23.8 C
București
17 iunie 2024

Israelul lanseaza atacuri aeriene si terestre asupra Fasiei Gaza, in contextul discutiilor dintre SUA si Israel

În timpul vizitei consilierului pentru securitate națională american la Ierusalim, forțele israeliene lovesc zone populate din Gaza cu avioane și tancuri, provocând noi victime civile. Detalii despre cifrele tragice ale conflictului.

Citeste si ...

In timpul vizitei consilierului pentru securitate nationala al SUA la Ierusalim, fortele israeliene au intensificat atacurile asupra enclavei palestiniene Gaza. Avioane si tancuri au lovit zone populate, provocand noi pagube si victime in randul civililor.

Confruntari violente intre Israel si Hamas in sudul Fasiei Gaza

Capitala Rafah a devenit ultimul bastion al militantilor Hamas in fata ofensivei israeliene declansate la inceputul lunii octombrie. Sute de mii de palestinieni au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele si sa se refugieze in zonele ramase inca locuibile.

Un rezident palestinian pe nume Majid Omran a declarat pentru Reuters:

„De-a lungul Fasiei Gaza, nu exista siguranta. Ne-am luat copiii, nepotii si fiicele si am venit sa traim deasupra daramaturilor casei noastre. Pentru ca nu exista loc unde sa ne refugiem aici.”

Fortele armate israeliene au patruns si mai adanc in taberele de refugiati din nordul Gazei, precum Jabalia, cea mai mare dintre cele opt tabere istorice. Armata a anuntat ca actiunile sale sunt „precise” si vizeaza impiedicarea reluarii controlului Hamas in aceste zone.

un nor mare de fum pe cer in urma unor atacuri aeriene si terestre asupra Fasiei Gaza
Israelul lanseaza atacuri aeriene si terestre asupra fasiei gaza, in contextul discutiilor dintre sua si israel

Discutii privind prelungirea ofensivei in zona Rafah

Inaintea intalnirii dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu si consilierul american Jake Sullivan, un oficial israelian anonim a declarat ca vor incerca sa obtina aprobarea SUA pentru continuarea atacurilor in Rafah.

Conform acestuia, evacuarea a aproximativ jumatate din populatia orasului in decurs de 12 zile ar fi demonstrat fezabilitatea operatiunii umanitare, atenuand ingrijorarile anterioare ale Washingtonului.

Oficialul a mentionat, de asemenea, descoperirea unor „zeci de tuneluri” sub Rafah, care ajung in Egiptul vecin, folosite de Hamas pentru aprovizionarea cu arme si munitie.

Prim-ministrul Netanyahu a estimat ca operatiunea de la Rafah, unde se crede ca un sfert din fortele Hamas se ascund, ar putea fi finalizata in cateva saptamani.

Cifrele tragice ale conflictului

  • 28 de palestinieni au fost ucisi duminica, potrivit autoritatilor din Gaza si Hamas.
  • 150 de cadavre ale palestinienilor ucisi de armata israeliana au fost recuperate pana acum.
  • 300 de case au fost lovite de focurile aeriene si terestre israeliene.
  • Conform statisticilor israeliene, 1.200 de persoane au murit in atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.
  • 35.386 de palestinieni au fost ucisi in atacurile israeliene incepand cu 7 octombrie, conform Ministerului Sanatatii din Gaza.
Citeste si...
Incident aviatic cu elicopterul presedintelui iranian: Cine va asigura interimatul?

Agentiile de ajutor international au avertizat cu privire la foametea raspandita si penuria de combustibil si provizii medicale in enclava.

ActiuneDetalii
Atacuri israelieneAvioane si tancuri lovesc zone populate din Gaza
Refugiati palestinieniSute de mii au fugit din calea confruntarilor
Tabere de refugiatiFortele israeliene patrund in taberele din nordul Gazei
Discutii SUA-IsraelDezbaterea continuarii ofensivei in zona Rafah
Victime palestinieneSute de morti si raniti in ultimele saptamani

Conflictul sangeros dintre Israel si gruparile militante palestiniene continua sa se agraveze, in pofida eforturilor diplomatice si a apelurilor umanitare. Vietile civililor nevinovati sunt puse in pericol, in timp ce perspectivele unei rezolvari pasnice par indepartate. Sursele de autoritate invocat in acest articol provin de la agentiile de presa internationale si declaratiile oficialilor implicati.

Impartasiti-ne parerea dvs. cu privire la aceasta situatie tragica si discutati modalitati constructive de a aduce pacea in regiune.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Israelul lanseaza atacuri aeriene si terestre asupra fasiei gaza, in contextul discutiilor dintre sua si israel