27 C
București
18 iunie 2024

Cum sa activezi sau sa dezactivezi Protectia Bateriei pe Samsung Galaxy

Noua actualizare One UI 6.1 aduce o funcție inteligentă pentru prelungirea duratei de viață a bateriei pe smartphone-urile Samsung. Aflați cum să o activați în ghidul nostru!

Citeste si ...

Samsung a adaugat cateva noi functii AI Galaxy in actualizarea firmware One UI 6.1. Una dintre noutati este Protectia Bateriei, o functie inspirata de Adaptive Charging de la Google, introduca in 2020 cu Android 11 pe smartphone-urile Pixel. Protectia Bateriei este o functie utila care ofera un mod mai inteligent de a incarca smartphone-ul Samsung Galaxy, reducand solicitarea bateriei si marind durata de viata.

Activarea Protectiei Bateriei pe Samsung

Deschideti aplicatia Setari pe Samsung Galaxy si derulati pana gasiti Baterie, apoi atingeti aceasta optiune. Veti vedea toate setarile bateriei, inclusiv comutarea pentru a activa Economisire energie, care prelungeste timpul de functionare al bateriei pana cand o puteti incarca din nou. Daca aveti instalat One UI 6.1 sau o versiune mai noua, ar trebui sa vedeti si o comanda numita Protectie baterie. Nu atingeti direct aceasta comanda, ci textul de langa ea.

Acum vedeti pagina Protectia Bateriei si toate setarile disponibile. Atingeti comutatorul Dezactivat pentru a activa aceasta functie mai intai.

Apoi, alegeti unul dintre modurile disponibile de Protectie a Bateriei:

Mod Basic – acest mod foloseste un algoritm simplu: initial, Samsung Galaxy se incarca pana la 100%. Apoi, incarcarea se opreste pana cand nivelul bateriei scade la 95%. Odata atins acest nivel, incarcarea reporneste pana ajunge la 100% si asa mai departe.

Mod Maxim – smartphone-ul se incarca pana cand bateria atinge 80%, apoi se opreste. Prin urmare, daca observati ca Samsung Galaxy se incarca doar pana la 80%, probabil s-a activat Protectia Bateriei cu acest mod selectat. Personal, nu sunt prea incantat de modul Maxim, mai ales pe un dispozitiv cu o capacitate mai mica a bateriei, ca Samsung Galaxy S23 al meu.

Mod Adaptiv – incarca bateria smartphone-ului pana la 80% in timp ce dormiti si comuta pe modul Basic inainte sa va treziti. One UI 6.1 estimeaza timpul de somn pe baza modelelor de utilizare a telefonului si daca ati setat un ceas de alarma dimineata. Prin urmare, initial, s-ar putea sa nu estimeze foarte bine cand va veti trezi, dar dupa 14 zile devine mai precis pe masura ce invata obiceiurile dvs.

Citeste si...
Neuralink cauta un al doilea voluntar pentru implantul neuronal dupa esecul inregistrat la primul pacient

Am ales modul Adaptiv si sunt multumit de aceasta setare. Cum puteti vedea in graficul nivelului bateriei afisat sub comutatorul Protectie Baterie, algoritmul de incarcare a mentinut bateria smartphone-ului meu la 80% in cea mai mare parte a noptii si a crescut treptat pana la 100% chiar inainte sa ma trezesc.

Inteligent si util, nu credeti?

Dezactivarea Protectiei Bateriei pe Samsung

Cum sa activezi sau sa dezactivezi protectia bateriei pe samsung galaxy
Cum sa activezi sau sa dezactivezi protectia bateriei pe samsung galaxy

Daca nu va place cum functioneaza Protectia Bateriei, o puteti dezactiva. Pur si simplu mergeti la Setari > Baterie si atingeti comutatorul Protectie Baterie pentru a o dezactiva.

Dar asteapta, nu gasesc Protectia Bateriei, ci doar Protejeaza bateria!

Protectia Bateriei face parte din firmware-ul One UI 6.1 al Samsung. La momentul redactarii acestui articol, doar smartphone-urile Samsung Galaxy S24 si Galaxy S23 au primit aceasta actualizare, dar compania lucreaza pentru a o lansa si pentru seria Galaxy S22. Pe smartphone-urile Samsung Galaxy cu One UI 6.0 sau versiuni mai vechi, cand mergeti la Setari > Baterie, gasiti in schimb comutatorul Protejeaza bateria.

Aceasta este o functie mai veche care nu poate fi personalizata in niciun fel. Puteti doar sa o activati sau sa o dezactivati. Prin urmare, daca Samsung Galaxy se incarca doar pana la 85%, se intampla pentru ca ati activat Protejeaza bateria. Daca nu doriti acest comportament, atingeti acest comutator pentru a-l dezactiva.

In urmatoarele cateva luni, mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy ar trebui sa primeasca One UI 6.1, inclusiv seria Galaxy S21, precum si unele modele din gama de mijloc si de baza produse de companie. Daca nu stiti ce versiune de firmware aveti instalata, iata cum verificati versiunea Android (inclusiv One UI). Daca doriti sa stiti cand veti primi aceasta functie, cautati pe web programul Samsung pentru lansarea One UI 6.1 pe dispozitivul dvs. Poate chiar contactati serviciul lor de asistenta pentru clienti si intrebati-i direct. 🙂

Va place functia Protectie Baterie de la Samsung?

Atat iPhone-urile, cat si smartphone-urile Google Pixel au avut o functie similara de multi ani, iar a venit vremea ca si Samsung sa o ofere clientilor sai. Chiar daca a venit mai tarziu decat mi-as fi dorit, este totusi un plus ca acum putem folosi Protectia Bateriei pe dispozitivele Samsung Galaxy. Și este si mai bine ca ofera trei abordari diferite pentru a minimiza solicitarea bateriei. Incercati-le in urmatoarele cateva zile si alegeti cea care vi se potriveste cel mai bine. Daca gasiti timp, va rugam sa reveniti la acest tutorial si sa lasati un comentariu in care sa ne spuneti ce mod de Protectie a Bateriei preferati. 🙂

Citeste si...
Puterea Generatorului de Imagini AI Playground: Caracteristici, Costuri si Sfaturi

Atat iPhone-urile, cat si smartphone-urile Google Pixel au oferit o functie similara de multi ani, iar era timpul ca si Samsung sa o puna la dispozitia clientilor sai. Chiar daca a venit mai tarziu decat mi-as fi dorit, este totusi un lucru pozitiv ca acum putem folosi Protectia Bateriei pe dispozitivele Samsung Galaxy. Și este cu atat mai bine ca ofera trei abordari diferite pentru a minimiza solicitarea bateriei. Incercati-le in urmatoarele cateva zile si alegeti cea care vi se potriveste cel mai bine. Daca gasiti timp, va rugam sa reveniti la acest tutorial si sa lasati un comentariu in care sa ne spuneti ce mod de Protectie a Bateriei preferati.

Recomandam cititorilor sa incerce aceasta functie si sa lase un comentariu despre experienta lor. Suntem curiosi sa aflam ce mod le conviente cel mai bine. Articolul se bazeaza pe informatiile furnizate de Samsung si observatiile noastre proprii din testarea caracteristicilor One UI 6.1.


Sursa imagini: Samsung |
Subiecte abordate in articol: baterie, protectie, smartphone, Samsung, incarcare

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Cum sa activezi sau sa dezactivezi protectia bateriei pe samsung galaxy