34 C
București
18 iunie 2024

Peste 550 de tineri talentati din lumea intreaga vor concura la Festivalul Enescu

Concursul Internațional George Enescu, una dintre cele mai prestigioase competiții muzicale pentru tinerii artiști, va avea loc la București în perioada 31 august - 27 septembrie 2024. Evenimentul se anunță a fi o adevărată sărbătoare a talentului și dedicării, atrăgând peste 550 de tineri muzicieni din 54 de țări.

Citeste si ...

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat importanta acestui concurs in peisajul cultural global. „Concursul International George Enescu demonstreaza, din nou, ca este un far al excelentei artistice si un loc de intalnire pentru cei mai talentati muzicieni ai noii generatii din toata lumea”, a scris ea pe Facebook.

Cu 552 de tineri inscrisi din tari de pe toate continentele, competitia reflecta dimensiunea si influenta culturala uriasa pe care o are. „Este remarcabil ca atat de multi artisti in devenire si-au exprimat dorinta de a participa la acest prestigios concurs, aratand dimensiunea valorii si influentei culturale pe care o are acest eveniment la nivel global”, a adaugat Turcan.

Organizatorii se asteapta la performante exceptionale de la acesti muzicieni de elita, iar ministrul culturii a declarat ca „asteptam cu nerabdare sa fim martorii performantelor extraordinare ale acestor muzicieni de exceptie”. Prin extinderea ariei de impact, echipa de organizare a reusit sa atraga talente remarcabile din intreaga lume pentru editia 2024 a concursului.

Peste 550 de tineri talentati din lumea intreaga vor concura la festivalul enescu
Peste 550 de tineri talentati din lumea intreaga vor concura la festivalul enescu

Festivalul Enescu este o ocazie unica de a celebra muzica si cultura, reunind artisti talentati din toate colturile globului. Bazat pe traditia si excelenta pe care le promoveaza, evenimentul este un far al artei muzicale si un catalizator pentru noua generatie de interpreti de elita. In calitate de gazda, Romania se mandreste sa fie scena unor performante memorabile si a unor momente unice in care talentul si pasiunea se vor imbina intr-o experienta de neuitat.
Sursa imagini: Getty Images
Subiecte abordate in articol: festival, tineri talentati, muzica clasica, concurs international, cultura

Citeste si...
Oana Sirbu, celebrata de Radhu cu un mesaj emotionant de ziua ei: „Ne leaga o prietenie frumoasa"

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Peste 550 de tineri talentati din lumea intreaga vor concura la festivalul enescu