26.6 C
București
25 iunie 2024

Primarul Sectorului 6 a anuntat ca pune 3.000 de camere video pe strazi

Vrei mai multă siguranță pe străzi? Primăria Sectorului 6 vrea să instaleze 3.000 de camere de supraveghere video pentru a combate traficul de droguri. Dar cum va fi protejată viața privată a cetățenilor?

Citeste si ...

Sectorul 6 din Bucuresti se pregateste sa devina una dintre cele mai bine monitorizate zone din Capitala. Primarul Ciprian Ciucu a anuntat recent intentia de a instala nu mai putin de 3.000 de camere video pe strazile sectorului, in special in apropierea scolilor si a parcurilor, in incercarea de a combate problema traficului de droguri si a asigura un mediu mai sigur pentru cetateni.

Siguranta publica, principala prioritate

Lupta impotriva consumului si traficului de droguri reprezinta principala motivatie invocata de Primaria Sectorului 6 pentru instalarea acestui amplu sistem de supraveghere video. „Avem foarte mari probleme cu drogurile„, a afirmat Ciucu pentru a justifica masura. „Aceste camere sunt montate in special in zona scolilor, in parculete, pentru a creste siguranta.”

Conform primarului, rolul principal al camerelor va fi acela de a spori capacitatea de interventie a Politiei Locale in situatii de urgenta. „Oamenii vor mai multa siguranta„, a precizat el, adaugand ca initiativa are la baza solicitarile venite din partea cetatenilor.

Protejarea intimitatii, o prioritate de necontestat

Desi beneficiile in materie de siguranta par evidente, unii isi pun intrebari cu privire la modul in care acest sistem de supraveghere masiva ar putea afecta dreptul la viata privata al cetatenilor. Ciprian Ciucu a fost transant in a respinge aceste temeri, sustinand ca intimitatea oamenilor va fi pe deplin respectata.

Totul se face cu respectarea legii. Nu are nimeni acces la inregistrari in afara legii. Am verificat personal ca acest sistem sa fie asa”, a insistat primarul Sectorului 6. El a precizat ca procesul a fost gandit astfel incat sa respecte in totalitate legislatia privind protectia datelor cu caracter personal.

„Deci nu se pune problema vreodata de a incalca intimitatea sau de a urmari, Doamne fereste pe cineva, in niciun caz”, a subliniat Ciucu.

Monitorizarea integrata a mediului inconjurator

Primarul sectorului 6 a anuntat ca pune 3.000 de camere video pe strazi
Primarul sectorului 6 a anuntat ca pune 3. 000 de camere video pe strazi

Insa initiativa Primariei nu se limiteaza la supravegherea video. Potrivit declaratiilor primarului, acest sistem de camere reprezinta doar o componenta a unui proiect mult mai amplu, care vizeaza colectarea si monitorizarea datelor din intregul sector.

Citeste si...
Tragedie in Iacobeni: Copil de 7 ani, decedat dupa ce s-a agatat de bena unei autoutilitare

„Vom avea un centru in care camerele sunt doar asa, o parte, pentru ca noi vrem sa luam date in timp real din tot sectorul”, a explicat Ciucu. Planul autoritatilor include conectarea unor senzori de poluare a aerului si de masurare a nivelului de zgomot la acest centru de monitorizare.

Astfel, Primaria va putea analiza permanent informatiile culese si va putea interveni prin politici si masuri adecvate in zonele cu probleme de mediu. „Aceste date vor fi evaluate si ne va arata unde trebuie sa intervenim, cu ce tipuri de politici trebuie sa intervenim”, a precizat edilul Sectorului 6.

Desi ambitios, proiectul starneste si controverse legate de posibilele incalcari ale dreptului la viata privata. Ramane de vazut daca beneficiile asteptate vor compensa aceste temeri si daca infrastructura propusa va reusi intr-adevar sa ofere cetatenilor un mediu mai sigur si mai curat.

Primaria Sectorului 6 sustine ca a luat toate masurile pentru a proteja datele personale si a actionat strict in conformitate cu legea. Succesul acestei initiative depinde insa in mare masura de castigarea increderii cetatenilor si de asigurarea transparentei pe intreg parcursul implementarii.

Sursa imaginii: Getty Images

Subiecte abordate in articol: supraveghere video, probleme droguri, siguranta publica, protectie date personale

Nota: Acest articol se bazeaza pe declaratiile recente facute de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, referitoare la proiectul de instalare a 3.000 de camere video si monitorizare a mediului in acest sector al Capitalei. Informatiile furnizate de primarul Ciucu, experti in monitorizarea mediului, legislatia aplicabila si exemple existente din alte orase au fost utilizate pentru a crea acest continut.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole