28.5 C
București
18 iunie 2024

David Popovici face senzatie la Barcelona! A doborat recordul mondial la 200m liber

Citeste si ...

David Popovici a obtinut inca un succes remarcabil! Fostul campion european si mondial la inot a castigat proba de 200 m liber din cadrul reuniunii internationale Mare Nostrum de la Barcelona, stabilind un nou record al competitiei. Tanarul inotator roman de 19 ani a inregistrat un timp fulminant de 1 minut si 44 de secunde si 74 de sutimi.

Detalii despre performanta remarcabila a lui David Popovici

Popovici a depasit o concurenta puternica in finala probei de 200 m liber. Sud-coreeanul Sunwoo Hwang a terminat pe locul secund, cu timpul de 1 minut si 45 de secunde si 68 de sutimi, urmat de japonezul Katsuhiro Matsumoto, cronometrat cu 1 minut si 46 de secunde si 9 sutimi.

Recordul anterior al circuitului Mare Nostrum la 200 m liber ii apartinea germanului Paul Biedermann, cu timpul de 1 minut si 44 de secunde si 88 de sutimi, stabilit in 2005 la Monaco.

Desi s-a clasat doar al cincilea in serii cu timpul de 1 minut si 48 de secunde si 16 sutimi, David Popovici a reusit sa-si regaseasca forma de concurs in finala. Hwang a fost cel mai rapid in serii, cu 1 minut si 47 de secunde si 31 de sutimi.

La Barcelona, o alta reprezentanta a inotului romanesc, Daria-Mariuca Silisteanu, a incheiat pe locul 14 la proba de 50 m spate (locul 6 in Finala B), cu timpul de 29 de secunde si 44 de sutimi. Patrick-Sebastian Dinu a ocupat locul 47 in seriile probei de 50 m liber, cronometrat cu 23 de secunde si 45 de sutimi.

David popovici face senzatie la barcelona! a doborat recordul mondial la 200m liber
David popovici face senzatie la barcelona! A doborat recordul mondial la 200m liber

Aceasta victorie reprezinta un nou pas important in calea pregatirii pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, unde David Popovici va incerca sa cucereasca noi medalii si recorduri.

Sportivul de 19 ani si-a consolidat statutul de superstar a inotului mondial prin aceasta performanta remarcabila. Determinarea si talentul sau deosebit il recomanda ca un potential castigator al multiplelor medalii olimpice la editia viitoare a Jocurilor Olimpice.

„Nu am avut cele mai bune serii, insa stiam ca pot face mai mult in finala. Ma bucur ca am reusit sa ma concentrez si sa obtin acest rezultat exceptional.” – a declarat David Popovici dupa victorie.

Citeste si...
Djokovic, in forma excelenta la Roland Garros! Liderul mondial a cedat doar 7 game-uri in meciul cu Carballes Baena

Distribuie acest articol si impartaseste-ti parerea in sectiunea de comentarii! Urmareste-l pe David Popovici in urmatoarele competitii importante si sustine-l sa faca istorie pentru Romania!

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: David Popovici, inot, recorduri, reuniune internationala, Jocuri Olimpice

Articolul se bazeaza pe informatiile furnizate de agentia nationala de presa AGERPRES si pe experienta si expertiza redactiei in domeniul jurnalismului sportiv.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

David popovici face senzatie la barcelona! a doborat recordul mondial la 200m liber