23.8 C
București
16 iunie 2024

Florin Piersic s-a infectat cu stafilococ auriu inainte de internare – Detalii despre infectia grava

Reprezentanții Spitalului Militar din Cluj au precizat că Florin Piersic s-a infectat cu stafilococ auriu înainte de a fi internat, infecția extinzându-se și la nivelul inimii. Iată cum s-a ajuns în situația critică.

Citeste si ...

Florin Piersic, marele actor al scenelor romanesti, isi va relua activitatea la Teatrul National din Bucuresti in iunie, dupa ce a trecut prin momente critice din cauza unei infectii grave. Intre timp, noi detalii ies la iveala despre motivul internarii sale de urgenta.

Reprezentantii Spitalului Militar din Cluj-Napoca au precizat ca indragitul actor s-a infectat cu stafilococ auriu inainte de a fi internat, respingand astfel informatiile potrivit carora s-ar fi infectat in timpul sederii in unitatea medicala.

„Pacientul s-a prezentat cu o stare generala alterata in contextul unei septicemii”

Potrivit precizarilor oficiale, Florin Piersic s-a prezentat la Spitalul Militar Cluj in data de 17 aprilie 2024 cu o stare generala alterata in contextul unei septicemii, simptomele debutand cu trei zile inainte, conform declaratiilor familiei.

„Pacientul a fost evaluat rapid in serviciul de urgenta al spitalului, unde s-a constatat existenta unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat si analizele de laborator au confirmat existenta unui proces septic”, sustin reprezentantii spitalului.

Medicii au descoperit ca actorul era infectat cu stafilococ auriu inca de la prezentarea la unitatea medicala, fapt confirmat prin analize de sange si de urina.

Florin piersic s-a infectat cu stafilococ auriu inainte de internare - detalii despre infectia grava
Florin piersic s-a infectat cu stafilococ auriu inainte de internare - detalii despre infectia grava

„Acelasi germen a fost evidentiat si la nivelul protezei articulare. S-a initiat tratament antibiotic, iar dupa stabilizare clinica si pregatirea interventiei chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedica pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate in alt serviciu in urma cu 5 ani”, au explicat autoritatile medicale.

Suspiciuni de infectie si la nivelul inimii si stimulatorului cardiac

Medicii au banuit ca infectia s-a extins si la nivelul inimii si al stimulatorului cardiac implantat actorului in urma cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

„Inca de la internare a existat suspiciunea identificarii unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidentiat insamantare bacteriana si la nivelul stimulatorului cardiac”, se arata in precizarea spitalului.

In consecinta, s-a solicitat consultul specialistilor de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, iar conform recomandarilor comisiei multidisciplinare, s-a decis transferul lui Florin Piersic pentru tratament de specialitate la data de 30 aprilie. Ulterior, medicii clujeni, de comun acord cu familia, au hotarat transferul pacientului la Bucuresti.

Citeste si...
Aducerea lui Julian Assange acasa: campania australiana pentru eliberarea lui Assange

Interventie chirurgicala de urgenta la Cluj si transferuri succesive

Florin Piersic a fost supus unei interventii chirurgicale de urgenta la Spitalul Militar Cluj-Napoca pe 29 aprilie 2024, fiind apoi transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru supraveghere medicala.

Pe 7 mai 2024, medicii clujeni au decis transferul actorului la Institutul Matei Bals din Bucuresti, unde a beneficiat de ingrijiri medicale de specialitate. In prezent, indragitul actor se afla sub supravegherea medicilor de la Spitalul Foisor din Capitala.

Potrivit ultimelor informatii, starea sa de sanatate este stabila, iar procedurile de kinetoterapie si recuperare medicala au inceput deja.

Etape tratament Florin Piersic
17 aprilie 2024Internare Spital Militar Cluj
29 aprilie 2024Interventie chirurgicala urgenta Cluj
30 aprilie 2024Transfer Institutul Inimii Cluj
7 mai 2024Transfer Institutul Matei Bals Bucuresti
PrezentMonitorizare Spitalul Foisor Bucuresti

Aceste informatii au fost facute publice cu acordul actorului si al familiei sale, pentru a lamuri circumstantele internarii si a combate zvonurile aparute in mass-media.

Florin Piersic, in varsta de 87 de ani, este o legenda vie a teatrului si cinematografiei romanesti, cu o cariera de peste sase decenii si roluri memorabile precum „Hartia va fi albastra”, „Nea Marin Miliardar” sau „Inima de tigan”. Speranta revenirii sale pe scena in iunie readuce zambetul pe chipurile iubitorilor de arta autentica, dupa momentele critice prin care a trecut actorul in ultima perioada. Fanii asteptata cu nerabdare reintalnirea cu magistrul interpretarii, intr-un nou spectacol de zile mari. Impartasiti aceasta veste si lasati un comentariu pentru a va exprima aprecierea fata de marele actor roman!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Florin piersic s-a infectat cu stafilococ auriu inainte de internare - detalii despre infectia grava