26.6 C
București
25 iunie 2024

Temperaturi peste normale sau sub cele obisnuite in Romania in perioada mai-iunie 2024

Află ce regim termic și pluviometric se prevede în perioada mai-iunie 2024 pe teritoriul României, conform celei mai recente prognoze meteo.

Citeste si ...

Meteorologii avertizeaza ca in perioada 20-27 mai, temperaturile medii vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit in jumatatea de nord a tarii, dar mai scazute in sud. In primele doua saptamani ale lunii iunie se prevede un regim termic peste normalul perioadei, insotit de un deficit pluviometric in majoritatea regiunilor.

In detaliu, aceasta este prognoza pentru urmatoarele patru saptamani:

Saptamana 20-27 mai

Temperaturile medii vor depasi normele multianuale in nordul tarii, insa vor fi usor sub nivelul normal in celelalte zone. Precipitatiile vor fi excedentare in vest si sud-vest, dar deficitare in restul regiunilor.

Temperaturi peste normale sau sub cele obisnuite in romania in perioada mai-iunie 2024
Temperaturi peste normale sau sub cele obisnuite in romania in perioada mai-iunie 2024

Saptamana 27 mai – 3 iunie

Valorile termice se vor situa aproape de normele climatologice, posibil usor mai ridicate in vestul, nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare, mai ales in zonele deluroase si montane.

Saptamana 3-10 iunie

Temperaturi ridicate la nivel national

Mediile valorilor termice vor depasi normele perioadei in intreaga tara. Regimul pluviometric va inregistra un deficit de precipitatii, mai accentuat in sud si est.

Saptamana 10-17 iunie

Se mentin temperaturile peste normele perioadei, mai ales in regiunile sudice si estice. Precipitatiile vor fi usor deficitare in sudul si estul teritoriului, apropiate de normele specifice sezonului in rest.

Meteorologii recomanda urmarirea atenta a prognozelor pentru a fi la curent cu evolutia conditiilor meteo. O planificare corespunzatoare a activitatilor in aer liber si adoptarea unei imbracaminti adecvate pot preveni situatii neplacute cauzate de valorile termice ridicate sau de regimul pluviometric deficitar.

Sursa imagini: Getty Images Subiecte abordate in articol: prognoza meteo, temperaturi mai-iunie, precipitatii, ANM

Citeste si...
Finlanda isi intareste securitatea: Va gazdui o noua unitate de comandament NATO si trupe ale aliantei

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole