24.9 C
București
24 iulie 2024

Coreea de Nord sprijina Rusia cu munitie pentru a „ucide in masa ucraineni”

Citeste si ...

Intr-o evolutie ingrijoratoare a conflictului din Ucraina, Kievul a acuzat miercuri Coreea de Nord ca furnizeaza Rusiei ajutor militar consistent, care permite „uciderea in masa a civililor ucraineni”.

Phenianul, partener al Moscovei in „uciderea ucrainenilor”

Potrivit lui Mihailo Podoliak, consilier al presedintiei ucrainene, Coreea de Nord „coopereaza acum activ cu Rusia in domeniul militar” si ii furnizeaza in mod deliberat resurse care faciliteaza crimele in masa impotriva ucrainenilor.

El a precizat ca Phenianul aprovizioneaza Moscova cu „un numar mare de obuze de calibru mare„, permitandu-i sa mentina o intensitate ridicata a atacurilor de artilerie si rachete. Acest sprijin „are un impact asupra desfasurarii generale a razboiului” si „creste considerabil numarul victimelor civile„, a subliniat Podoliak.

Apel pentru masuri mai dure impotriva Rusiei si Coreei de Nord

Oficialul ucrainean a deplans „incapacitatea absoluta a instrumentelor de presiune la nivel mondial” si a solicitat o abordare mult mai riguroasa pentru a obtine o „izolare reala” a Rusiei si Coreei de Nord.

„Este clar ca masurile restrictive impuse Rusiei si Coreei de Nord nu sunt suficiente”, a conchis Podoliak, cerand comunitatii internationale sa actioneze mai ferm pentru a stopa complicitatea celor doua regimuri in atrocitatile comise impotriva populatiei ucrainene.

Putin si Kim Jong Un au semnat un pact cu clauza de aparare reciproca

Acuzatiile Kievului vin la doar o zi dupa ce Vladimir Putin si Kim Jong Un au semnat la Phenian un acord de parteneriat strategic care include chestiuni de securitate si chiar o clauza de aparare reciproca.

Conform acesteia, cele doua tari se angajeaza sa se ajute reciproc in cazul unei agresiuni externe. In plus, liderul nord-coreean si-a exprimat „sprijinul deplin” pentru razboiul declansat de Rusia in Ucraina.

O relatie periculoasa pentru restul lumii

Comentand apropierea dintre Putin si Kim, o fosta analista CIA a avertizat ca aceasta „relatie buna a celor doi lideri este o veste proasta pentru restul lumii„.

Putin s-a bucurat de o primire fastuoasa la Phenian, unde a consolidat legaturile cu omologul sau nord-coreean. Cei doi conducatori autoritari par hotarati sa-si uneasca fortele in fata presiunilor internationale.

Citeste si...
Ministrul german al Apararii, Boris Pistorius, efectueaza o vizita oficiala in Moldova

Cheia succesului militar rusesc in Ucraina?

Coreea de Nord sprijina Rusia cu munitie pentru a „ucide in masa ucraineni"
Coreea de nord sprijina rusia cu munitie pentru a „ucide in masa ucraineni”

Daca acuzatiile Kievului sunt adevarate, ajutorul militar nord-coreean ar putea deveni un element crucial in capacitatea Rusiei de a-si sustine ofensiva pe termen lung in Ucraina.

Cu un arsenal nuclear impresionant si o industrie de armament prolifica, Coreea de Nord ar putea furniza Moscovei echipamentele si munitia de care are nevoie pentru a compensa pierderile suferite de la inceputul invaziei.

Complicitatea in crime de razboi

Prin sprijinul acordat Rusiei, regimul lui Kim Jong Un devine complice la crimele de razboi comise de trupele ruse pe teritoriul ucrainean.

Aceasta complicitate ridica semne de intrebare serioase cu privire la angajamentul comunitatii internationale de a trage la raspundere toate statele implicate in acte de agresiune si incalcari ale dreptului umanitar international.

Un nou front in „Razboiul Rece” din secolul XXI?

Alianta tot mai stransa dintre Rusia si Coreea de Nord, doua puteri nucleare ostile Occidentului, creeaza premisele unui nou „Razboi Rece” in secolul XXI.

Comunitatea internationala se confrunta acum cu provocarea de a gestiona o coalitie a statelor paria, unite de ideologii totalitare si ambitii revizioniste, care ameninta pacea si securitatea globala.

Dezvaluirile privind sprijinul militar nord-coreean pentru Rusia in razboiul din Ucraina arata cat de complex si periculos a devenit acest conflict. Kievul are nevoie urgent de un raspuns ferm si unit din partea comunitatii internationale pentru a face fata acestei noi amenintari. Impartasiti acest articol pentru a atrage atentia asupra complicitatii Phenianului in crimele de razboi comise de Moscova si spuneti-ne ce credeti in comentarii!

Sursa imaginii: Getty Images

Subiecte abordate in articol: Coreea de Nord Rusia Ucraina razboi ajutor militar

Sursa de expertiza: Declaratiile oficiale ale consilierului prezidential ucrainean Mihailo Podoliak

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole