26.6 C
București
25 iunie 2024

Silvestru Șosoaca, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile in scandalul semnaturilor falsificate

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de falsificarea semnăturilor pentru candidatura sa la europarlamentare.

Citeste si ...

Silvestru Șosoaca, sotul senatoarei Diana Șosoaca si candidat independent la alegerile europarlamentare, a fost pus sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile in data de 5 iunie 2024. Masura a fost luata de procurori in cadrul anchetei privind falsificarea semnaturilor necesare pentru depunerea candidaturii sale la scrutinul european.

Șosoaca acuzat de uz de fals si fals in declaratii

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), Silvestru Șosoaca este cercetat penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals si fals in declaratii. Procurorul de caz a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de acesta.

Anchetatorii sustin ca sotul Dianei Șosoaca ar fi instigat, atat direct cat si indirect, membri si angajati ai unui partid politic sa falsifice mii de semnaturi pentru sustinerea candidaturii sale independente la europarlamentare. Acesta le-ar fi cerut sa copieze date reale ale unor cetateni din alte liste de semnaturi si sa le treaca pe listele sale, falsificand ulterior semnaturile persoanelor respective.

Identitatea falsificatorilor, ascunsa prin tertipuri

Pentru a-si acoperi urmele, persoanele implicate in procesul de falsificare ar fi trecut pe listele intocmite datele unor persoane reale care nu aveau legatura cu demersul, carora le-au falsificat semnaturile. Scopul era de a-si conspira identitatea si activitatile ilicite.

Liderul formatiunii politice implicate in scandal ar fi transmis mesaje pe grupurile interne, mobilizand zeci de membri pentru a participa la falsificarea listelor in regim de urgenta la sediul partidului. Cei care au refuzat ar fi fost sunati personal si somati sa se conformeze.

Noi probleme juridice pentru familia Șosoaca

Silvestru Șosoaca, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile in scandalul semnaturilor falsificate
Silvestru șosoaca, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile in scandalul semnaturilor falsificate

Silvestru Șosoaca, care aspira la un mandat de europarlamentar din postura de candidat independent, se confrunta acum cu o noua provocare legala. El a mai fost condamnat definitiv pentru ultraj dupa ce a agresat un politist in scandalul cu jurnalistii italieni de la Rai Uno.

Sotia sa, senatoarea Diana Șosoaca, este de asemenea o figura controversata in politica romaneasca, fiind cunoscuta pentru pozitiile radicale si comportamentul excentric. Scandalul semnaturilor false ar putea avea implicatii si asupra imaginii sale publice.

Citeste si...
Liderii Ucrainei si Spaniei, fata in fata. Zelenski isi intareste legaturile cu aliatii europeni

Ancheta in cazul falsificarii semnaturilor pentru sustinerea candidaturii lui Silvestru Șosoaca la europarlamentare continua, procurorii urmand sa stabileasca cu exactitate implicarea fiecarei persoane in aceasta schema ilegala. Ramane de vazut ce impact va avea scandalul asupra ambitiilor politice ale familiei Șosoaca si asupra formatiunii politice acuzate de complicitate.

Fii la curent cu cele mai noi informatii din cazul Șosoaca! Distribuie acest articol si lasa-ne un comentariu cu parerea ta!

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: Silvestru Șosoaca, control judiciar, falsificarea semnaturilor, alegerile europarlamentare

*Articolul se bazeaza pe informatii din comunicatul oficial al DGPMB si relatarile presei referitoare la acuzatiile aduse lui Silvestru Șosoaca.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole