34 C
București
18 iunie 2024

Maia Sandu a primit distinctia „Robert Blum pentru Democraţie 2024″ si va dona premiul de 25.000 de euro

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a fost recompensată cu premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024" pentru eforturile sale în promovarea democrației. Aflați cum intenționează să folosească cei 25.000 de euro primiți și ce semnificație are acest premiu.

Citeste si ...

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit prestigiosul premiu „Robert Blum pentru Democratie 2024″, oferit sub patronajul Presedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Distinctia, care este acordata la fiecare doi ani personalitatilor remarcate in promovarea drepturilor omului si a democratiei, este insotita de o suma in valoare de 25.000 de euro, pe care Maia Sandu a anuntat ca o va dona.

O recunoastere a eforturilor si a determinarii cetatenilor Moldovei

Intr-o declaratie oferita cu ocazia primirii premiului, Maia Sandu a subliniat ca aceasta distinctie reprezinta nu doar o recunoastere a eforturilor sale personale, ci si o dovada a rezilientei si a determinarii cetatenilor Republicii Moldova in drumul spre democratie. Presedinta a evidentiat astfel rolul crucial al poporului moldovean in procesul de consolidare a valorilor democratice si a statului de drept.

Maia sandu a primit distinctia „robert blum pentru democraţie 2024
Maia sandu a primit distinctia „robert blum pentru democraţie 2024" si va dona premiul de 25. 000 de euro

Vizita de lucru in Germania si intalniri cu oficiali de rang inalt

Premiul „Robert Blum pentru Democratie 2024″ a fost inmanat Maiei Sandu in cadrul vizitei sale de lucru in Germania, desfasurata in perioada 17-18 mai. Pe parcursul acestei vizite, sefa statului a avut intalniri cu inalti oficiali germani, printre care Presedintele Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz si Presedinta Bundestagului, Bärbel Bas.

De asemenea, Maia Sandu a profitat de aceasta ocazie pentru a se intalni cu comunitatea de moldoveni din Berlin si Frankfurt pe Main, consolidand astfel legaturile cu diaspora si ascultand preocuparile si aspiratiile acesteia.

Semnificatia premiului „Robert Blum pentru Democratie”

Premiul „Robert Blum pentru Democratie” poarta numele lui Robert Blum, un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, justitie si libertate. Prin acordarea acestei distinctii, se doreste evidentierea si incurajarea personalitatilor care, asemenea lui Robert Blum, isi dedica eforturile pentru promovarea si apararea valorilor democratice.

Distinctia primita de Maia Sandu reprezinta o recunoastere internationala a eforturilor sale si ale cetatenilor Republicii Moldova in consolidarea democratiei si a statului de drept. Prin decizia de a dona premiul in valoare de 25.000 de euro, presedinta demonstreaza inca o data devotamentul sau fata de binele poporului moldovean si dorinta de a contribui la progresul tarii. Ramane de vazut cum va fi utilizata aceasta suma si ce proiecte vor fi sprijinite, insa un lucru este cert: Maia Sandu continua sa fie un model de leadership si integritate, inspirand cetatenii Moldovei in aspiratiile lor europene.

Sursa: Aleph Media

Citeste si...
Sesizare CCR privind alegerile din 9 iunie 2024, respinsa: Decizia surprinzatoare care mentine comasarea scrutinelor

Sursa imagini: Social Media

Subiecte abordate in articol: Maia Sandu, premiul Robert Blum, democratie, Republica Moldova

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Maia sandu a primit distinctia „robert blum pentru democraţie 2024" si va dona premiul de 25.000 de euro