16 C
București
22 mai 2024

Șapte suporteri amendati la meciul FC Universitatea 1948 – Hermannstadt, dupa incidente violente

Fani cu comportări obscene și petarde aruncate pe teren, sancționați cu amenzi și interdicții de acces

Citeste si ...

Șapte suporteri au fost amendati si li s-a interzis accesul la competitii sportive, dupa ce au creat incidente violente in timpul meciului de fotbal FC Universitatea 1948 – Hermannstadt de sambata. Fanii turbulenti au aruncat obiecte periculoase pe teren si au afisat bannere cu continut obscen, potrivit autoritatilor.

Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova a luat masuri ferme impotriva celor sapte suporteri implicati in aceste acte reprobabile. Le-au fost aplicate amenzi in valoare totala de 1.875 de lei, precum si sanctiuni complementare de interzicere a accesului la competitii sportive, pe perioade cuprinse intre 6 luni si 1 an.

Acuzatii grave de huliganism si tulburare a ordinii publice

Șapte suporteri amendati la meciul FC Universitatea 1948 - Hermannstadt, dupa incidente violente
Șapte suporteri amendati la meciul FC Universitatea 1948 - Hermannstadt, dupa incidente violente 4

Conform raportului oficial al jandarmilor, suporterii au:

  1. Aruncat cu obiecte periculoase spre suprafata de joc, inclusiv:
    • Scaune
    • Materiale pirotehnice (petarde, fumigene etc.)
  2. Introdus bannere cu continut obscen in arena, afisand mesaje si simboluri vulgare.

Aceste fapte grave incalca prevederile Legii 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei la competitiile sportive. Prin comportamentul lor iresponsabil, huliganii si-au pus in pericol propria siguranta, dar si pe cea a celorlalti spectatori.

„Recomandam suporterilor ca pe timpul competitiilor sportive sa se manifeste in mod civilizat si sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice,” a declarat un reprezentant al Jandarmeriei.

Reactii vehemente dupa incidentele violente

Oficialii celor doua cluburi implicate au condamnat ferm aceste incidente regretabile. Ambele tabere au subliniat importanta mentinerii unui climat pasnic si civilizat in timpul evenimentelor sportive.

„Astfel de comportamente inacceptabile numai strica imaginea fotbalului si indeparteaza publicul de stadioane. Speram ca fanii pasnici sa nu se lase influentati de aceste elemente huliganice izolate,” a declarat presedintele FC Universitatea 1948.

Pe de alta parte, antrenorul principal al echipei FC Hermannstadt a subliniat ca violenta nu isi are locul in sportul rege: „Fotbalul este despre pasiune, fair-play si respect reciproc. Cei care cauzeaza asemenea incidente nu au ce cauta pe stadioane.”

Citeste si...
Gigi Becali stabileste perioada in care Florinel Coman va pleca de la FCSB

Intensificarea masurilor de securitate la meciuri

In urma acestor evenimente nefericite, autoritatile anunta masuri sporite de securitate pentru competitiile sportive viitoare. Se asteapta un control mai riguros la accesul spectatorilor si o monitorizare atenta a tribunelor.

Pentru a evita escaladarea violentelor, jandarmii vor interveni rapid si ferm la primele semne de pericol. Orice tentativa de a aduce obiecte interzise sau de a instiga la violenta va fi sanctionata drastic, conform legii.

„Suntem hotarati sa pastram ordinea si sa readucem spiritul sanatos al sportului pe stadioane. Violenta si huliganismul nu vor fi tolerate,” a avertizat purtatorul de cuvant al Politiei Romane.

Investigatiile continua pentru identificarea tuturor huliganilor implicati in aceste incidente. Cei vinovati risca sanctiuni drastice, inclusiv pedepse cu inchisoarea pentru tulburarea grava a linistii publice.

Impatimitii fotbalului sunt indemnati sa raporteze orice comportament suspect sau tensiuni in tribune. Doar printr-un efort comun putem readuce fair-play-ul in arene si ne putem bucura cu totii de dragostea pentru sportul rege.

Distribuie acest articol pentru a contribui la combaterea violentei la meciuri si lasa un comentariu cu parerea ta!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole