22.8 C
București
19 iunie 2024

Simona Halep rateaza sansa participarii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Fostei lidere mondiale Simona Halep i se spulberă visul de a participa la Jocurile Olimpice Paris 2024. În ciuda eforturilor disperate, ea nu va îndeplini condiția de a se afla în Top 400 WTA pentru a se califica.

Citeste si ...

Simona Halep, fosta lidera mondiala in tenisul feminin, si-a pierdut speranta de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. In ciuda eforturilor disperate de a acumula puncte WTA, ea nu va reusi sa se califice pentru turneul olimpic.

Visul olimpic al Simonei s-a spulberat

Cand suspendarea sa pentru dopaj a fost ridicata, unul dintre obiectivele principale ale Simonei Halep era participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Chiar si in decembrie 2023, cand era inca suspendata pentru patru ani, ea a vorbit despre dorinta arzatoare de a juca la Paris, indiferent de verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Dupa revenirea pe circuit la turneul WTA Miami, Simona a recunoscut ca sansele sale sunt „minime”, dar spera totusi sa se califice. „Mi-aş dori mult sa pot sa ma calific, dar am inteles ca sunt şanse minime. La Paris, sa joc la Jocurile Olimpice, ar fi minunat. Dar nu am clasament, trebuie sa fiu in primele 60-70„, a declarat ea.

O cadere dramatica in clasamentul WTA

Din nefericire pentru Simona, realitatea este chiar mai cruda. La data de 10 iunie, cand se va trage linia pentru participarea la JO 2024, fosta lidera mondiala nu va indeplini nici macar conditia de baza de a se afla in Top 400 WTA.

In prezent, Halep are doar 11 puncte in clasamentul mondial. Singurele turnee la care mai putea participa pana la data limita sunt cele de categorie „WTA 125” de la Bari (Italia) si Makarska (Croatia), care se disputa in acelasi timp.

Chiar daca ar castiga unul dintre aceste turnee, Simona ar acumula doar 136 de puncte. In schimb, jucatoarea aflata acum pe locul 400 WTA, italianca Sofia Rocchetti, are 151 de puncte.

Nicio exceptie pentru Simona la JO 2024

Simona halep rateaza sansa participarii la jocurile olimpice de la paris 2024
Simona halep rateaza sansa participarii la jocurile olimpice de la paris 2024

Conform jurnalistului Daniel Radu, la Jocurile Olimpice nu exista exceptii sau wild card-uri. Prin urmare, Simona Halep va rata al treilea turneu olimpic la rand, dupa ce a absentat si de la editiile din 2016 (Rio de Janeiro) si 2021 (Tokyo) din cauza pericolului virusului Zika, respectiv unei accidentari.

Citeste si...
Parteneriat intre FRF si ASF pentru educatia financiara a jucatorilor de fotbal

Simona a participat o singura data la Jocurile Olimpice, in 2012 la Londra, cand a fost invinsa in primul tur de kazaha Yaroslava Shvedova.

Desi visul olimpic s-a spulberat pentru Simona Halep, ea are ocazia sa demonstreze din nou valoarea sa pe terenurile de tenis si sa revina in elita circuitului feminin. Fanii spera ca ea va gasi motivatia necesara pentru a se redresa dupa acest nou obstacol.

Sursa imaginii: — Facebook

Subiecte abordate in articol: tenis, Jocuri Olimpice, clasament WTA, Simona Halep

Articolul se bazeaza pe declaratiile lui Simona Halep si informatiile furnizate de jurnalistul Daniel Radu.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Simona halep rateaza sansa participarii la jocurile olimpice de la paris 2024