23.8 C
București
17 iunie 2024

Camioane incarcate cu ajutoare umanitare din Egipt intra in Fasia Gaza

Citeste si ...

Intr-un gest binevenit de sustinere umanitara, un convoi de aproximativ 200 de camioane incarcate cu ajutoare alimentare si medicale provenite din Egipt a inceput sa intre duminica in Fasia Gaza prin punctul de trecere israelian Kerem Shalom. Aceasta actiune marcheaza o raza de speranta in mijlocul crizei umanitare persistente din teritoriul palestinian, dupa mai bine de sapte luni de conflict devastator.

Convoiul umanitar traverseaza frontiera in Gaza

Conform relatarilor agentiei media Al-Qahera News, apropiata de serviciile secrete egiptene, un total de 200 de camioane au parasit partea egipteana a punctului de trecere Rafah, situat la granita de sud a Fasiei Gaza. Aceste camioane se indreapta acum spre punctul de trecere Kerem Shalom, la aproximativ 4 km distanta, pentru a intra in teritoriul palestinian.

Israelul, implicat in operatiuni militare in Rafah, a preluat controlul asupra partii palestiniene a terminalului Rafah la inceputul lunii mai, blocand astfel trecerea asistentei umanitare. Totodata, Egiptul a refuzat sa redeschida punctul de trecere Rafah atata timp cat trupele israeliene controleaza partea palestiniana.

Situatia umanitara ramane critica in Gaza

Potrivit rapoartelor, situatia umanitara in Fasia Gaza ramane extrem de grava, dupa luni intregi de conflict intens. Prin urmare, sosirea acestui convoi umanitar din Egipt reprezinta un pas crucial in asigurarea accesului la ajutoare esentiale pentru populatia civila afectata.

Presedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi s-a angajat, intr-o convorbire cu Joe Biden, sa „lase ajutorul umanitar sa treaca” in Gaza prin Kerem Shalom, in sudul Israelului, potrivit Casei Albe.

Camioane incarcate cu ajutoare umanitare din egipt intra in fasia gaza
Un convoi de 200 de camioane incarcate cu ajutoare alimentare si medicale din egipt a inceput sa intre duminica in fasia gaza, aducand o raza de speranta in mijlocul crizei umanitare din teritoriul palestinian.

Al-Qahera News a raportat ca patru camioane cu combustibil au trecut deja prin punctele de control si se indreapta spre spitale. Toate ajutoarele din Egipt sunt inspectate de autoritatile israeliene si vor fi distribuite prin intermediul Natiunilor Unite.

„Restul de 200 de camioane sunt asteptate sa intre astazi in Gaza”, a declarat Khaled Zayed, seful Semilunii Rosii egiptene din orasul-port Al-Arish, unde soseste cea mai mare parte a ajutoarelor destinate Fasiei Gaza.

Sursa imagini: Getty Images
Subiecte abordate in articol: ajutoare umanitare, Fasia Gaza, Egipt, Israel

Citeste si...
Vizita delegatiei guvernamentale romane in Turcia: Consolidarea relatiilor economice si strategice

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Camioane incarcate cu ajutoare umanitare din egipt intra in fasia gaza