16 C
București
22 mai 2024

Castigatorii Bucharest HALF MARATHON 2024 – O Poveste Fascinanta a Determinarii si Succesului!

Citeste si ...

Pentru a 13-a oara, zeci de mii de alergatori si-au pus la incercare limitele la cea mai mare competitie de alergare stradala din capitala – Bucharest HALF MARATHON 2024. Evenimentul tant asteptat a fost o adevarata sarbatoare a sportului, curajului si perseverentei, atragand 10.000 de participanti de toate abilitatile, care au luat startul pe traseele impresionante ale Bucurestiului.

In ciuda conditiilor meteorologice provocatoare, atmosfera a fost incarcata de entuziasm si energie pozitiva. Alergatorii si-au dat tot ce au putut mai bun pentru a atinge linia de finis, intrecandu-se cu ei insisi si demonstrand ca atunci cand pasiunea si determinarea se unesc, granitele par a disparea.

Cine sunt Castigatorii de Exceptie ai Bucurestiului la Semimaraton?

Proba Masculin la distanta de 21 km a fost dominata de atleti kenyeni de top. Alex Nzioka MATATA a reusit performanta uluitoare de a parcurge intregul traseu in doar 1 ora si 1 minut, castigand astfel aurul si stabilind un nou record personal de invidiat. Urmarindu-l indeaproape au fost compatriotii sai Elvis Chebor TABARACH si Bismark Kibet LANGAT, care au ocupat locurile doi si trei.

La Proba Feminin, Kenya a demonstrat inca o data de ce este o forta de temut in atletismul mondial. Kosgei Cynthia CHEPCHIRCHIR si-a aparat cu brio titlul castigat anul trecut, trecand linia de sosire dupa 1 ora, 10 minute si 49 de secunde. Rabecca CHEPKWEMOI si Naomi Jepkogei MAIYO au completat podiumul cu rezultate impresionante.

Insa nu doar atletii straini si-au facut simtita prezenta. Leonard Mitrica (Romania) a reusit o performanta remarcabila, terminand al cincilea la masculin, cu timpul de 1 ora, 7 minute si 4 secunde. La feminin, Alexandra IONIȚĂ (Romania) a ocupat locul sase, cu 1 ora, 21 de minute si 45 de secunde.

„Sunt extrem de mandru de rezultatul meu. A fost o lupta grea, dar am reusit sa-mi depasesc propriile limite. Acest lucru ma motiveaza sa continui si sa ma pregatesc si mai mult pentru urmatoarele provocari.” – Leonard Mitrica

Cursa de 10K: Provocari si Triumfuri pe Strazile Capitalei

Castigatorii Bucharest HALF MARATHON 2024 - O Poveste Fascinanta a Determinarii si Succesului!
Castigatorii Bucharest HALF MARATHON 2024 - O Poveste Fascinanta a Determinarii si Succesului! 4

Insa semimaratonul nu a fost singura proba care a captat atentia. Cursa de 10K a oferit momente la fel de captivante si pline de suspans.

Citeste si...
Cine a Primit Licenta pentru Superliga in 2024-2025!

La Masculin, George Surlea (Romania) a demonstrat ca talentul autohton nu are granite, castigand detasat cu timpul excelent de 32 de minute si 25 de secunde. Albert Munteanu (Romania) si Dino Vidmar (Slovenia) au completat podiumul.

Iar la Feminin, scena a fost dominata de atletele romance. Alice Perjoiu a fost cea mai rapida, cu un timp impresionant de 36 de minute si 51 de secunde, urmata indeaproape de Mihaela Botnari si Claudia Necula.

„Aceasta victorie este rezultatul unei munci sustinute si al unei pregatiri serioase. Sunt recunoscatoare pentru sprijinul familiei si antrenorilor mei, fara de care aceasta performanta nu ar fi fost posibila.” – Alice Perjoiu

Stafeta si Fotoliile Rulante: Unitate si Determinare fara Limite

Insa Bucharest HALF MARATHON 2024 nu a fost doar despre curse individuale. Cursa de Ștafeta a adus laolalta spiritul de echipa si fair-play-ul, fiind castigata de formatia GARMIN MOLDOVA (Moldova), cu timpul excelent de 1 ora, 7 minute si 25 de secunde.

Iar in cursa de 10 km pentru fotolii rulante, Claudiu Mihaiu (Romania) a demonstrat ca limitele fizice pot fi depasite prin vointa si ambitie, terminand proba in 24 de minute si 54 de secunde.

„Astazi am demonstrat ca atunci cand crezi in tine si nu renunti la visele tale, poti atinge culmi de nedepasit. Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru toti cei care se confrunta cu provocari similare.” – Claudiu Mihaiu

Cifrele care au Marcat Bucharest HALF MARATHON 2024

 • 7 puncte de cronometrare au monitorizat progresul alergatorilor de-a lungul celor 4 sectoare ale Capitalei.
 • 27 de atractii turistice celebre au servit drept decoruri pentru aceasta competitie uluitoare.
 • Castigatorul semimaratonului a parcurs aproximativ 16.000 de pasi, in timp ce ultimul alergator de pe traseu a acumulat aproximativ 33.000 de pasi.
 • Pentru a-i tine hidratati si plini de energie pe alergatori, au fost puse la dispozitie:
  • 15 tone de fructe (banane, portocale si mere)
  • 120.000 de pahare reciclabile cu apa
  • 40.000 de pahare reciclabile cu energizant
  • 45.000 de sticle de 0.5l cu apa plata
  • 9.000 de sticle de 2l cu apa plata
 • Pentru a promova sustenabilitatea, organizatorii au luat masuri ecologice:
  • 80 de tomberoane pentru plastic
  • 80 de tomberoane pentru deseuri menajere
  • 40 de tomberoane pentru hartie/carton
  • 35 km de banda delimitatoare biodegradabila pentru traseu
  • 12.000 de saculeti reutilizabili si pungi din material biodegradabil
Citeste si...
Noul antrenor pentru Rapid Bucuresti a ajuns in Capitala

Bucharest HALF MARATHON 2024 a fost o adevarata demonstratie de forta, rezistenta si vointa. Indiferent de rezultate, toti participantii merita felicitari pentru eforturile si dedicarea lor. Iar castigatorii sunt dovada vie ca atunci cand iti urmezi pasiunea si nu te lasi descurajat de obstacole, poti atinge culmi de nedepasit.

Pana la urmatoarea editie, sa ramanem inspirati de povestile de succes ale acestor atleti remarcabili si sa ne amintim ca singurele limite sunt cele pe care ni le impunem singuri. Bucharest HALF MARATHON 2024 a fost o lectie de viata pentru noi toti – determinarea, perseverenta si curajul pot duce la performante extraordinare.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole