26.6 C
București
25 iunie 2024

Alerta in Bucuresti dupa descoperirea unei grenade in curtea unei vedete TV. Cum a ajuns arma periculoasa pe strada?

Citeste si ...

Bucuresti, capitala Romaniei, s-a trezit miercuri dimineata cu o alerta de securitate dupa ce o strada din sectorul 3 a fost inchisa de catre autoritatile locale. Motivul? O grenada descoperita pe trotuar, langa o locuinta privata. Incidentul dramatic a dus la mobilizarea echipelor de politie si pirotehnica, dar si la evacuarea elevilor dintr-o scoala aflata in zona. Ulterior, s-a dovedit ca proiectilul periculos apartinea mamei unei vedete TV si ca ar fi fost aruncat din curtea acesteia de catre sora vedetei, crezandu-l a fi o jucarie.

O descoperire socanta a aruncat Capitala in haos. Politia a raspuns prompt, asigurand securitatea publica si investigand originea ciudata a grenadei, aparent legata de o familie de vedete.

Alerta de securitate in Bucuresti

Dimineata de 29 mai 2024 a debutat cu o situatie de urgenta in sectorul 3 al Capitalei. Sectia 12 Politie a fost sesizata prin apel la 112 cu privire la prezenta unui obiect suspect pe trotuar, in dreptul unui imobil rezidential. Imediat, agentii au descoperit ca sesizarea era una reala – pe trotuar se afla un proiectil de grenada, motiv pentru care au luat masura restrictionarii circulatiei pe intreaga strada.

„In aceasta dimineata, in jurul orei 08.00, Sectia 12 Politie a fost sesizata, prin sistem 112, cu privire la faptul ca, in dreptul unui imobil din Sectorul 3, pe trotuar, s-ar afla un proiectil. La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul subunitatii, care au constatat ca cele sesizate se confirma, fiind luata masura restrictionarii traficului pe toata strada”, anunta Politia Capitalei.

Pentru a asigura siguranta publica, echipele de interventie au evacuat de urgenta si elevii aflati in incinta unei scoli situate in imediata apropiere a locului unde a fost descoperit proiectilul.

Alerta in bucuresti dupa descoperirea unei grenade in curtea unei vedete tv. cum a ajuns arma periculoasa pe strada?
Alerta in bucuresti dupa descoperirea unei grenade in curtea unei vedete tv. Cum a ajuns arma periculoasa pe strada?

Proiectilul apartinea unei vedete TV

In urma investigatiilor efectuate de pirotehnistii chemati la fata locului, s-a stabilit ca grenada nu prezenta niciun pericol pentru siguranta publica. Mai mult decat atat, anchetatorii au reusit sa stabileasca si provenienta ciudata a armei. Se pare ca initial aceasta a fost gasita in curtea casei in care locuieste mama vedetei TV Andreea Tonciu, descoperirea apartinand surorii acesteia.

Citeste si...
Cei mai multi romani doresc infiintarea regiunilor - sondaj INSCOP

Luand-o drept o simpla jucarie de copil, sora vedetei a aruncat grenada peste gard, pe trotuar, fara a intelege pericolul la care se expunea, dar si pe altii. Din fericire, interventia prompta a autoritatilor a evitat o posibila tragedie.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru a lamuri toate aspectele acestui caz socant, astfel incat sa se poata preveni aparitia unor situatii similare pe viitor. De altfel, legea pedepseste detinerea ilegala de arme foarte aspru, inclusiv in cazul munitiei ramase din timpul conflictelor militare.

Incidentul petrecut in Bucuresti ne reaminteste importanta respectarii masurilor de securitate si a grijii pentru siguranta publica. Chiar si un gest aparent inofensiv, cum a fost cel al surorii vedetei TV, poate avea consecinte extrem de grave. Ramane de vazut ce masuri vor lua autoritatile pentru a preveni astfel de situatii pe viitor.

Desi grenada descoperita nu prezenta un pericol real, acest incident trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toti cei care detin ilegal arme sau munitie. Imprudentele pot avea consecinte fatale, de aceea este important sa respectam legislatia in vigoare.

Sursa imaginii: Freepik

Subiecte abordate in articol: alerta grenada Bucuresti strada inchisa vedeta TV Andreea Tonciu

*Continutul acestui articol se bazeaza pe informatiile furnizate de autoritatile competente, respectiv Politia Capitalei, precum si pe surse media de incredere.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole