Acasă Stiri George Clooney retrage sprijinul pentru Joe Biden in cursa prezidentiala

George Clooney retrage sprijinul pentru Joe Biden in cursa prezidentiala

0
George Clooney retrage sprijinul pentru Joe Biden in cursa prezidentiala
George Clooney retrage sprijinul pentru Joe Biden in cursa prezidentiala

Celebrul actor american George Clooney si-a retras oficial sprijinul pentru presedintele Joe Biden in perspectiva alegerilor prezidentiale din 2024. Anuntul vine in contextul unor ingrijorari crescande in randul democratilor cu privire la sansele de realegere ale lui Biden.

Declaratia surprinzatoare a lui Clooney

Intr-un articol de opinie publicat in New York Times, George Clooney a afirmat ca Biden nu mai este acelasi om care a fost in 2020. Actorul, cunoscut pentru implicarea sa in politica democrata, a gazduit luna trecuta o strangere de fonduri pentru campania lui Biden.

Retragerea sprijinului din partea unei personalitati influente precum Clooney reprezinta o lovitura de imagine pentru echipa de campanie a presedintelui. Clooney se alatura astfel altor voci proeminente din Partidul Democrat care si-au exprimat indoielile privind candidatura lui Biden pentru un nou mandat.

Presiunea creste asupra lui Biden

Pe langa Clooney, si fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a lansat un apel indirect catre Biden sa reconsidere participarea in cursa prezidentiala. Intr-un interviu la MSNBC, Pelosi a declarat ca Biden trebuie sa decida rapid daca ramane in cursa pentru Casa Alba din 2024.

Observatiile lui Pelosi, o veche aliata a presedintelui, sugereaza ca Biden s-ar putea confrunta cu un nou val de apeluri din partea colegilor democrati de a se retrage din cursa. Desi nu a spus explicit ca isi doreste ca Biden sa renunte, mesajul lui Pelosi pare sa reflecte ingrijorarile crescande din partid.

Motivele din spatele indoielilor

Printre principalele motive de ingrijorare invocate de critici se numara:

  • Varsta inaintata a lui Biden (81 de ani)
  • Prestatia ezitanta de la recenta dezbatere din 27 iunie
  • Scaderea in sondaje in fata principalului contracandidat republican, Donald Trump
  • Teama ca Biden ar putea pierde alegerile din 5 noiembrie 2024

Multi democrati se tem ca aceste vulnerabilitati ale lui Biden ar putea duce la o infrangere in fata lui Trump, in varsta de 78 de ani.

Reactia echipei de campanie a lui Biden

In fata acestor critici, echipa de campanie a presedintelui Biden incearca sa dea asigurari ca acesta ramane hotarat sa candideze pentru un nou mandat. Comunicatorii campaniei au facut referire la o scrisoare recenta trimisa de Biden democratilor din Congres, in care se declara ferm angajat sa ramana in cursa si sa-l invinga pe Trump.

De asemenea, presedintele campaniei lui Biden, Jen O’Malley Dillon, si consilierii seniori Mike Donilon si Steve Ricchetti urmeaza sa se intalneasca joi cu senatorii democrati pentru a discuta strategia de campanie.

Summitul NATO, un test pentru Biden

Nancy Pelosi a indemnat colegii democrati sa se abtina de la critici publice la adresa lui Biden in aceasta saptamana, in timp ce presedintele gazduieste summitul NATO la Washington. Ea a descris prestatia lui Biden de la summit drept spectaculoasa, intr-o aparenta incercare de a-i oferi un respiro presedintelui.

Totusi, observatorii politici noteaza ca summitul NATO reprezinta un test important pentru Biden, ocazie cu care acesta trebuie sa demonstreze ca ramane un lider robust pe scena internationala.

Perspectivele campaniei prezidentiale

Retragerea sprijinului unor personalitati influente precum George Clooney si presiunea crescanda din partea unor lideri democrati pun Biden intr-o pozitie dificila cu mai putin de 4 luni inainte de inceperea oficiala a campaniei prezidentiale.

Ramane de vazut daca presedintele va reusi sa linisteasca ingrijorarile din partid si sa-si consolideze pozitia de candidat prezidential al democratilor. In caz contrar, nu este exclusa aparitia unor candidati alternativi care sa incerce sa preia nominalizarea partidului pentru alegerile din 2024.

Retragerea sprijinului lui George Clooney si apelul lui Nancy Pelosi marcheaza un moment de cumpana pentru campania prezidentiala a lui Joe Biden. In urmatoarele saptamani, prestatia presedintelui si reactia sa la aceste critici vor fi esentiale pentru a determina daca va ramane candidatul democrat sau daca partidul va cauta o alternativa pentru a-l invinge pe Donald Trump.

Sursa imagini: Getty Images

Etichete: Joe Biden, George Clooney, alegeri prezidentiale SUA, Partidul Democrat

Acest articol a fost redactat pe baza informatiilor disponibile public si a analizei expertilor politici, fara acces la surse interne din campania lui Biden sau Partidul Democrat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Exit mobile version