22.8 C
București
18 iunie 2024

Parlamentarii din Japonia isi schimba atitudinea fata de OZN-uri: „O amenintare pentru securitatea nationala”

Citeste si ...

Japonia a hotarat sa ia in serios analizarea OZN-urilor care ar putea reprezenta riscuri pentru securitatea nationala. Parlamentarii niponi au infiintat un grup de lucru cu scopul de a investiga „fenomenele anormale non-identificate” (UAP – termenul folosit pentru OZN-uri), citand posibile pericole precum drone straine de spionaj sau chiar arme secrete cu tehnologii avansate.

O noua abordare deschisa si pragmatica

Parlamentarii din Japonia isi schimba atitudinea fata de OZN-uri: „O amenintare pentru securitatea nationala"
Parlamentarii din japonia isi schimba atitudinea fata de ozn-uri: „o amenintare pentru securitatea nationala”

Membrii grupului bipartizan, format din aproximativ 80 de parlamentari inclusiv fosti ministri ai Apararii, cer autoritatilor sa-si sporeasca capabilitatile de detectare si analiza a OZN-urilor. Aceasta decizie marcheaza o schimbare semnificativa in Japonia, unde pana acum OZN-urile erau percepute ca apartinand sferei oculte, fara nicio legatura cu politica.

„Ar fi extrem de iresponsabil din partea noastra sa ne resemnam cu faptul ca ar fi vorba despre ceva ce pur si simplu nu poate fi explicat si sa continuam sa practicam politica strutului”, a declarat fostul ministru al Apararii, Yasukazu Hamada.

Urmand exemplul statelor aliate

Decizia Japoniei vine dupa ce Pentagonul a creat in 2022 un birou dedicat investigarii OZN-urilor. Serviciile de informatii americane si NASA colecteaza si analizeaza deja astfel de date, in timp ce autoritatile japoneze au precizat anterior ca unele „OZN-uri” observate ar fi putut fi baloane chinezesti de spionaj.

Constientizarea potentialelor amenintari reprezentate de unele OZN-uri capata tot mai multa greutate, determinand aliatii apropiati precum Japonia sa actioneze. Cu toate acestea, explicatiile conventionale continua sa fie luate in considerare pentru majoritatea raportarilor.

Impartaseste aceasta stire pentru a contribui la o dezbatere publica echilibrata pe aceasta tema fascinanta si impreuna sa dezbatem implicatiile observatiilor neobisnuite in spatiul aerian.

Sursa imaginii: Getty Images

Subiecte abordate in articol: OZN, securitate nationala, Japonia, investigatii

** Articolul se bazeaza pe surse credibile precum Agence France-Presse si stiri anterioare de pe site-ul Stirileprotv.ro legate de rapoarte guvernamentale privind OZN-urile.

Citeste si...
Revolutia Bateriilor de 6000 mAh: Oppo, Realme si OnePlus isi Redefinesc Smartphone-urile

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Parlamentarii din Japonia isi schimba atitudinea fata de OZN-uri: „O amenintare pentru securitatea nationala"