Acasă Stiri Doliu imens in muzica romaneasca: Legenda Phoenix, Nicu Covaci, s-a stins din...

Doliu imens in muzica romaneasca: Legenda Phoenix, Nicu Covaci, s-a stins din viata la 73 de ani

0
Doliu imens in muzica romaneasca: Legenda Phoenix, Nicu Covaci, s-a stins din viata la 73 de ani
Doliu imens in muzica romaneasca: Legenda Phoenix, Nicu Covaci, s-a stins din viata la 73 de ani

Lumea muzicii rock romanesti este indoliata. Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix si unul dintre cei mai importanti artisti ai generatiei sale, s-a stins din viata in aceasta noapte, la varsta de 73 de ani. Vestea trista a fost anuntata pe pagina de Facebook a lui Viorel Ploesteanu.

Doliu imens pentru o legenda a rock-ului romanesc

Dupa o perioada grea in care s-a luptat cu probleme grave de sanatate si a suferit o interventie chirurgicala la nivelul creierului, Nicu Covaci „a plecat sa caute un nou drum al renasterii pasarii Phoenix”, a transmis Viorel Ploesteanu un ultim omagiu:

Oamenii mor. Legendele niciodata. O veste trista, venita din Romania, ne spune ca Nicu Covaci a plecat sa caute un nou drum al renasterii pasarii Phoenix. Vei fi mereu cu noi prin muzica ta si prin amintirile noastre. Te vom iubi si dincolo, mereu!

Viata si cariera celui care a dat nastere fenomenului Phoenix

Doliu imens in muzica romaneasca: Legenda Phoenix, Nicu Covaci, s-a stins din viata la 73 de ani
Doliu imens in muzica romaneasca: legenda phoenix, nicu covaci, s-a stins din viata la 73 de ani

Nascut in 1947 la Timisoara, dintr-o familie saraca, Nicu Covaci a descoperit pasiunea pentru muzica de la o varsta frageda. Dupa ce si-a terminat studiile de arte plastice, a format in 1962 trupa rock „Sfintii”, redenumita ulterior „Phoenix” – una dintre cele mai importante si influente formatii rock romanesti.

Intre 1962 si 1970, Phoenix a devenit fenomen muzical, cu un impresionant sir de muzicieni talentati care au trecut prin trupa, alaturi de membrii fondatori:

  • Béla Kamocsa – chitara bas, voce, baterie
  • Adi Pavlovici – chitara, voce
  • Doru Cresneac – chitara
  • Miti Cimpan – pian
  • Florin Bordeianu – solist vocal, voce, baterie
  • Claudiu Rotaru – chitara, voce
  • Ioan Ștefanovici – baterie

Perioada de aur a venit insa in 1970, odata cu cooptarea lui Mircea Baniciu, cand trupa si-a schimbat stilul si a lansat albume de referinta ca „Cei ce ne-au dat nume”, „Mesterul Manole”, „Mugur de fluier” sau „Cantofabule”.

Nicu Covaci ramane o figura emblematica a rock-ului autohton, a carui mostenire muzicala va dainui in inimile iubitorilor de muzica. Fie ca legenda sa renasca precum pasarea Phoenix, intr-o alta lume mai buna.

Distribuiti acest articol pentru a transmite mai departe tristul anunt al disparitiei marelui artist. Lasati un comentariu pentru a va exprima gandurile si a va aduce un ultim omagiu muzicianului.

Sursa imaginii: [Facebook/Social Media]

Subiecte abordate in articol: Nicu Covaci, Phoenix, rock, Romania, moarte

Articolul se bazeaza pe informatiile furnizate de postarile de pe retelele sociale ale personalitatilor si artistilor precum Viorel Ploesteanu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Exit mobile version