preparate satioase si sanatoase, dar nu au timp de pierdut in bucatarie. Aceasta reteta va va surprinde prin simplitatea sa, necesitand doar 5 ingrediente principale si cativa pasi de preparare rapizi.

Combinatia de cod proaspat, spanac inverzitor si cheddar maturat creeaza o explozie de arome si texturi care va va lasa cu gura cascata. Fiecare inghititura este o incantare pentru papilele gustative, in timp ce foile crocante de placinta adauga o nota rustica si autentica preparatului.

Nu doar ca este delicioasa, dar aceasta placinta este, de asemenea, o sursa excelenta de proteine si nutrienti esentiali. Perfecta pentru o masa usoara sau chiar pentru a fi savurata ca fel principal, aceasta reteta va va cuceri cu siguranta!

Ingrediente si cantitati

  • 400 g peste cod
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 100 g spanac proaspat
  • 150 g branza cheddar maturata
  • 4 foi de placinta

Mod de preparare

Placinta rapida cu peste si spanac - Reteta gustoasa in 5 ingrediente
Placinta rapida cu peste si spanac – Reteta gustoasa in 5 ingrediente

1. Pregatirea ingredientelor

  • Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Puneti pestele cod intr-un castron si acoperiti-l cu apa fierbinte, lasandu-l sa se inmoaie cateva minute.
  • Curatati si tociti ceapa verde.

2. Gatirea umpluturilor

  • Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie (de preferat una de fonta, pentru a putea fi transferata direct in cuptor).
  • Caliticeapa verde timp de 2 minute, apoi adaugati spanacul proaspat si asteptati pana se inmoaie putin. Opriti focul.
  • Turnati peste spanac 100 ml din apa in care s-a inmuiat pestele.
  • Scurgeti codul, rupeti-l in bucati si adaugati-l in tigaie.
  • Radeti deasupra 3/4 din cantitatea de branza cheddar maturata si asezoanti cu sare si piper dupa gust.
Citeste si...
Sos de avocado, iaurt si castravete - gustul perfect pentru mese sanatoase

3. Asamblarea si coacerea placintei

  • Asezati pe rand foile de placinta deasupra umpluturilor, apasandu-le pe marginile tigaii.
  • Radeti deasupra restul de branza cheddar si stropiti cu 1-2 linguri de ulei de masline.
  • Coaceti placinta timp de 15-20 de minute, pana cand devine crocanta si aurie la culoare.
  • Optional, presarati cateva seminte de negresit pentru un plus de aroma si textura.

4. Servirea

  • Serviti placinta calda, direct din tigaie, si lasati-va fermecati de aromele proaspete si gustul delicios!

Informatii nutritionale

PortiiTimp de preparareCalorii (per portie)Proteine (per portie)Grasimi (per portie)Carbohidrati (per portie)
230 minute55038g32g26g

Trucuri si ponturi pentru o placinta desavarsita

  • Pentru un plus de prospetime, adaugati cateva frunze de patrunjel tocat sau un varf de lamaie rasa inainte de servire.
  • Daca doriti o textura mai crocanta a placintei, ungeti foile cu putin ulei de masline inainte de a le aseza in tigaie.
  • Experimentati cu diferite tipuri de branza, cum ar fi mozzarella sau parmezan, pentru a va gasi combinatia preferata de arome.
  • Pentru o optiune vegetariana, inlocuiti codul cu naut sau ciuperci taiate felii.

Beneficii pentru sanatate si avertismente

Placinta rapida cu peste si spanac - Reteta gustoasa in 5 ingrediente
Placinta rapida cu peste si spanac – Reteta gustoasa in 5 ingrediente

Placinta rapida cu peste si spanac este nu doar delicioasa, ci si o sursa excelenta de nutrienti esentiali pentru o dieta echilibrata:

  • Codul este bogat in proteine, vitamine B12 si D, precum si in acizi grasi Omega-3, esentiali pentru sanatatea inimii si a creierului.
  • Spanacul este o sursa concentrata de vitamine si minerale, precum vitamina K, magneziu si fier, contribuind la sanatatea oaselor si a sistemului imunitar.
  • Cheddar-ul furnizeaza proteine si calciu, sustinand sanatatea oaselor si a dintilor.

Cu toate acestea, daca aveti alergii sau intolerante alimentare, consultati un medic inainte de a consuma anumite ingrediente.

Intrebari frecvente

Intrebare 1: Pot folosi un alt fel de peste in locul codului?

Raspuns 1: Desigur, puteti inlocui codul cu alt peste alb, cum ar fi hekul sau merluciu. Asigurati-va doar ca il fierbetele intr-un strat subtire de apa pentru a se inmuia inainte de a-l adauga in placinta.

Citeste si...
Salata de porumb cu mandarine si nuci de pin

Intrebare 2: Pot pregati placinta din timp si sa o servesc rece?

Raspuns 2: Aceasta placinta este de departe cea mai buna cand este servita direct din cuptor, crocanta si fierbinte. Cu toate acestea, o puteti servi si rece, desi texturile vor fi diferite.

Intrebare 3: Pot folosi spanac congelat in locul celui proaspat?

Raspuns 3: Da, spanacul congelat este o alternativa convenabila. Asigurati-va ca il decongelati complet si il stoarceti bine de zeama inainte de a-l adauga in tigaie.

Intrebare 4: Pot face placinta fara branza?

Raspuns 4: Desi branza cheddar adauga un gust delicios si o textura crema preparatului, puteti omite aceasta ingredienta daca preferati sau aveti intoleranta la lactoza. Incercati sa adaugati putina smantana sau lapte vegetal pentru a mentine consistenta dorita.

Lasati-va inspirati de aceasta reteta simpla si delicioasa! Bucurati-va de aromele proaspete si de gustul autentic al ingredientelor naturale intr-o singura inghititura savuroasa. Pofta buna!

Image source: [Galerie Proprie]
Subiecte tratate in articol: [placinta, peste, spanac, cheddar, reteta rapida]

Citeste si...:

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

eClick - Sursa ta de stiri