Iubitorilor de preparate delicioase si rapide, astazi va prezint o placinta satioasa, gata in doar 30 de minute! Combinatia surprinzatoare de peste si spanac, impreuna cu branza cheddar aromata, face din aceasta reteta un adevarat deliciu culinar. Lasati-va inspirati de aceasta cale inedita de a savura ingrediente sanatoase si gusturi autentice.
„O reusita culinara este atunci cand ingredientele simple se imbina intr-un dans al aromelor care iti incanta simturile.” – Marie-Antoine Carême
O introducere apetisanta
Placinta rapida cu peste si spanac este o adevarata revelatie pentru cei care cauta preparate satioase si sanatoase, dar nu au timp de pierdut in bucatarie. Aceasta reteta va va surprinde prin simplitatea sa, necesitand doar 5 ingrediente principale si cativa pasi de preparare rapizi.
Combinatia de cod proaspat, spanac inverzitor si cheddar maturat creeaza o explozie de arome si texturi care va va lasa cu gura cascata. Fiecare inghititura este o incantare pentru papilele gustative, in timp ce foile crocante de placinta adauga o nota rustica si autentica preparatului.
Nu doar ca este delicioasa, dar aceasta placinta este, de asemenea, o sursa excelenta de proteine si nutrienti esentiali. Perfecta pentru o masa usoara sau chiar pentru a fi savurata ca fel principal, aceasta reteta va va cuceri cu siguranta!
Ingrediente si cantitati
- 400 g peste cod
- 2 legaturi ceapa verde
- 100 g spanac proaspat
- 150 g branza cheddar maturata
- 4 foi de placinta
Mod de preparare
1. Pregatirea ingredientelor
- Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Puneti pestele cod intr-un castron si acoperiti-l cu apa fierbinte, lasandu-l sa se inmoaie cateva minute.
- Curatati si tociti ceapa verde.
2. Gatirea umpluturilor
- Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie (de preferat una de fonta, pentru a putea fi transferata direct in cuptor).
- Caliticeapa verde timp de 2 minute, apoi adaugati spanacul proaspat si asteptati pana se inmoaie putin. Opriti focul.
- Turnati peste spanac 100 ml din apa in care s-a inmuiat pestele.
- Scurgeti codul, rupeti-l in bucati si adaugati-l in tigaie.
- Radeti deasupra 3/4 din cantitatea de branza cheddar maturata si asezoanti cu sare si piper dupa gust.
3. Asamblarea si coacerea placintei
- Asezati pe rand foile de placinta deasupra umpluturilor, apasandu-le pe marginile tigaii.
- Radeti deasupra restul de branza cheddar si stropiti cu 1-2 linguri de ulei de masline.
- Coaceti placinta timp de 15-20 de minute, pana cand devine crocanta si aurie la culoare.
- Optional, presarati cateva seminte de negresit pentru un plus de aroma si textura.
4. Servirea
- Serviti placinta calda, direct din tigaie, si lasati-va fermecati de aromele proaspete si gustul delicios!
Informatii nutritionale
Portii | Timp de preparare | Calorii (per portie) | Proteine (per portie) | Grasimi (per portie) | Carbohidrati (per portie) |
---|---|---|---|---|---|
2 | 30 minute | 550 | 38g | 32g | 26g |
Trucuri si ponturi pentru o placinta desavarsita
- Pentru un plus de prospetime, adaugati cateva frunze de patrunjel tocat sau un varf de lamaie rasa inainte de servire.
- Daca doriti o textura mai crocanta a placintei, ungeti foile cu putin ulei de masline inainte de a le aseza in tigaie.
- Experimentati cu diferite tipuri de branza, cum ar fi mozzarella sau parmezan, pentru a va gasi combinatia preferata de arome.
- Pentru o optiune vegetariana, inlocuiti codul cu naut sau ciuperci taiate felii.
Beneficii pentru sanatate si avertismente
Placinta rapida cu peste si spanac este nu doar delicioasa, ci si o sursa excelenta de nutrienti esentiali pentru o dieta echilibrata:
- Codul este bogat in proteine, vitamine B12 si D, precum si in acizi grasi Omega-3, esentiali pentru sanatatea inimii si a creierului.
- Spanacul este o sursa concentrata de vitamine si minerale, precum vitamina K, magneziu si fier, contribuind la sanatatea oaselor si a sistemului imunitar.
- Cheddar-ul furnizeaza proteine si calciu, sustinand sanatatea oaselor si a dintilor.
Cu toate acestea, daca aveti alergii sau intolerante alimentare, consultati un medic inainte de a consuma anumite ingrediente.
Intrebari frecvente
Intrebare 1: Pot folosi un alt fel de peste in locul codului?
Raspuns 1: Desigur, puteti inlocui codul cu alt peste alb, cum ar fi hekul sau merluciu. Asigurati-va doar ca il fierbetele intr-un strat subtire de apa pentru a se inmuia inainte de a-l adauga in placinta.
Intrebare 2: Pot pregati placinta din timp si sa o servesc rece?
Raspuns 2: Aceasta placinta este de departe cea mai buna cand este servita direct din cuptor, crocanta si fierbinte. Cu toate acestea, o puteti servi si rece, desi texturile vor fi diferite.
Intrebare 3: Pot folosi spanac congelat in locul celui proaspat?
Raspuns 3: Da, spanacul congelat este o alternativa convenabila. Asigurati-va ca il decongelati complet si il stoarceti bine de zeama inainte de a-l adauga in tigaie.
Intrebare 4: Pot face placinta fara branza?
Raspuns 4: Desi branza cheddar adauga un gust delicios si o textura crema preparatului, puteti omite aceasta ingredienta daca preferati sau aveti intoleranta la lactoza. Incercati sa adaugati putina smantana sau lapte vegetal pentru a mentine consistenta dorita.
Lasati-va inspirati de aceasta reteta simpla si delicioasa! Bucurati-va de aromele proaspete si de gustul autentic al ingredientelor naturale intr-o singura inghititura savuroasa. Pofta buna!
Image source: [Galerie Proprie]
Subiecte tratate in articol: [placinta, peste, spanac, cheddar, reteta rapida]