23.8 C
București
17 iunie 2024

Rusii transfera in secret trupe din Herson in Harkov, anunta Centrul National de Rezistenta al Ucrainei: Fortele ruse se pregatesc de un nou asalt

Centrul Național de Rezistență al Ucrainei anunță că Rusia mută în secret trupe din Herson în Harkov, sugerând pregătiri pentru o nouă ofensivă majoră.

Citeste si ...

Rusia isi muta in secret unitati militare din regiunea sudica Herson spre frontul de nord-est din regiunea Harkov, potrivit unui anunt facut de Centrul National de Rezistenta (NRC) al Ucrainei, creat de Fortele de Operatii Speciale (SOF). Transferul de trupe are loc pe fondul intensificarii luptelor in zonele de frontiera ale regiunii Harkov, unde rusii par sa se pregateasca pentru o noua ofensiva.

Operatorii de drone rusi, trimisi in „calatorii de afaceri” in nordul Ucrainei

Potrivit NRC, rusii nu doar ca isi muta unitatile de infanterie din Herson spre Harkov, ci isi trimit si operatorii de drone in ceea ce numesc „calatorii de afaceri”, redistribuindu-i din sud spre nord. Aceasta miscare sugereaza ca Rusia se pregateste sa utilizeze mai intens dronele pentru a sprijini un potential nou asalt in regiunea Harkov.

In acelasi timp, fortele ruse au marit numarul personalului din Batalionul de Voluntari Vasili Margelov, o unitate formata din colaboratori si tradatori ucraineni, in incercarea de a-si intari efectivele dupa pierderile suferite in ultimele luni. Localnicii din zonele ocupate sunt presati sa semneze contracte militare in timpul actualizarilor obligatorii ale datelor personale la asa-zisele „oficii militare de inrolare” si sunt amenintati cu mobilizarea fortata daca refuza.

Guvernatorul regiunii Harkov: Rusia planifica un nou avans, in ciuda reducerii operatiunilor ofensive

Rusii transfera in secret trupe din Herson in Harkov, anunta Centrul National de Rezistenta al Ucrainei: Fortele ruse se pregatesc de un nou asalt
Rusii transfera in secret trupe din herson in harkov, anunta centrul national de rezistenta al ucrainei: fortele ruse se pregatesc de un nou asalt

Oleg Siniegubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat pe 8 iunie ca, desi Rusia a redus operatiunile ofensive in regiune, continua sa-si regrupeze trupele si sa planifice un nou avans. Declaratia sa vine la aproape o luna dupa ce rusii au deschis un nou front in zonele de frontiera ale regiunii Harkov, unde luptele grele continua, in special in orasul Vovceansk, ocupat de trupele ruse in 2022 si acum in mare parte distrus de bombardamente intense.

Siniegubov a mentionat ca trupele ruse desfasoara in continuare „atacuri constante” in satele Sinkivka si Andriivka, situate in apropierea regiunii Lugansk, controlata in mare parte de rusi. „Nici bombardamentele nu se opresc”, a adaugat el.

Citeste si...
Germania restrictioneaza utilizarea armelor furnizate Ucrainei pentru a nu lovi Rusia

Apararea antiaeriana ucraineana doboara o racheta si 9 drone rusesti lansate din Crimeea si regiunea Kursk

Comandantul Fortelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleşciuk, a anuntat ca in noaptea de 7 spre 8 iunie, apararea antiaeriana ucraineana a doborat o racheta ruseasca de tip Kh-59 si noua drone kamikaze Shahed, lansate din peninsula Crimeea, anexata ilegal de Rusia, si din regiunea rusa Kursk. In total, potrivit lui Oleşciuk, Rusia a atacat Ucraina cu o racheta si 13 drone, tintind regiunile Harkov, Zaporojie, Poltava si Dnipropetrovsk.

Mutarea secreta a trupelor rusesti din Herson in Harkov si intensificarea atacurilor in regiune sugereaza ca Rusia se pregateste pentru o noua ofensiva majora in nord-estul Ucrainei. Kievul trebuie sa fie vigilent si sa consolideze apararea in zona pentru a contracara planurile Moscovei. Comunitatea internationala ar trebui sa sprijine Ucraina cu echipamentele militare necesare pentru a face fata acestei noi provocari si a proteja integritatea teritoriala a tarii in fata agresiunii ruse continue.

Distribuie acest articol pentru a informa si a creste gradul de constientizare cu privire la situatia din Ucraina. Nu uita sa lasi un comentariu cu gandurile si opiniile tale!

Sursa imaginii: Telegram

Subiecte abordate in articol: razboi in Ucraina transferuri de trupe ofensiva rusa aparare antiaeriana

*Informatiile prezentate se bazeaza pe anunturile si declaratiile oficiale ale autoritatilor ucrainene, precum Centrul National de Rezistenta si guvernatorul regiunii Harkov.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Rusii transfera in secret trupe din Herson in Harkov, anunta Centrul National de Rezistenta al Ucrainei: Fortele ruse se pregatesc de un nou asalt