23.8 C
București
17 iunie 2024

Americanii incearca din greu sa tina pasul cu arsenalul nuclear al Rusiei. Minuteman 3, un esec al SUA in cursa inarmarii

Citeste si ...

SUA au testat recent o racheta balistica intercontinentala pe care au fost nevoiti sa o distruga cand se deplasa deasupra Oceanului Pacific. Proiectilul, cunoscut sub numele de Minuteman 3, a fost lansat din California, dar a trebuit sa fie „terminat” la ora 12:06 dupa ora locala, din cauza unei anomalii raportate pe durata lansarii de la baza spatiala Vandenberg. Un grup de investigatie urmeaza sa determine cauza esecului.

Minuteman 3, o racheta depasita in comparatie cu arsenalul Rusiei

Rachetele Minuteman 3 sunt testate periodic pentru deplasari pe distante de 6.800 km deasupra Pacificului, catre Insulele Marshall. Prin acest test, SUA au intentionat sa transmita un „mesaj pentru diminuarea tensiunilor secolului 21″. Dar realitatea este ca rachetele americane sunt deja invechite pentru a tine pasul cu arsenalul Rusiei de arme nucleare strategice.

Fortele Aeriene americane planuiesc sa inlocuiasca modelul Minuteman cu unul nou, LGM-35A Sentinel, din anul 2029. Acesta va deveni functional abia de la mijlocul anilor 2030, dupa cum relateaza CBS.

Rusia detine rachete hipersonice si balistice cu raza de actiune dubla fata de SUA

Americanii incearca din greu sa tina pasul cu arsenalul nuclear al Rusiei. Minuteman 3, un esec al SUA in cursa inarmarii
Americanii incearca din greu sa tina pasul cu arsenalul nuclear al rusiei. Minuteman 3, un esec al sua in cursa inarmarii

In timp ce SUA se chinuie sa modernizeze rachetele Minuteman 3, Occidentul este ingrijorat de faptul ca Rusia a dezvoltat rachete hipersonice Kinzhal si rachete balistice intercontinentale RS-28 Sarmat, cu raza operationala de 18.000 km, dubla fata de cea a rachetelor americane. Noile modele de ICBM rusesti au fost introduse anul trecut in arsenalul Rusiei.

Cursa inarmarii nucleare dintre SUA si Rusia pare sa fie castigata detasat de rusi in acest moment. Americanii incearca din greu sa tina pasul, dar se confrunta cu numeroase provocari si intarzieri in modernizarea arsenalului lor. Ramane de vazut daca vor reusi sa recupereze decalajul in urmatorii ani sau daca suprematia nucleara a Rusiei se va consolida si mai mult.

Nu uitati sa distribuiti acest articol pentru a-i informa si pe altii despre acest subiect important! Lasati un comentariu cu parerea voastra despre cursa inarmarilor nucleare dintre SUA si Rusia.

Citeste si...
Flacara olimpica a urcat scarile Festivalului de Film de la Cannes

Sursa imaginii: Profimedia

Subiecte abordate in articol: Minuteman 3 rachete balistice intercontinentale Rusia SUA

Surse: CBS News, Wikipedia

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Americanii incearca din greu sa tina pasul cu arsenalul nuclear al Rusiei. Minuteman 3, un esec al SUA in cursa inarmarii