34 C
București
18 iunie 2024

Sentinta asteptata pentru socrii lui Catalin Chereches, acuzati de mita

Citeste si ...

Curtea de Apel Targu Mures a stabilit ca va pronunta sentinta pe 4 iulie in dosarul in care socrii fostului primar al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, au fost trimisi in judecata pentru dare de mita si complicitate la dare de mita. In prima instanta, cei doi inculpati au fost condamnati la 3 ani, respectiv 2 ani si sase luni de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

Cazul socrilor lui Catalin Chereches

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in contextul in care un afin al socrilor lui Chereches era judecat intr-un dosar de coruptie, inculpata (soacra lui Chereches) ar fi luat legatura cu un martor in cauza, ruda a unui judecator din complet. Ea s-ar fi oferit sa achizitioneze afacerea martorului de pe raza judetului Mures cu o suma cuprinsa intre 50.000 si 100.000 de euro, indicand si posibilitatea de a remite alte foloase necuvenite.

Mita pentru o sentinta favorabila

Initial, oferta ar fi fost valabila doar daca judecatorul ar fi pronuntat o sentinta favorabila (mai blanda) in cazul afinului inculpatei. Ulterior, pe 6 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecatorului, prin intermediul aceluiasi martor, suma de 50.000 de euro, reprezentand un avans dintr-o suma mai mare, in schimbul unei solutii de achitare.

DNA a precizat ca, pe 8 noiembrie 2023, intr-un restaurant din Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 de euro promis si alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Asteptarea verdictului final

Sentinta asteptata pentru socrii lui Catalin Chereches, acuzati de mita
Sentinta asteptata pentru socrii lui catalin chereches, acuzati de mita

Marti s-a judecat apelul declarat de DNA impotriva hotararii initiale a Tribunalului Mures. Avocatul apararii a declarat ca asteapta ca justitia sa-si spuna cuvantul pe 4 iulie, considerand ca DNA a avut o pozitie inchisa, in timp ce justitia trebuie sa ofere sanse si reabilitare.

Cazul a scos la iveala aspecte controversate legate de integritatea sistemului judiciar si a alimentat discutii privind necesitatea de a combate coruptia si de a mentine independenta justitiei. Verdictul final este asteptat cu interes de catre opinia publica si va avea un impact semnificativ asupra perceptiei asupra sistemului judiciar din Romania.

Distribuie aceasta stire si lasa un comentariu pentru a contribui la dezbaterea publica despre acest caz important.

Citeste si...
Slovenia devine cea de-a patra tara europeana care recunoaste oficial statul Palestina in ultima saptamana. Israelul reactioneaza furios!

Sursa imaginii: Facebook

Subiecte abordate in articol: dare de mita, coruptie, socrii Catalin Chereches, proces, sentinta

Articolul se bazeaza pe informatii furnizate de Directia Nationala Anticoruptie si declaratiile avocatului apararii.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Sentinta asteptata pentru socrii lui Catalin Chereches, acuzati de mita