20.2 C
București
25 iulie 2024

Perioada de inscriere pentru posturile de politie, prelungita cu 10 zile

Citeste si ...

Politia Romana a anuntat ca perioada de inscriere a candidatilor pentru posturile scoase la concurs a fost extinsa pana pe data de 7 iulie 2024. Aceasta decizie vine in urma numarului mare de solicitari primite din partea celor interesati sa ocupe unul din posturile disponibile in diferite specializari ale institutiei.

Conform comunicatului oficial, inscrierile se pot face online, inclusiv in zilele nelucratoare, iar dosarul trebuie sa fie complet pana la data limita specificata. Dupa aceasta data, nu se mai pot depune documente suplimentare. Extinderea perioadei de aplicare ofera o oportunitate in plus celor care doresc sa imbratiseze o cariera in cadrul Politiei Romane.

2700 de posturi disponibile in multe specializari

Concursul organizat de Politia Romana vizeaza ocuparea a 2700 de posturi in diferite domenii de activitate. Printre specializarile pentru care se fac angajari se numara ordine publica, protectia martorilor, cazier judiciar, investigarea criminalitatii economice sau protectia animalelor.

Aceasta diversitate de posturi disponibile atrage candidati cu pregatire si aspiratii variate. Indiferent de specializarea aleasa, viitorii politisti vor avea ocazia sa contribuie la mentinerea ordinii si sigurantei publice, respectiv la aplicarea legii.

Conditii de participare la concurs

Pentru a putea participa la concursul de admitere in Politia Romana, candidatii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii obligatorii. Printre acestea se numara:

  • Cetatenie romana si domiciliul in Romania
  • Cunoasterea limbii romane scris si vorbit
  • Varsta minima de 18 ani impliniti
  • Aptitudini fizice si psihice corespunzatoare
  • Studii liceale absolvite cu diploma de bacalaureat
  • Fara antecedente penale sau alte impedimente legale

Dosarul de inscriere trebuie sa contina toate documentele solicitate, inclusiv evaluari medicale si cazierul judiciar. Informatii detaliate despre conditiile de participare si actele necesare sunt disponibile pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne, la sectiunea „Cariera”.

Perioada de inscriere pentru posturile de politie, prelungita cu 10 zile
Perioada de inscriere pentru posturile de politie, prelungita cu 10 zile

Etapele concursului de admitere

Concursul de admitere in Politia Romana presupune parcurgerea mai multor etape eliminatorii:

  1. Proba scrisa tip grila pentru testarea cunostintelor generale
  2. Proba practica de verificare a aptitudinilor fizice
  3. Evaluarea psihologica
  4. Examinarea medicala
Citeste si...
Rusia acuza SUA de scaderea sigurantei aviatiei

Fiecare proba are un punctaj minim ce trebuie atins pentru a trece in etapa urmatoare. Rezultatul final se calculeaza prin insumarea punctajelor obtinute la toate probele. Repartizarea pe posturi se face in ordinea strict descrescatoare a mediilor.

Conform statisticilor din anii precedenti, concurenta pentru un loc in Politia Romana este de aproximativ 7 candidati pe post. Pregatirea temeinica si determinarea sunt esentiale pentru a avea sanse de reusita in acest proces riguros de selectie.

Extinderea perioadei de inscriere la concursul pentru ocuparea posturilor din Politia Romana reprezinta o veste imbucuratoare pentru cei care aspira la o cariera in aceasta institutie. Diversitatea specializarilor disponibile si numarul mare de locuri scoase la concurs cresc sansele celor interesati de a-si gasi un rol potrivit aptitudinilor si aspiratiilor lor in cadrul acestei institutii ce vegheaza la siguranta cetatenilor.

Ramane de vazut cati candidati vor profita de aceasta perioada suplimentara pentru a-si definitiva dosarele si a se inscrie in cursa pentru ocuparea unui post in Politia Romana. Cu siguranta, institutia spera sa atraga cat mai multe persoane valoroase si devotate, gata sa faca fata provocarilor unei cariere in domeniul ordinii publice.

Distribuie acest articol pentru a da o sansa in plus celor interesati sa afle despre prelungirea perioadei de inscriere! Spune-ne in comentarii daca ai aplicat sau intentionezi sa aplici pentru un post in Politie.

Sursa imaginii: Captura de ecran

Subiecte abordate in articol: concurs Politia Romana, posturi Politie, inscriere candidati, admitere Politie

*Informatiile prezentate se bazeaza pe comunicatul oficial al Politiei Romane si detaliile furnizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole