34 C
București
18 iunie 2024

Statul devine actionar majoritar la Orange Romania

Citeste si ...

Orange Romania a finalizat fuziunea cu fostul Telekom Fix (ex Romtelecom), proces in urma caruia statul roman va detine 20% din capitalul social si din drepturile de vot ale noului operator convergent. Aceasta achizitie va aduce unele modificari pentru milioanele de clienti, desi contractele si ofertele actuale raman valabile pana la reinnoirea serviciilor.

Schimbari pentru clientii Orange dupa fuziune

Principalele schimbari pe care le vor vedea clientii fostului Telekom Fix dupa fuziunea cu Orange sunt:

  • Noua adresa pentru a trimite notificari si reclamatii prin posta va fi in Bucuresti, str. Matei Millo nr. 5, Cladirea Tandem.
  • Adresele de e-mail sesizari@orange.com si infoclienti@orange.com nu vor mai fi disponibile. Clientii vor putea folosi reclamatii@orange.ro pentru sesizari.
  • Contul de Trezorerie pentru platile prin transfer bancar se va schimba la RO02TREZ7005069XXX000711, incepand cu 1 iunie 2024.

Celelalte prevederi contractuale, precum si canalele de contact prin aplicatia My Orange sau site-ul companiei, raman neschimbate pentru toti clientii Orange.

Noul operator convergent va oferi servicii integrate

Statul devine actionar majoritar la orange romania
Statul devine actionar majoritar la orange romania

Fuziunea permite crearea unui operator de telecomunicatii convergent integrat, care va oferi servicii fixe si mobile de telefonie, internet si televiziune. Orange estimeaza ca va putea imbunatati experienta utilizatorilor prin integrarea completa a sistemelor IT si a bazelor de date ale celor doua companii.

La finalul anului 2023, Orange avea 9,5 milioane de utilizatori de servicii mobile, 1,1 milioane de abonati la internet fix si acelasi numar de clienti pe segmentul de televiziune prin cablu si satelit. Cifra de afaceri pentru anul trecut a fost de 1,551 miliarde de euro, in scadere usoara fata de 2022.

Concluzia: Orange a finalizat procesul de achizitie a fostei Telekom Fix, primind si statul roman ca actionar cu 20% din capital. Clientii fostului operator fix vor vedea unele modificari minore la adresele de contact si conturi bancare, insa contractele raman valabile. Compania promite o experienta imbunatatita prin crearea unui operator convergent integrat.

Perspectiva: Integrarea completa a sistemelor IT si a bazei de clienti este un proces complex, care poate dura luni de zile. Ramane de vazut cum vor gestiona Orange si noul actionar majoritar cerintele si asteptarile milioanelor de clienti pe timpul acestor transformari.

Impartaseste-ti parerea despre aceasta tranzactie si ce impact crezi ca va avea asupra pietei de telecomunicatii. Urmareste articolul pentru actualizari.

Sursa imaginii: Dreamstime

Citeste si...
Ucraina foloseste mai liber armele aliatilor, complicand logistica Rusiei in razboiul ruso-ucrainean

Subiecte abordate in articol: Telecomunicatii, Achizitii, Convergenta, Orange Romania

Aceasta stire se bazeaza pe comunicatul de presa oficial al Orange Romania anuntand finalizarea fuziunii cu fostul Telekom Fix.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Statul devine actionar majoritar la orange romania