Salata de cartofi noi cu oua si maioneza este o alegere absolut savuroasa si usor de preparat pentru masa de familie sau un picnic delicios. Combinatia fina dintre cartofii fierti aromatizati cu sare, ouale fierte fragede si cremozitatea imbietoare a maionezei indragi iti va lasa o amintire culinara de neuitat!
„O salata clasica, dar mereu asteptata cu nerabdare pe masa familiei. Fiecare ingredient aduce un plus de gust, pentru o aroma inconfundabila.” – Asteptati cu nerabdare sa incercati acest preparat gustos?
Ingrediente
- 800 g cartofi noi
- 4-5 oua fierte
- 200 g maioneza
- 1 lingurita mustar
- Sare dupa gust
- Zeama de lamaie
- Piper negru macinat
Metoda de preparare
Salata de cartofi noi cu oua si maioneza este extrem de usor de preparat si va fi cu siguranta un deliciu racoritor si satios in zilele calde de vara. Iata pasii simpli:
- Fierberea cartofilor: Spalati bine cartofii noi si taiati-i cuburi. Puneti-i la fiert in apa cu putina sare pana cand devin moi. Scurgeti apa si lasati-i sa se racoreasca complet. Presarati un praf de sare peste ei pentru un plus de aroma.
- Prepararea oualor: Fierbeti ouale pana ce devin tari. Curatati-le de coaja si tocati-le marunt.
- Amestecarea ingredientelor: Intr-un castron separat, amestecati maioneza, mustar, cateva picaturi de zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
- Asamblarea salatei: Adaugati cartofii si ouale tocate in castronul mare. Turnati sosul de maioneza preparat si amestecati delicat pana cand toate ingredientele sunt distribute uniform.
- Servirea: Transferati salata intr-un vas de servire frumos imprejmuit cu felii de ou fiert si patrunjel verde proaspat pentru un aspect apetisant. Se poate servi imediat sau racita pentru un gust optim.
Timpi de preparare si valori nutritionale
- Portii: 4
- Timp de preparare: 45 de minute
- Valori nutritionale per portie:
- Calorii: 315 kcal
- Proteine: 8 g
- Carbohidrati: 30 g
- Grasimi: 18 g
Trucuri si recomandari
- Condimentati salata de cartofi cu ierburi aromatice proaspete precum patrunjel, marar sau cimbru pentru un plus de prospetime.
- Pentru o textura mai crema, zdrobiti usor unii dintre cartofi inainte de a-i amesteca.
- Inlocuiti o parte din maioneza cu iaurt grecesc sau smantana pentru un gust mai usor.
- Adaugati ceapa rosie tocata fin sau castraveti murai pentru un plus de prospetime si ingredient.
- Pastrati salata la rece pana in momentul servirii pentru un gust optim.
Beneficii pentru sanatate si avertismente
Salata de cartofi noi cu oua si maioneza este o mancare echilibrata, cu urmatoarele beneficii:
- Cartofii sunt o sursa buna de carbohidrati complecsi, vitamine C si B6, potasiu si fibre.
- Ouale contin proteine de inalta calitate si vitamine precum A, D, E si B12.
- Sosul de maioneza asigura grasimi sanatoase din ulei de masline sau rapitaa.
Totusi, retineti ca maioneza si ouale fierte sunt bogate in colesterol si grasimi saturate, asadar nu este indicat un consum excesiv la persoane cu probleme cardiace sau colesterol ridicat.
Intrebari frecvente
I: Pot folosi cartofi obisnuiti in loc de cei noi?
R: Da, in lipsa de cartofi noi, poti folosi si cartofi obisnuiti, mai mari. Asigura-te doar sa-i fierbi suficient pentru a fi moi, dar nu prea mult pentru a nu se deface.
I: Se poate face salata de cartofi cu maioneza de la zero?
R: Desigur, maioneza de casa este o optiune ideala pentru aceasta salata. O maioneza simpla necesita doar galbenus de ou, ulei, mustar, sare, piper si putin suc de lamaie batute pana se leaga.
I: Se poate pastra salata de cartofi pregatita dinainte?
R: Da, salata de cartofi se poate pastra la frigider in recipiente inchise etans pana la 3-4 zile. Amestecati-o bine inainte de servire.
I: Ce alte ingrediente pot fi adaugate in salata de cartofi?
R: Multe alte ingrediente armonioase pot fi combinate precum ardei copti, ceapa rosie, masline, castraveti murati, bacon crocant, rosii cherry sau ton la conserva.
Dupa o descriere atat de amanuntita, nu ramane decat sa savurati o portie generoasa de salata de cartofi noi cu oua si maioneza racoritoare si plina de gust! Este un preparat de baza, dar mereu binevenit pe masa.
Image source: Freepik
Topics covered in the article: [salata de cartofi, cartofi noi, oua, maioneza, reteta de salata, mancare usoara