Politica de Confidentialitate

POLITICĂ DE CONFIDENTIALITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Aceasta Politica stabileste politica e-Click.ro privitoare la:

  • Prelucrarea (incluzand colectarea, stocarea, utilizarea, divulgarea de informatii si transferul) datelor cu caracter personal ale Clientilor si Membrilor;
  • Cerintele pentru obtinerea consimtamantului de la persoanele vizate.

Politica defineste modul in care ar trebui prelucrate datele cu caracter personal (asa cum sunt definite mai jos) si stabileste cerintele suplimentare pentru prelucrarea categoriilor speciale de date cu caracter personal (de ex. date cu caracter sensibil – de asemenea, definite mai jos).

Definitii fundamentale

Ce sunt datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal includ orice informatie prin care poate fi identificata, direct sau indirect, o persoana, de exemplu: nume, email si alte informatii de contact, functia, rezultate ale testelor psihometrice, informatii manageriale. De asemenea, poate include date care sunt mai greu atribuite unei persoane, cum ar fi codul de identificare, adresa IP, sau un identificator online (username, nick etc).

Care sunt categoriile speciale de date?

“Categoriile speciale de date” sunt date cu caracter personal legate de oricare din urmatoarele tipuri de date: origine rasiala si etnica; opinii politice; credinte religioase, filozofice sau similare; apartenenta la sindicate; sanatatea mentala sau fizica; date genetice; date biometrice folosite la identificarea unica a unei persoane fizice (inclusiv poze folosite la identificare); viata sau orientarea sexuala; infractiuni (reale sau presupuse) sau litigiile pentru orice infractiune. Romania are, de asemenea, si reguli speciale pentru prelucrarea identificatorilor unici nationali (codul numeric personal). (Pentru claritate, “categoriile speciale de date” erau cunoscute, in trecut, ca, si sunt cateodata numite “date personale sensibile”.)

Ce este prelucrarea?

“Prelucrarea” are un sens foarte larg, si include aproape orice activitate care implica, in orice fel, date cu caracter personal, inclusiv obtinerea, vizualizarea, inregistrarea, stocarea si divulgarea acestor date.

Ce este o persoana vizata?

Pentru scopul acestei Politici, o “persoana vizata” este o persoana in viata despre care Organic HGM SRL prelucreaza date personale. Toate persoanele vizate au drepturi asupra datelor lor personale.

Ce este consimtamantul?

“Consimtamantul” unei persoane vizate inseamna orice indicatie liber oferita, specifica, informata si clara a dorintei persoanei vizate prin care acesta isi da acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceasta poate fi furnizata printr-o declaratie data de catre persoana vizata, sau printr-o bifa sau solutie opt-in. In particular, consimtamantul nu poate fi implicit prin actiuni sau comportamente. Poti citi mai multe despre consimtamantul persoanelor vizate in sectiunea 9.

e-Click.ro colecteaza date cu caracter personal pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

  • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
  • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
  • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
  • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;
  • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
  • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca e-Click.ro sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la e-Click.ro, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

  • confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta
  • dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
  • dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
  • notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

In virtutea inregistrarii voluntare pe site-ul e-Click.ro sau a accesarii (comandarii) produselor/serviciilor e-Click.ro, Membrul sau Clientul este de acord cu (işi da consimţamantul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de catre e-Click.ro in propriul sistem informatic, atat manual cat şi automat, in scopurile enunţate la punctul 6.1, in conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Daca Membrul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre e-Click.ro, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul şi de a nu oferi companiei e-Click.ro date cu caracter personal.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre e-Click.ro a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre e-Click.ro a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

Clientul are dreptul de a se opune, colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.2, Clientul sau Membrul se va adresa e-Click.ro, prin orice mijloc de comunicare scrisa.

In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, sunt acceptate cardurile VISA si MasterCard, emise de institutiile bancare, cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

e-Click.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

Politica de confidentialitate e-Click.ro se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. e-Click.ro nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

e-Click.ro se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

Exceptie de la prevederile art. 6.7 va face situatia in care transferul / accesarea / vizualizarea / etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

Procesatorul/procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre e-Click.ro are(au) dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

e-Click.ro garanteaza ca datele personale ale unui client/utilizator/membru, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

e-Click.ro nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.