22.8 C
București
18 iunie 2024

Averea lui Florian Coldea a ajuns la milioane de euro dupa retragerea din SRI

Cum a trecut fostul număr 2 SRI de la datorii la vile de lux în doar câțiva ani? Citește povestea averii controversate a lui Florian Coldea.

Citeste si ...

Fostul adjunct al Serviciului Roman de Informatii, Florian Coldea, si fostul general Dumitru Cocoru au reusit sa acumuleze averi impresionante in ultimii ani. Desi in perioada cand se afla in fruntea SRI, Coldea era ingropat in datorii, acum se numara printre cei mai instariti fosti ofiteri de informatii.

Venituri anuale de milioane de euro din afaceri

Potrivit informatiilor publicate de anchetazilei.ro, companiile detinute de Coldea si Cocoru au raportat in 2023 profituri nete de peste 1,3 milioane de euro. Mai exact, firma STRATEGIC SYS SRL, infiintata in 2020 si detinuta in cote egale de cei doi fosti generali, a obtinut anul trecut un profit net de aproximativ 1 milion de euro.

Aceasta companie activeaza in domeniul ingineriei si consultantei tehnice. In paralel, o agentie imobiliara deschisa in 2021 de Coldea si Cocoru a generat in 2023 un profit de 330.000 de euro.

De la datorii la avere impresionanta

Averea lui florian coldea a ajuns la milioane de euro dupa retragerea din sri
Averea lui florian coldea a ajuns la milioane de euro dupa retragerea din sri

Contrastul intre situatia financiara actuala a lui Coldea si cea din perioada cand era numarul doi in SRI este izbitor. Conform declaratiei sale de avere din 2017, Coldea avea datorii la banca de 55.000 de euro – aproape echivalentul veniturilor lunare pe care le obtine acum din cele doua firme.

Salariul sau de atunci la SRI era de doar 11.000 de lei pe luna. In plus, Coldea nu detinea terenuri sau masini pe numele sau, avand doar un apartament inchiriat cu 600 de lei lunar.

Viata de lux a generalului Coldea

Se pare ca, in prezent, Coldea duce un trai luxos, detinand o vila de vacanta pe Coasta de Azur, unde ar petrece cateva luni pe an. Conform unor surse, imobilul nu este insa inregistrat pe numele sau, ci pe cel al unui apropiat, Bogdan Neidoni.

Anchetatorii sustin ca averea impresionanta a fostului ofiter de informatii provine din activitati infractionale, precum traficul de influenta si spalarea de bani. Recent, Coldea a fost audiat timp de 15 ore la DNA, alaturi de generalul Dumitru Dumbrava si avocatul Doru Traila, toti trei fiind plasati sub control judiciar cu o cautiune de 500.000 de lei fiecare.

Citeste si...
Decizia Cruciala: Sistemul Patriot pentru Ucraina va fi Stabilita in CSAT

Rasturnarea spectaculoasa a situatiei financiare a lui Florian Coldea ridica serioase semne de intrebare cu privire la activitatile sale din perioada in care ocupa o functie-cheie in cadrul serviciilor secrete. Anchetele in desfasurare vor trebui sa clarifice provenienţa averii sale si a celorlalti fosti ofiteri de informatii implicati in acuzatii grave de coruptie.

Sursa: Realitatea.net | Sursa imagini: Getty Images | Subiecte abordate in articol: florian coldea, sri, avere, datorii, DNA

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Averea lui florian coldea a ajuns la milioane de euro dupa retragerea din sri