23.8 C
București
17 iunie 2024

Donald Trump primit cu huhuieli si injuraturi la Conventia nationala a Partidului Libertarian

Donald Trump a fost primit cu huhuieli și înjurături la Convenția Partidului Libertarian, în încercarea sa de a atrage voturile acestui electorat în cursa pentru Casa Albă din 2024. Iată detalii despre primirea ostilă și promisiunile făcute de fostul președinte american.

Citeste si ...

Desi este de obicei intampinat cu ovaţii de catre sustinatorii lui loiali, de data aceasta Donald Trump a avut parte de o primire ostila din partea participanţilor la Conventia nationala a libertarienilor din Washington. Multi dintre cei prezenti l-au huiduit si batjocorit pe fostul presedinte american atunci cand a urcat pe scena sambata seara.

Libertarienii, adepti ai unui guvern limitat si ai libertatilor individuale, l-au criticat pe Trump pentru ca a accelerat procesul de creare a vaccinului COVID-19 in perioada in care era presedinte si pentru ca nu a facut mai mult pentru a opri restrictiile de sanatate publica impuse celor nevaccinati in timpul pandemiei.

Inainte de aparitia sa pe scena, un membru al Partidului Libertarian a strigat chiar „Donald Trump ar fi trebuit sa primeasca un glont!”. O mica parte din public, sustinatorii lui Trump, l-au aplaudat insa.

Trump incearca sa atraga voturile libertarienilor inainte de alegerile din 2024

Trump a incercat sa se prezinte drept un susţinator al libertaţii individuale, spunand: „Daca nu eram libertarian, sunt acum”. El a criticat administratia presedintelui democrat Joe Biden, numindu-i pe acesta si pe colegii sai parte a „ascensiunii fascismului de stanga”.

Candidatul republican incearca sa castige voturile libertarienilor inaintea alegerilor prezidentiale din 2024, deoarece acestia au pozitii politice mai apropiate de republicani decat de democrati in ceea ce priveste taxele si dimensiunea guvernului.

Trump le-a cerut libertarienilor sa lucreze impreuna cu el pentru a-l invinge pe Biden, un apel intampinat insa cu multe huiduieli, in ciuda faptului ca majoritatea participantilor la conventie se opun administratiei democrate.

Prezenta neobisnuita a lui Trump la o adunare a libertarienilor semnaleaza de asemenea cat de serios iau republicanii amenintarea candidatului independent la Casa Alba, Robert F. Kennedy Jr., un critic al vaccinurilor anti-COVID care a vorbit la conventie vineri.

Promisiuni si injuraturi la adresa lui Kennedy

Trump si-a intensificat atacurile la adresa lui Kennedy, numindu-l recent un „fals” sustinator anti-vaccin. Sondajele de opinie sugereaza ca Kennedy va atrage voturile atat de la Trump, cat si de la Biden, dar nu este inca clar care dintre candidati va fi afectat mai mult.

Citeste si...
Un japonez a devenit milionar fara sa munceasca

In fata unei multimi care flutura pancarte cu „Free Ross” (n.r. – Eliberati-l pe Ross), Trump a promis sa comute pedeapsa pe viata a lui Ross Ulbricht, condamnat pentru crearea site-ului Silk Road care permitea comertul online cu droguri si alte substante ilegale. Aceasta promisiune a fost intampinata cu aplauze puternice de catre libertarieni.

Pe de alta parte, atunci cand Trump a sugerat ca Partidul Libertarian ar trebui sa-l sustina si ca va aduce un libertarian in cabinetul sau daca va castiga alegerile, multimea l-a huiduit din nou si i-a strigat „Prostii!”.

Donald Trump in costum si cravata, in picioare pe un podium
Trump hulit la conventia libertarienilor incearca sa castige voturile acestora

Desi are pozitii politice diferite fata de cele ale libertarienilor, Donald Trump incearca sa atraga voturile acestora in cursa pentru realegerea sa la Casa Alba in 2024. Primirea ostila de la Conventia lor nationala arata insa ca va fi dificil pentru el sa castige sustinerea acestui electorat inainte de confruntarea decisiva cu Joe Biden si cu candidatul independent Robert F. Kennedy Jr.

Sursa imagini: Getty Images

Subiecte abordate in articol: Trump, libertarieni, Conventie, presedintie, SUA

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Donald trump primit cu huhuieli si injuraturi la conventia nationala a partidului libertarian