22.8 C
București
19 iunie 2024

Incendiu devastator in Aiud: Un atelier de tamplarie si doua cladiri cu locatari, cuprinse de flacari

Un puternic incendiu a cuprins vineri dimineața un atelier de tâmplărie din Aiud, extinzându-se la acoperișurile unei locuințe și pensiuni învecinate. Pompierii au evacuat 16 persoane, reușind să localizeze focul după eforturi susținute.

Citeste si ...

Pompierii din judetul Alba au intervenit de urgenta vineri dimineata pentru stingerea unui puternic incendiu izbucnit la un atelier de tamplarie din municipiul Aiud. Focul s-a extins rapid, cuprintand acoperisurile unei locuinte si ale unei pensiuni aflate in imediata vecinatate. Doua persoane au reusit sa iasa singure din locuinta, in timp ce 14 persoane aflate in pensiune au fost evacuate de catre pompierii militari.

Situatia grava de la fata locului

Conform informatiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, incendiul a izbucnit la atelierul de tamplarie, unde „ardea generalizat pe o suprafata de aproximativ 300 mp”. Pana la sosirea echipelor de interventie, flacarile s-au raspandit rapid, cuprinzand acoperisul unei locuinte si al unei pensiuni invecinate.

Imaginile dramatice surprinse de martori arata coloane groase de fum negru ridicandu-se de la locul incendiului, in timp ce flacari puternice mistuiau acoperisurile cladirilor. Interventia pompierilor s-a desfasurat pe mai multe fronturi, fiind constituite dispozitive de stingere si baraje pentru a proteja vecinatatile.

„Din locuinta s-au autoevacuat 2 persoane, iar alte 14 persoane aflate in pensiune au fost evacuate de catre pompierii militari,” a precizat ISU Alba.

Fortele masive de interventie

Pentru stingerea acestui incendiu de amploare, ISU Alba a mobilizat importante forte si mijloace:

  • 4 ofiteri
  • 1 maistru militar
  • 26 subofiteri
  • 3 soldati
  • 5 autospeciale de stingere cu apa si spuma
  • 1 autoscara mecanica
  • 1 echipaj de prim-ajutor

De asemenea, a fost activata si Grupa Operativa a ISU Alba, care s-a deplasat la locul producerii incendiului pentru a coordona operatiunile.

Dupa eforturi sustinute, pompierii au reusit sa localizeze incendiul, astfel incat nu mai exista pericol de propagare a flacarilor. Totusi, interventiile au continuat pentru stingerea completa a focului si inlaturarea efectelor negative.

Incendiu devastator in aiud: un atelier de tamplarie si doua cladiri cu locatari, cuprinse de flacari
Incendiu devastator in aiud: un atelier de tamplarie si doua cladiri cu locatari, cuprinse de flacari

Investigatii pentru stabilirea cauzelor

Desi nu s-au inregistrat victime in urma acestui grav incendiu, pagubele materiale sunt insemnate. Anchetatorii vor trebui sa stabileasca circumstantele si cauza exacta care a declansat focul la atelierul de tamplarie.

Asa cum reiese din desfasurarea evenimentelor, rapiditatea de propagare a flacarilor a fost un factor esential care a complicat misiunea pompierilor si a pus in pericol vietile locatarilor din imobilele invecinate.

Citeste si...
Zelenski raspunde dur jurnalistilor americani: "Este vina lumii pentru situatia de la Harkov"

Specialistii din cadrul ISU Alba vor analiza cu atentie toate aspectele legate de masurile de prevenire si stingere a incendiilor, pentru a trage invatamintele necesare si a evita astfel de situatii dramatice pe viitor.

Acest incident grav demonstreaza inca o data importanta respectarii normelor de securitate la incendiu si necesitatea unor planuri de interventie eficiente pentru protejarea vietilor si bunurilor cetatenilor. Felicitam curajul si profesionalismul echipelor ISU Alba, care au reusit sa tina sub control un incendiu de amploare si sa evite pierderi de vieti omenesti. Ramane de urmarit cum vor decurge ancheta si masurile reparatorii in urma acestui eveniment tragic.

Sursa imagini: SocialMedia | Subiecte abordate in articol: incendiu, tamplarie, pompieri, evacuare, victime

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Incendiu devastator in aiud: un atelier de tamplarie si doua cladiri cu locatari, cuprinse de flacari