8.4 C
București
3 noiembrie 2024

Tot mai multi angajati se intorc fizic la birou in 2024

Citeste si ...

Revenirea la locul de munca traditional castiga teren in randul companiilor si angajatilor. Conform unui studiu realizat de Colliers, consultantul imobiliar, peste jumatate dintre angajati lucreaza din nou la birou, procentul crescand de la 40% in 2023 la aproximativ 55% in primul trimestru al acestui an.

Analistii atribuie aceasta tendinta faptului ca biroul este perceput acum ca un spatiu esential pentru conectarea angajatilor, depasind statutul de simplu centru de costuri. Un semn in acest sens este aparitia pozitiei de „Workplace Experience Manager” in organigrama multor companii, menita sa imbunatateasca experienta angajatilor la birou.

Marile companii impun prezenta fizica

O alta tendinta importanta remarcata este impunerea de catre marile companii a unui numar minim de zile de prezenta obligatorie la birou. Acest aspect subliniaza importanta interactiunii umane si a culturii organizationale pentru motivarea si retentia angajatilor.

„Conexiunea pe care o avem cu colegii ne aduce o stare de bine si ne motiveaza sa ne prezentam la birou, chiar si atunci cand trebuie sa petrecem cel putin o ora in trafic”, declara Oana Adjudeanu, Head of Business Operations Asset Services la Colliers Romania.

Evenimente la birou pentru a stimula interactiunea

Consultantul imobiliar a observat si un interes crescut al angajatorilor pentru organizarea de evenimente cu prezenta fizica, precum concursuri, ateliere, actiuni caritabile, workshop-uri si expozitii. Aceste initiative sunt menite sa creeze mai multe oportunitati de interactiune si intalnire la birou.

„Am fost placut surprinsi sa observam nivelul de entuziasm al chiriasilor nostri si dorinta lor de a participa activ la crearea acestor evenimente”, completeaza Oana Adjudeanu.

Conform unui studiu global recent, peste 40% dintre angajati aleg sa vina la birou in functie de prezenta colegilor, in timp ce peste 30% se orienteaza dupa evenimentele organizate in cadrul companiei.

Tot mai multi angajati se intorc fizic la birou in 2024

Cresterea traficului in statiile de metrou confirma tendinta

Studiul Colliers a inclus in evaluare si zilele de luni si vineri, care influenteaza semnificativ media prezentei. Evolutia este confirmata si de analiza traficului la principalele statii de metrou din Bucuresti, unde se remarca modificari semnificative ale fluxului la orele de varf catre si dinspre locul de munca.

Citeste si...
Razboiul satelitilor: SUA, Rusia si China se intrec in dezvoltarea armelor spatiale

Tranzitia catre un model hibrid sau de munca de la distanta a fost accelerata de pandemia Covid-19. Cu toate acestea, studiul Colliers sugereaza ca interactiunile fizice raman esentiale pentru productivitate, cultura organizationala si bunastarea angajatilor. Tendinta de revenire la birou indica o schimbare in abordarea echilibrului dintre viata profesionala si cea personala, companiile constientizand importanta spatiului de lucru traditional.

Cititorii sunt incurajati sa distribuie acest articol si sa lase un comentariu cu propriile perspective asupra subiectului.

Sursa imaginii: [Freepik]

Subiecte abordate in articol: munca de acasa, munca la birou, tendinte la locul de munca, experienta angajatilor

Aceasta analiza se bazeaza pe un studiu realizat de Colliers Romania, o companie de consultanta imobiliara de top.

Citeste si...:

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

eClick - Sursa ta de stiri