26.6 C
București
25 iunie 2024

Google lanseaza asistentul Gemini pentru YouTube Music, aducand functii noi de inteligenta artificiala

Citeste si ...

Google a activat recent extensia care permite asistentului de inteligenta artificiala Gemini sa interactioneze cu YouTube Music, oferind utilizatorilor noi modalitati intuitive de a controla redarea muzicii prin comenzi vocale si de a primi sugestii personalizate de melodii.

Utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa deschida aplicatia YouTube Music de fiecare data cand doresc sa acceseze muzica sau podcast-urile preferate. Prin simpla activare a comenzii vocale, asistentul Gemini poate reda instant continutul dorit. Astfel, Gemini se pozitioneaza ca un companion indispensabil pentru pasionatii de YouTube Music, avand capacitatea de a raspunde la solicitari verbale si de a oferi selectii muzicale personalizate.

Functionalitate extinsa si configurare usoara

Comparativ cu Google Assistant, Gemini demonstreaza o versatilitate sporita, avand acum acces la playlist-urile salvate pe YouTube Music, pe baza preferintelor si istoricului fiecarui utilizator. Pentru a beneficia de aceste functii avansate, utilizatorii trebuie sa parcurga doi pasi simpli:

 1. Instalarea aplicatiei Gemini
 2. Acordarea permisiunilor necesare pentru acces la datele YouTube Music

Odata configurarea finalizata, Gemini este pregatit sa initieze atat cautari specifice, cat si solicitari generice, cum ar fi gasirea unei melodii potrivite pentru o anumita stare de spirit sau ocazie.

Iata cateva exemple de instructiuni vocale pe care le poti adresa asistentului Gemini pentru redarea de muzica prin YouTube Music:

 • „Pune niste muzica rock”
 • „Activeaza White Noise pe YouTube Music”
 • „Pune muzica care imi place”
 • „Pune un radio cu muzica rock”
 • „Arata-mi melodii de la artisti moderni care pastreaza in viata blues-ul clasic”

Cautari avansate pentru o experienta muzicala personalizata

Google lanseaza asistentul gemini pentru youtube music, aducand functii noi de inteligenta artificiala
Google lanseaza asistentul gemini pentru youtube music, aducand functii noi de inteligenta artificiala

Gemini ofera posibilitatea de a efectua cautari detaliate dupa melodii sau artisti, permitand utilizatorilor sa-si rafineze experienta muzicala. Printre comenzile vocale pentru cautari avansate se numara:

 • „Gaseste [numele melodiei] dupa [numele artistului]”
 • „Gaseste albumul [titlul albumului] de [numele artistului]”
 • „Gaseste [numele listei de redare] lista de redare”
 • „Gaseste muzica [gen]”
 • „Cauta melodii similare cu [numele melodiei] dupa [numele artistului]”
 • „Gaseste melodia care contine versurile [citat din versuri]”
 • „Gaseste videoclipul muzical pentru [numele melodiei]”
 • „Pune un radio pe baza melodiei [numele melodiei]”
 • „Cauta melodii de la [numele artistului]”
Citeste si...
Europa nu poate ramane in urma la tehnologia 5G: Scholz pledeaza pentru extinderea retelei, evidentiind avantajele Ericsson si Nokia

Aceste comenzi intuitive permit utilizatorilor sa navigheze cu usurinta prin vasta biblioteca muzicala disponibila pe YouTube Music, descoperind noi artisti, albume si genuri in functie de preferintele lor.

Integrarea Gemini in ecosistemul Google

Google are planuri ambitioase de a extinde acoperirea asistentului Gemini la nivelul intregului ecosistem Android, urmarind sa inlocuiasca treptat Google Assistant. Dincolo de interactiunea cu YouTube Music, Gemini va putea oferi asistenta in diverse scenarii de utilizare:

 • Planificarea calatoriilor: recomandari de cazare, rezervari de hoteluri si informatii in timp real in Google Maps
 • Productivitate imbunatatita: integrare cu Gmail, Google Docs si Google Drive pentru gestionarea eficienta a sarcinilor de serviciu

Acest pas strategic marcheaza angajamentul Google de a oferi o experienta AI omogena si interconectata pe dispozitivele Android, cu Gemini ca piesa centrala.

Pe masura ce inteligenta artificiala continua sa transforme modul in care interactionam cu dispozitivele si consumam continut media, lansarea asistentului Gemini pentru YouTube Music reprezinta un pas important catre o experienta muzicala mai personalizata si intuitiva. Cu functii avansate de cautare vocala si recomandari adaptate preferintelor utilizatorilor, Gemini promite sa devina un companion indispensabil pentru pasionatii de muzica de pretutindeni.

Impartaseste acest articol cu prietenii tai pasionati de muzica si tehnologie si spune-ne in comentarii ce parere ai despre noul asistent Gemini!

Sursa imaginii: Captura de ecran

Subiecte abordate in articol: Gemini, inteligenta artificiala, YouTube Music, comenzi vocale

Articolul se bazeaza pe informatiile furnizate in comunicatul oficial al Google referitor la lansarea asistentului Gemini pentru YouTube Music.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole