22.8 C
București
18 iunie 2024

Perchezitii la Primaria Ploiesti in dosarul imobiliar White Tower: Arhitecta sefa si alte persoane, aduse la audieri

Arhitecta șefă și alte persoane, aduse la audieri de procurori în ancheta privind suspiciuni de fraudă imobiliară și construcție ilegală în cazul White Tower.

Citeste si ...

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au descins joi dimineata la sediul Primariei Ploiesti, efectuand perchezitii in dosarul privind afacerea imobiliara controversata White Tower. Ancheta vizeaza activitatea Directiei de Urbanism, iar mai multe persoane, inclusiv arhitecta sefa, au fost ridicate pentru audieri. Primarul Andrei Volosevici a confirmat legatura dintre perchezitii si cazul imobiliar, precizand ca nu este vizat de ancheta.

Dezvoltator imobiliar acuzat de inselaciune si abuz de incredere

Actiunea procurorilor are legatura cu un dosar deschis in ianuarie, in care un dezvoltator imobiliar este acuzat de inselaciune si abuz de incredere, dupa ce ar fi incheiat conventii pentru vanzarea unor apartamente, dar le-ar fi instrainat ulterior catre alte persoane. Prejudiciul depaseste un milion de euro, iar avocatul si doi reprezentanti ai dezvoltatorului se afla deja in arest.

Conform anchetatorilor:

  • Perioada infractionala: 18.10.2016 – 20.10.2023
  • Modalitate: Folosirea de mijloace frauduloase, respectiv conventii scrise autentificate de notari publici
  • Victime: 16 persoane vatamate
  • Prejudiciu total: 985.500 euro si 424.091 lei (in total 1.071.174 euro)

Suspiciuni de obtinere ilegala a unui etaj suplimentar

Pe langa acuzatiile de frauda imobiliara, dezvoltatorul este suspectat ca a ridicat ilegal inca un etaj, al 9-lea, la blocul White Tower, fara a avea avizele necesare, in scopul de a-si maximiza profitul.

Perchezitii si audieri la Primaria Ploiesti

In urma perchezitiei de joi de la Primaria Ploiesti, procurorii au ridicat mai multe documente legate de activitatea arhitectului si a persoanelor care avizeaza lucrari de constructii, precum si un computer. Surse judiciare au precizat pentru Agerpres ca arhitecta sefa si alte persoane urmeaza sa fie aduse la audieri.

un panou mare de culoare alba in afara unei cladiri
Perchezitii la primaria ploiesti in dosarul imobiliar white tower: arhitecta sefa si alte persoane, aduse la audieri

Avocatul si reprezentantii dezvoltatorului, deja arestati

In acest dosar, avocatul Vlad Nichita si doi reprezentanti ai dezvoltatorului imobiliar – Marioara Lupu si Mihai Lupu (mama si fiu) – se afla deja in arest preventiv, in timp ce notarii George-Radu Tudose si Maria Tudose sunt in arest la domiciliu.

Citeste si...
Pensionarii care nu vor beneficia de majorarea pensiilor incepand cu septembrie 2024

Acuzatii de lichidare frauduloasa a activelor

Procurorii sustin ca, inainte de deschiderea procedurii de insolventa, reprezentantii dezvoltatorului imobiliar, impreuna cu avocatul si alte persoane, au urmarit lichidarea frauduloasa a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile si retrageri considerabile de sume de bani din conturile entitatii economice.

Totodata, avocatul ar fi fost asociat cu reprezentantii dezvoltatorului in edificarea Complexului de locuinte City Gate din Ploiesti, dar acestia s-au retras ulterior, locul lor fiind luat de o alta societate comerciala.

Reactia primarului Andrei Volosevici

Primarul Andrei Volosevici a declarat pentru News.ro ca i s-a comunicat ca nu este vizat de ancheta. Cu toate acestea, unii comentatori online sugereaza ca ar putea fi implicat, avand in vedere ca majoritatea afacerilor imobiliare controversate implica si autoritatile locale.

Concluzie

Ancheta privind afacerea imobiliara White Tower se adanceste, cu perchezitii la Primaria Ploiesti si audieri ale unor persoane-cheie, inclusiv arhitecta sefa. Cazul ridica semne de intrebare asupra practicilor din industria imobiliara din Ploiesti si a posibilelor complicitati cu autoritatile locale. Ramane de vazut ce alte dezvaluiri vor iesi la iveala in urma anchetei si daca alti oficiali vor fi implicati.

Impartasiti acest articol pentru a afla cele mai recente actualizari in acest caz controversat si lasati un comentariu cu opiniile voastre!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Perchezitii la primaria ploiesti in dosarul imobiliar white tower: arhitecta sefa si alte persoane, aduse la audieri