23.8 C
București
17 iunie 2024

Joe Biden si Volodimir Zelenski se intalnesc la summiturile din Franta si Italia in mijlocul razboiului din Ucraina

Citeste si ...

Preşedintele SUA Joe Biden se va intalni cu omologul sau ucrainean Volodimir Zelenski in marja festivitaţilor celei de-a 80-a aniversari a Debarcarii in Normandia, apoi la summitul G7 din Italia, a anunţat marti Casa Alba. Intalnirile vin in contextul razboiului dus de Rusia in Ucraina, care se apropie de implinirea unui an si patru luni de la declansare.

Biden si Zelenski isi coordoneaza eforturile pentru a contracara agresiunea rusa

„In cursul deplasarii sale in Normandia, el va avea ocazia sa discute cu preşedintele Zelenski despre situaţia actuala din Ucraina şi despre cum putem continua sa aprofundam sprijinul pentru Ucraina”, a declarat un purtator de cuvant al Consiliului pentru Securitate Naţionala, Jake Sullivan, la bordul Air Force One.

Zelenski la Paris si summitul G7, intalniri cruciale pe fondul razboiului

Volodimir Zelenski va fi primit vineri la Palatul Elysée de preşedintele francez Emmanuel Macron, a doua zi dupa festivitatile celei de-a 80-a aniversari a Debarcarii in Normandia, pentru a discuta despre „nevoile Ucrainei” in fata Rusiei. Liderul de la Kiev este asteptat si la summitul G7 din Italia in aceeasi perioada.

Rusia a revendicat progrese constante in estul si nord-estul Ucrainei si a declarat ca nu exclude ca fortele sale sa loveasca instructorii militari francezi prezenti pe teren in Ucraina.

Intalnirile dintre Biden si Zelenski reprezinta ocazii cruciale pentru coordonarea eforturilor in conflictul care continua sa zguduie securitatea europeana si globala. Se asteapta reafirmarea sprijinului puternic al SUA si aliatilor pentru Ucraina in fata agresiunii ruse.

Sursa expertizei: Casa Alba, preşedinţia franceza, analiza geopolitica

Impartaseste acest articol pentru a contribui la informarea publicului despre evolutiile razboiului din Ucraina si eforturile de pace.

Sursa imaginii: AFP / Profimedia

Subiecte abordate in articol: razboi Ucraina Rusia Joe Biden Zelenski

Sursa expertizei: Știri oficiale de la Casa Alba, preşedinţia franceza şi agenţii de presa credibile precum AFP

Citeste si...
Putin ameninta ca va livra armament altor state pentru a ataca interesele occidentale, daca SUA furnizeaza Ucrainei arme de inalta precizie

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Joe Biden si Volodimir Zelenski se intalnesc la summiturile din Franta si Italia in mijlocul razboiului din Ucraina